PAKT CZAROWNIC XXIV

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 08, 2011 18:53 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

A nie, nie mamajo, nie było żadnego wydawania kasy. Ubranko zeszłoroczne, i obiad w domu dla 7 osób najbliższych. Trochę rozmów, wygłupów i śmiechu przez łzy. Samo życie.
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Nie maja 08, 2011 19:12 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Troche mi przykro,ze wyszłam na materialistkę,ale jak poproszono mnie "za chrzestna " to rodzeństwu też musiałam godziwe(wybrane !!!)prezenty kupić.To samo było na rocznice komunii brata mojego chrześnika-też lista prezentów wytłuszczona.Powiedziałam,ze skoro sama okoliczność mnie ominęła,to po co mam się wybierać na rocznicę?ObrAZA.Na parapetówke domu (była w ten weekend) nie zostałam więc zaproszona.Zauważmy,że piszę w lp.Mój ślubny ,konkordatowy, jeszcze(!) małżonek nie został nigdy nawet wspomniany.Mimo,że byliśmy na ślubie i weselu.To się TŻ obraził i odciął.I wyjątkowo go popieram.
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Nie maja 08, 2011 19:26 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

To ja tez popieram. I ciebie i ślubnego.
A bycie chrzestną dla różnych ludzi znaczy różne rzeczy. W tej rodzinie, u której dziś byłam (choć to już nie rodzina, bo się przez rozwód jakby rozwiązałam formalnie ale nie sercem) sprowadza się do obecności w ważnych momentach, telefonów, wspólnych wycieczek czasem, takiej ogólnej obecności w życiu dziecka. A przed komunią, urodzinami czy choćby ta rocznicą dzisiejszą zawsze jest telefon z instrukcją, że mam nie wymyślać żadnych prezentów tylko przyjechać i być. Wiadomo, że prezenty daję. Ale robię to z własnej potrzeby.
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Post » Nie maja 08, 2011 19:32 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

I jestem za.Ktoś ,kogo sobie wybierasz,lubisz,jesteś związana życzliwie i z sympatią.Mimo różnych życiowych perturbacji.
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Nie maja 08, 2011 19:47 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Już po wszystkim chwała bogu! :piwa: TO BYŁO STRASZNE!!! Zuzia tak się denerwowała, że wymiotowała -wczoraj po spowiedzi, dzisiaj po komunii :? Przed spowiedzią, stojąc w kolejce trzymała w roztrzęsionych dłoniach kartkę - okazało się że jest to ściąga, bo dziecię boi się, że o czymś zapomni. Zostałam poinformowana, że "to może potrwać"... :roll: Jak jej nerwy puściły po spowiedzi, to zaczęła rzygać dalej niż widzi, tak, że zaczęłam się obawiać, czy damy rady się wykąpać i włosy zrobić. Mimo puszczenia pawia w wannie, udało się jednakowoż. Dzisiaj za to dwa razy w czasie komunii wychodziłam z zielonym dzieckiem z kościoła i jeszcze z godzinę po wszystkim wymiotowała jak kot :( Ale potem było już cudnie. Impreza udała się nadzwyczajnie, tylko za dużo żarcia kupiłam. :roll: Udało nam się zjeść mniej więcej 1/4 tego, co było przygotowane, w związku z tym wszyscy goście dostali do domu reklamówy z żarciem. Najbardziej mi smakował prosiak, wyglądał też przecudnie na takiej wielkiej tacy z jabłkiem w pysku :mrgreen: Ale wszystko było pyszne, a ja przez tydzień nie będę robić żadnych zakupów spożywczych. Zmęczonam jak nie wiem co! Ale jeszcze dycham i mam to już z głowy! :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:

Etiopio cycki w górę - nie daj się!!! Myślę o tobie cukiereczku i trzymam kciuki - dołom mówimy stop!Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Nie maja 08, 2011 19:58 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Pomponmamo, uffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff Możesz odetchnąć!
Strasznie mi szkoda Zuzi, nerwus z niej książkowy :( Ale już ma to za sobą. Liczę na opowieści przy herbacie, bo teraz aż cztery dni będę w domu :wink:
Obrazek

babajaga

Post » Nie maja 08, 2011 20:03 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Babajago kochana, ja jutro chyba do 19 w pracy, tak, że nawet z dzieckiem na biały tydzień nie pójdę, ale we wtorek po mszy (czyli około godziny 19) chętnie cię herbatką podejmę i może jakim ciastem jeszcze, bo przecież wszystkiego do wtorku sama nie zeżrę chyba... :roll:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Nie maja 08, 2011 20:11 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Pogratulować pomponamamo :piwa: a o dziecię swe straszne dbaj, bo jest czułe i wrażliwe, jak widać po spowiedzi i ukochaniu zwierzyny :ok:
Życzę na biały tydzień pięknej pogody :1luvu:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Nie maja 08, 2011 20:12 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Pomponku kochany dobrze ze jesteś :1luvu: :1luvu:
ech żeby jeszcze Solusia się pojawiła na wątku :cry:

Cycki w górę powiadasz ...... Tak jest :ok:

Prosiak z jabłkiem w pysku a ja przeczytałam że miał jabłko w doopie :oops: :oops:
Dobrze że już komunia za Wami
Szkoda że straszne dziecko się tak stresowało

moja psica postanowiła zmienić dzisiaj kolor zastosowała kąpiel błotną. Od koniuszka ogona po czubek nosa utytłana - mi się również oberwało jak się koło mnie otrzepała :mrgreen:
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Nie maja 08, 2011 20:14 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

pomponmama pisze:Babajago kochana, ja jutro chyba do 19 w pracy, tak, że nawet z dzieckiem na biały tydzień nie pójdę, ale we wtorek po mszy (czyli około godziny 19) chętnie cię herbatką podejmę i może jakim ciastem jeszcze, bo przecież wszystkiego do wtorku sama nie zeżrę chyba... :roll:

Zeżresz :mrgreen:
Postaram się być we wtorek na wieczorynkę :piwa:
Obrazek

babajaga

Post » Nie maja 08, 2011 20:21 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Yhh, czemu ja, mając w domu faceta odwalam wszelkie męskie roboty? :evil: Coraz częściej zastanawiam się na jaką cholerę mi ten chłop...
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Nie maja 08, 2011 20:25 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Czarowne kochane do jutra

Padam na twarz

Pa pa
IT'S OVER

Etiopia

Post » Pon maja 09, 2011 10:44 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Matko ale pustki

wywietrzę tutaj troszkę bo się pająki zalęgną

Miłego dnia Wszystkim :1luvu: :1luvu:

Kciuki za potrzebujących :ok: :ok:
IT'S OVER

Etiopia

Post » Pon maja 09, 2011 10:54 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

Etiopia pisze:(...)

wywietrzę tutaj troszkę bo się pająki zalęgną

(....) :

Oj tak - pająkom mówimy NIE :? .

To pisałam ja, arachnofobiczka :P
ObrazekObrazekObrazek

Nemi

Od: Nie wrz 13, 2009 10:20

Post » Pon maja 09, 2011 12:26 Re: PAKT CZAROWNIC XXIV

ja tez nie lubie pająków - dlatego mam koty :twisted: bo koty sobie świetnie radza z pająkami i maja od nich ładne futerko ;)
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

[poprzednia][następna]