Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- odszedł ['].....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 10, 2011 21:40 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- walcz Malutki!!

a suche?
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro maja 11, 2011 10:56 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- walcz Malutki!!

Dziewczyny - zwracam się do Dużych Januszka :1luvu: :1luvu: - wiem, że jest Wam teraz ciężko, trudno radzić sobie z obecną sytuacją. Zapewne myślałyście, że weźmiecie sobie fajnego, ładnego, wyjątkowego kota, kt. będzie grzał Wasze kolana, dawał Wam radość, a tu od samego początku walka o jego życie. Znam to z własnego doświadczenia - też wzięłam kotkę (mój pierwszy kot), do kt. nie zdążyłam się przyzwyczaić, nie zdążyłam polubić, a musiałam borykać się z jej problemami zdrowotnymi od samego początku (trzeci dzień pobytu i zapalenie płuc). Jedna choroba przechodziła w drugą i tak przez siedem m-cy. Okazało się, że ma białaczkę. U weta bywałam codziennie, nawet 2 razy na dzień. Też były kroplówki, zastrzyki, tabletki - nawet nauczyłam się to wszystko aplikować małej, aby ograniczyć wyjazdy do weta. Dobijało mnie to i zniechęcało, nie mówiąc o obciążeniu finansowym. Miałam dwa kryzysy i nawet chciałam ją oddać, ale dzięki Bogu nie poddałam się i nie zrobiłam tego. Teraz nikomu nie oddałabym mojego kociego szczęścia.
Wasz Januszek jest super kotem (ma fajny charakter), poznałam go osobiście, choć krótko. Zwierzak wie, że człowiek jest mu życzliwy, że walczy o niego. Od kiedy ja wzięłam się w garść i naprawdę polubiłam moją Niki, jej stan zaczął się polepszać. Zdałam sobie z tego sprawę po czasie. Teraz mam "zdrową" kiciunię - owszem białaczka jest, ale bezobjawowa. Kotka jest szczęśliwa, to widać gołym okiem.

Januszek czuje Waszą dobroć, Wasze zaangażowanie, troskę - to na pewno procentuje i czas to pokaże! Myślę, że nie poddajecie się, ale jakby przyszła ta słabsza chwila, wiedzcie, że walczyć warto, kociak na maksa się odwdzięczy przywiązaniem i swoją kocią miłością :)
Moc :ok: :ok: :ok: :ok: za Was i Januszka.

Przepraszam, za ten długi wywód, ale powróciły moje wspomnienia ciężkich chwil.
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Śro maja 11, 2011 12:01 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- walcz Malutki!!

Dziękuję Agnieszko, bo to bardzo ważne co piszesz
z każdym dniem przekonuję się coraz bardziej
jak bardzo wrażliwe to istoty te koty, jak wyczuwają każdy nasz nastrój
i każde zwątpienie...
Januszek miał być uśpiony miesiąc temu, wrócił do domu,
żeby się pożegnać...i wtedy całym sobą pokazał że chce żyć
dostał energii, jak nigdy, zaczął jeść, zaczął się przytulać, chodzić za domownikami
krok w krok- Ania napisała mi, że nie ma sumienia go uśpić, że on nie wygląda
jak kot który chce odejść, że jego oczka są bystre i żywe i że chce o niego zawalczyć
nawet gdyby miał żyć tylko miesiąc
nie zrezygnujemy z tej walki, Januszek walczy i mimo, że wszystko w środku
wygląda nie dobrze, to działa, nerki mają brzydką strukturę- ale działają jak powiedział dr. Alek
lepiej niż niejedne "ładne" nerki..
teraz najbardziej osłabia go anemia, ona powoduje, że Januszek nie ma siły pewnie nawet jeść...
wyjściem jest transfuzja, jeśli się uda- jeśli organizm przyjmie obce krwinki i podejmie pracę
ale czy tak się stanie nie wiemy i nie dowiemy się jeśli nie spróbujemy
trzeba podjąć decyzję
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Śro maja 11, 2011 12:04 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- walcz Malutki!!

czyli walczymy o życie Januszka....
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Śro maja 11, 2011 12:05 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- walcz Malutki!!

Januszku kochany - jak zaglądam na twój wątek zawsze chce mi się płakać! Los jest taki niesprawiedliwy - masz kochający dom, jesteś młodym cudownym kociakiem i tak bardzo musisz cierpieć! :(

Ale my wszystkie bez przerwy trzymamy kciuki za ciebie i twoje Duże!!!! Musicie dać radę i przebrnąć przez ten trudny okres - wszyscy bardzo, bardzo Wam kibicujemy i mamy nadzieję, że nasze ciepłe myśli codziennie dodają Wam choć odrobinę siły na te zmagania!!!!!!! :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Śro maja 11, 2011 13:50 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- walcz Malutki!!

Matko, nie sądziłam, że to już miesiąc jest tej choroby. Długo... Jednak, to nie jest ważne.
Najważniejsze jest, aby Januszek zdrowiał, chciał walczyć i miał siły ku temu. A domek trafił się Januszkowi wspaniały.
Kocino, walcz z całych sił... Już raz zaparłeś się, to teraz jeszcze mocniej :ok:
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Śro maja 11, 2011 16:50 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- walcz Malutki!!

Mamy tylko nadzieje że te krwinki się przyjmią i że to nie będzie jego ostatni dzień :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :ok: :ok: :ok:

A.K. Januszek

Od: Wto kwi 12, 2011 18:26

Post » Śro maja 11, 2011 16:52 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- walcz Malutki!!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Śro maja 11, 2011 19:22 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- walcz Malutki!!

Januszku, wszystkie moje dobre myśli ślę za Tobą! :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Śro maja 11, 2011 19:39 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- walcz Malutki!!

Januszku, myślimy o tobie stale :1luvu:

Dziewczyny, trzymajcie się, wiem, jak wam ciężko :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Śro maja 11, 2011 19:54 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- walcz Malutki!!

tak sobie podjada
http://imageshack.us/photo/my-images/84/obrazuid.jpg/
a ta sobie podsypia
http://imageshack.us/photo/my-images/829/nowyfolder2012.jpg/

A.K. Januszek

Od: Wto kwi 12, 2011 18:26

Post » Śro maja 11, 2011 20:00 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- walcz Malutki!!

Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Śro maja 11, 2011 20:03 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- walcz Malutki!!

moja króweczka kochana :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: troszkę koto jogi jest :ok: :ok:
a stół ma szwedzki i widzę, ze jednak w pokoju nie w kuchni woli zajadać
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Śro maja 11, 2011 20:08 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- walcz Malutki!!

Januszku, jesteśmy z Tobą :1luvu: :1luvu: :1luvu:
:ok: :ok: :ok: :ok: za zdrówko.
Wątek mojego płaskatego Ludwiczka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=131964
Florjanka (*)
ObrazekObrazek

gabi.cezar

Od: Sob gru 19, 2009 18:21

Post » Śro maja 11, 2011 20:42 Re: fajny Januszek FeLV+ instruktor kotoJogi- walcz Malutki!!

Smacznego Januszku!
Jedz na zdrowie! :ok:
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

[poprzednia][następna]