Moje koty VI. Już otwarte :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt lip 01, 2011 12:24 Re: Moje koty VI. Zawieszka, cieszymy się ostrożnie:)

Tiramisu .... <ikonka z językiem do ziemi>
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pt lip 01, 2011 12:35 Re: Moje koty VI. Zawieszka, cieszymy się ostrożnie:)

Właśnie dzwoniła CC, ufff.

Rysia jest już po operacji, Ania przed chwilą skończyła. Masakra w pysiu okazała się gorsza niż przypuszczała. Rysia ma usunięte wszystkie ząbki, kiełki też. CC pobrała wycinek do badania, żeby była pewność co to takiego.
Antybiotyk, kroplówka, leki przeciwbólowe i osłonowo ornipural bo narkoza była bardzo głęboka.
Biedna będzie koteńka strasznie przez najbliższe dni.

Mocz też poszedł do badań, zobaczymy co tam się dzieje w pęcherzu. Tak więc Rysia po generalnym remoncie, mam tylko nadzieję, że ten drastyczny zabieg pomoże.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Pt lip 01, 2011 12:35 Re: Moje koty VI. Zawieszka, cieszymy się ostrożnie:)

Avian pisze:Tiramisu .... <ikonka z językiem do ziemi>

Bo nie jadłaś mojego creme au caramel :)

casica

Post » Pt lip 01, 2011 12:50 Re: Moje koty VI. Zawieszka, cieszymy się ostrożnie:)

casica pisze:Właśnie dzwoniła CC, ufff.

Rysia jest już po operacji, Ania przed chwilą skończyła. Masakra w pysiu okazała się gorsza niż przypuszczała. Rysia ma usunięte wszystkie ząbki, kiełki też. CC pobrała wycinek do badania, żeby była pewność co to takiego.
Antybiotyk, kroplówka, leki przeciwbólowe i osłonowo ornipural bo narkoza była bardzo głęboka.

Mocz też poszedł do badań, zobaczymy co tam się dzieje w pęcherzu. Tak więc Rysia po generalnym remoncie, mam tylko nadzieję, że ten drastyczny zabieg pomoże.

Wygłasz ode mnie ulubionego kotka cioci Hańki. Teraz może już byc tylko lepiej! Obrazek
LUBMY SIĘ

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Pt lip 01, 2011 12:54 Re: Moje koty VI. Zawieszka, cieszymy się ostrożnie:)

Wygłaszczę ze specjalną dedykacją. Teraz Rysia będzie numerem 1, bo trzeba będzie ją dopieszczać, rozpieszczać i otaczać czułą opieką :)

casica

Post » Pt lip 01, 2011 12:55 Re: Moje koty VI. Rysia po operacji, kciuki mile widziane:)

Rysiuniu :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pt lip 01, 2011 12:56 Re: Moje koty VI. Zawieszka, cieszymy się ostrożnie:)

Wierzę, że śliczna Salcesonia nie omieszka skorzystać z przywilejów i że zrobi to z wdziękiem!
LUBMY SIĘ

Hańka

Post » Pt lip 01, 2011 12:56 Re: Moje koty VI. Rysia po operacji, kciuki mile widziane:)

Otak, Rysia musi byc pod specjalnym nadzorem, przez jakis czas bo u kotow brak zebow to nie problem. Bardzo dobrze sobie radza dziasłami. Oby to pomoglo :D
Ostatnio edytowano Pt lip 01, 2011 12:57 przez moś, łącznie edytowano 1 raz
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pt lip 01, 2011 12:57 Re: Moje koty VI. Zawieszka, cieszymy się ostrożnie:)

Hańka pisze:
casica pisze:Właśnie dzwoniła CC, ufff.

Wygłasz ode mnie ulubionego kotka cioci Hańki. Teraz może już byc tylko lepiej! Obrazek

:ok: :ok: Za błyskawiczny powrot do formy i dobre samopoczucie kotki po narkozie :ok: :ok:
Przeciwbolowe bedzie dostawac po operacji z przedluzonym dzialaniu?
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pt lip 01, 2011 13:02 Re: Moje koty VI. Rysia po operacji, kciuki mile widziane:)

Dostała antybiotyk o przedłużonym działaniu, co do przeciwbólowych - zobaczymy. Wszystkiego, ze szczegółami dowiem się o 18 i zaraz po powrocie napiszę. Zrobię też fotkę biednej mojej czarnulce.

Strasznie mi żal i przykro, bo ona tak się boi opuszczać dom, pewnie ze strachu, że znowu go może stracić :( Przecież ktoś już ją kiedyś oddał do schronu jak niepotrzebną rzecz. Siedzę więc jak na szpilkach, a dopiero 14 :roll:
Justyn dostał zadanie kupna gerberków mięsnych.

Mosiu :evil: Zawieszka ma wszystkie ząbki, ząbki jak perełki - i bez dziurek :!:

casica

Post » Pt lip 01, 2011 13:05 Re: Moje koty VI. Rysia po operacji, kciuki mile widziane:)

casica pisze:Dostała antybiotyk o przedłużonym działaniu, co do przeciwbólowych - zobaczymy. Wszystkiego, ze szczegółami dowiem się o 18 i zaraz po powrocie napiszę. Zrobię też fotkę biednej mojej czarnulce.

Strasznie mi żal i przykro, bo ona tak się boi opuszczać dom, pewnie ze strachu, że znowu go może stracić :( Przecież ktoś już ją kiedyś oddał do schronu jak niepotrzebną rzecz. Siedzę więc jak na szpilkach, a dopiero 14 :roll:
Justyn dostał zadanie kupna gerberków mięsnych.

Mosiu :evil: Zawieszka ma wszystkie ząbki, ząbki jak perełki - i bez dziurek :!:

Mam nadzieje ,ze jej stres jest mniejszy po ,bo jest na lekach ,a potem juz bedzie u siebie :ok: :ok:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .

anulka111

Post » Pt lip 01, 2011 18:22 Re: Moje koty VI. Rysia po operacji, kciuki mile widziane:)

A więc moje koty to mutanty 8O :strach:

Pojechałam po Rysię, Rysia biedna, jak szmatka. Ząbki straciła wszystkie, łącznie z siekaczami. Górne kły zostały na pamiątkę - dla Justyna.
Straszna taka bezzębna okrwawiona mordka, no ale ma być lepiej!
Jak tylko zapakowałam do samochodu odżyła. Było widać, że wie - jedziemy do domu. Więc już spokojnie, nawet się usiłowała miziać, bezstresowo pojechałyśmy w wiadomym kierunku.
Po przyjściu Justyn pieścił, a ja mościłam gniazdko, żeby było miło, ciepło, przytulnie i pod ręką do głaskania. Ustawiłam gniazdo na kanapie, przygotowałam front robót, tzn sztab opieki nad ranną Rysią.
Rysia już po dwóch minutach zaczęła z tego gniazdka wyłazić, no cóż, nie będę bronić jak niepodległości. Galop nie jest dobrym określeniem, stwierdzenie, że pognała też nie; a jednak w sumie tak właśnie było. Zataczając się Rysia pognała do miseczki Druida 8O bo gnając w kierunku kuchni już stwierdziłe, że miseczka jej i Zawieszki są puste :|
No cóż Rysia nie jest zachwycona takim obrotem sprawy :)

casica

Post » Pt lip 01, 2011 18:24 Re: Moje koty VI. Rysia po operacji, kciuki mile widziane:)

Czyli koteczka w formie :ok: :ok: Dzielna kocia :P

anulka111

Post » Pt lip 01, 2011 18:29 Re: Moje koty VI. Rysia po operacji, kciuki mile widziane:)

Dzielna Rysia! :lol:

Kciuki za szybkie wygojenie :ok: :ok: :ok:
Obrazek
"Il n'y a pas de chat ordinaire" (Colette)
Trójkot - Puszek i Szatony

Birfanka

Od: Pon lip 06, 2009 9:48

Post » Pt lip 01, 2011 18:36 Re: Moje koty VI. Rysia po operacji, kciuki mile widziane:)

Czyli - nie podmienili kota :twisted: Rysia gnała nadrabiać zaległości, jak sądzę :ok:
LUBMY SIĘ

Hańka

[poprzednia][następna]