Słodka krówka Julcia.Za TM.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 28, 2011 15:06 Re: Słodka krówka Julcia, ma ok.7miesięcy i FeLV+

Widziałam, dziękuję bardzo :1luvu:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Sob lip 02, 2011 11:57 Re: Słodka krówka Julcia, ma ok.7miesięcy i FeLV+

Znowu rujka :cry: Tym razem już taka solidna.Cichać, nie ciachać? Boję się, naprawdę, ale z drugiej strony te rujki ją osłabiają. :cry: Na pewno już z nią lepiej, przytyła, ale zabieg wciąż ryzykowny w jej przypadku.

ewar

Post » Sob lip 02, 2011 12:07 Re: Słodka krówka Julcia, ma ok.7miesięcy i FeLV+

ewar pisze:Znowu rujka :cry: Tym razem już taka solidna.Cichać, nie ciachać? Boję się, naprawdę, ale z drugiej strony te rujki ją osłabiają. :cry: Na pewno już z nią lepiej, przytyła, ale zabieg wciąż ryzykowny w jej przypadku.

Ile teraz Julcia ma miesięcy?Bejbi właśnie skończyła 7 i pierwszą miała jak miała 6 miesięcy.Na razie (odpukać)nie dostała drugiej bo też się boję u niej sterylki.Ma te węzły powiększone nadal?Coś często ma te rujki :(
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Sob lip 02, 2011 12:42 Re: Słodka krówka Julcia, ma ok.7miesięcy i FeLV+

Wiem,że często i to mnie martwi. :cry:

ewar

Post » Śro lip 06, 2011 21:26 Re: Słodka krówka Julcia, ma ok.7miesięcy i FeLV+

Rujka minęła, co nie znaczy,że nie będzie następnej.Julcia wygląda coraz lepiej, urosła, nadal szczupła, ale już nie taki chudzielec.Czaruś ja zaczepia, chce się bawić, ale robi to po kociemu, a Julcia jeszcze nie całkiem zdrowa, nie ma ochoty na szaleństwa.Muszę jednak przyznać,że wczoraj Czaruś mi się spodobał.Julcia leżała na parapecie, a on ją lizał po główce.Słodkie to było.
Wiecie,że ja dopiero teraz zauważyłam,że Julcia ma zadarty nosek? Naprawdę, taki zagięty trochę do góry :lol: Natychmiast obejrzałam nosy wszystkich pozostałych kotów.Mają inne, tylko Julcia taki uroczy.Muszę zrobić dobre zdjęcie z profilu.

ewar

Post » Czw lip 07, 2011 19:44 Re: Słodka krówka Julcia, ma ok.7miesięcy i FeLV+

Ewar, a co z hormonami? Wiem, że też szkodzą, ale może ryzyko mniejsze?
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Sob lip 09, 2011 22:00 Re: Słodka krówka Julcia, ma ok.7miesięcy i FeLV+

Nie wiem.Gosiar chce ją zabrać do Warszawy, kiedy wyadoptuje swoje tymczasy, bo tutaj nie mam możliwości jej leczyć.To taka słodka kotka, bardzo mi jej żal.I tak jest postęp, ale ... :cry:
Obrazek

ewar

Post » Sob lip 09, 2011 22:29 Re: Słodka krówka Julcia, ma ok.7miesięcy i FeLV+

ewar pisze:Nie wiem.Gosiar chce ją zabrać do Warszawy, kiedy wyadoptuje swoje tymczasy, bo tutaj nie mam możliwości jej leczyć.To taka słodka kotka, bardzo mi jej żal.I tak jest postęp, ale ... :cry:

ewar,jak ją leczyć?Czym się leczy kotki z Felv+?ewar,ja pytałam na forum osobę co ma kotka Cośka po resekcji jelita grubego.Miał okrężnicę olbrzymią i prawie całą mu wycieli.Pytałaś czy by z Bejbi nie jechać do Warszawy,ja pomyślałam by komuś kto tam będzie wysłać płytę cyfrowego RTG Bejbi by jakiś wet właśnie spejalizujący się w RTG obejrzał tą płytę na mój koszt wszystko.Jeszcze lepiej gdyby osoba od Cośka się odezwała bo ma podobny przypadek to by było lepiej :( ale się nie odzywa.Jeśli znasz osobę która by znała weta w Warszawie by kompetentny wet to obejrzał to bardzo byłabym wdzięczna za namiary :( Powinien obejrzeć to RTG jakiś wet od jelit,ale czy są tacy?
Obrazek ,

vailet

Post » Nie lip 10, 2011 14:37 Re: Słodka krówka Julcia, ma ok.7miesięcy i FeLV+

ewar,już mam namiary na osoby które pomogą z tą płytą Bejbi :D więc nie zawracaj sobie tym głowy.Mieszkasz daleko.
Obrazek ,

vailet

Post » Nie lip 10, 2011 19:14 Re: Słodka krówka Julcia, ma ok.7miesięcy i FeLV+

Czytam Twoje wątki i podziwiam za wspaniałą opiekę nad kociastymi.
Jak to się dzieje, że ty wychowujesz same wspaniałe kotki, a ja Potfffory? :mrgreen:
No cóż, czynnik ludzki

Smutno mi, że Juleczka taka wspaniała kotunia nadal nie jest najzdrowsza.
Kciuki za nią jak najmocniejsze :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pon lip 11, 2011 6:58 Re: Słodka krówka Julcia, ma ok.7miesięcy i FeLV+

Dzięki :1luvu: Moja siostra stwierdziła, że mam koty IDEALNE.Teraz mam w domu siedmiomiesięcznego Ignasia i pięć kotów.Bałam się, jak to będzie, ale jest super.Koty przegrzeczne, Marusia opiekuje się Ignasiem, w ogóle koty zachowują się ciuchutko, nie budzą dziecka.A Julcia to kotka kochana, spokojna, bardzo mi przykro, że nadal ze zdrówkiem nie najlepiej.Wetka wzrusza ramionami, nie umie jej pomóc.Jest lepiej niż było, Julcia je, kuwetkuje pięknie, żadnych biegunek, ale to nie jest zdrowy kot.

ewar

Post » Pon lip 11, 2011 7:18 Re: Słodka krówka Julcia, ma ok.7miesięcy i FeLV+

Biedulka, trzymam kciuki za koteńkę.
U nas jest epileptyczna Mila to znam niestety co to znaczy martwić się o zdrowie koteczki.
Chciałabym się od Ciebie trochę nauczyć jak tak "uidealnić" koty
Trzymam kciuki za wszystkie koteńki :ok:
U nas wyszło słoneczko, może coś będzie powoli zmieniać się na lepsze.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Pon lip 11, 2011 14:31 Re: Słodka krówka Julcia, ma ok.7miesięcy i FeLV+

Nie wiem, ale trafiam na świetne koty.Ja je bardzo kocham, w domu mają spokój, jakoś tak samo się dzieje.Naprawdę bałam się , jak sobie dam radę z takim małym dzieckiem i pięcioma kotami.Okazuje się, że i dziecko i koty fajne, że nie ma problemu.Tylko trochę mizianek im brakuje, ale np.Czaruś przychodzi, kiedy karmię dziecko i ociera się o jego nóżki.Przy okazji go pogłaszczę.Ignaś to dziecko obcujące z kotami od urodzenia, bardzo je lubi i pewno koty to czują, bo nawet chodzą cichutko, kiedy on śpi i nie szaleją z zabawkami.
Trzymajcie kciuki za Julcię, to słodkie takie, chciałabym,aby wyzdrowiała. :ok:

ewar

Post » Pon lip 11, 2011 14:48 Re: Słodka krówka Julcia, ma ok.7miesięcy i FeLV+

ewar pisze:Nie wiem, ale trafiam na świetne koty.Ja je bardzo kocham, w domu mają spokój, jakoś tak samo się dzieje.Naprawdę bałam się , jak sobie dam radę z takim małym dzieckiem i pięcioma kotami.Okazuje się, że i dziecko i koty fajne, że nie ma problemu.Tylko trochę mizianek im brakuje, ale np.Czaruś przychodzi, kiedy karmię dziecko i ociera się o jego nóżki.Przy okazji go pogłaszczę.Ignaś to dziecko obcujące z kotami od urodzenia, bardzo je lubi i pewno koty to czują, bo nawet chodzą cichutko, kiedy on śpi i nie szaleją z zabawkami.
Trzymajcie kciuki za Julcię, to słodkie takie, chciałabym,aby wyzdrowiała. :ok:

Każdy kocha swoje koty,ale Ty ewar masz rzeczywiście szczęście do fajnych kotów,ale ja nie narzekam,choć moja mi tyle już napsuła to też nie da się jej nie kochać :P Za Julcię kciuki są trzymane i nigdy o niej nie zapominam :kotek: :ok: :ok: :ok: :1luvu:
Obrazek ,

vailet

Post » Pon lip 11, 2011 14:50 Re: Słodka krówka Julcia, ma ok.7miesięcy i FeLV+

Dziękuję :1luvu:

ewar

[poprzednia][następna]