S.K.Niekochane XVII - ciasno, smutno, źle :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 30, 2011 20:33 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Korciaczki jak zwykle piękne zdjęcia! :kotek:

Aga_Marlena

Od: Sob maja 29, 2010 19:10

Post » Sob kwi 30, 2011 20:45 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Agrypina na Waszej fotce Korciaczki wyszła przepięknie !!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
I głaskałyście Ucieszkę :P
Boston jest cudny :1luvu:
Gundar jest biedny :( Może faktycznie to Jego kiwanie jest wynikiem niedoborów :? Kto wie....może kiedyś był wyłącznie domowym kotem,potem znalazł się na dworze,gdzie sobie nie radził,głodował.Trzymam za Niego :ok:
Ciekawa jestem jak sobie radzi czarny Hundra na wolności :|
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Nie maja 01, 2011 12:54 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

W schronisku -

Z klatki zwiała tricolorka :( Zatem obie kotki z tego samego miejsca wybrały wolność.
Karmicielka przywiozła Je do schroniska,sądząc że będą bezpieczne.
Czy sobie poradzą? Czy przeżyją ?
:|

Rudy kocurek Murani ma złamaną tylną łapę :(
Jego los jest zagrożony.
Połamane koty nie mogą zostać w schronisku :(
Potrzebny DT.

Nasza Ruska ma zmieniony kolor futerka,jest rdzawe.
Coś Jej jest :(
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Nie maja 01, 2011 14:05 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

BOENA pisze:Rudy kocurek Murani ma złamaną tylną łapę :(
Jego los jest zagrożony.
Potrzebny DT.

Ale wbrew wcześniejszym krążącym opiniom, nie jest dziki, pozwala się głaskać, mruży się, nadstawia główkę do głaskania, mruczy, pozwolił sobie bez oporów (innych niż odsuwanie główki) umyć oczka, nosek, i zakropić...
Aczkolwiek przy próbie zbliżenia ręki do łapki mnie osyczał..

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Nie maja 01, 2011 14:08 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Też bym syczała, jak by mi obca baba próbowała dotykać złamanej, bolącej kończyny :( biedny kocio... :( Na pewno nie jest w takim razie dziki, tylko cierpiący i przerażony. Pewnie w domu tymczasowym by się okazał miziakiem :?
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Nie maja 01, 2011 15:09 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

charm pisze:
BOENA pisze:Rudy kocurek Murani ma złamaną tylną łapę :(
Jego los jest zagrożony.
Potrzebny DT.

Ale wbrew wcześniejszym krążącym opiniom, nie jest dziki, pozwala się głaskać, mruży się, nadstawia główkę do głaskania, mruczy, pozwolił sobie bez oporów (innych niż odsuwanie główki) umyć oczka, nosek, i zakropić...
Aczkolwiek przy próbie zbliżenia ręki do łapki mnie osyczał..

I kilka zdjęć Muraniego
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Oraz zdjęcia zrobione przez Siriwana:
Obrazek Obrazek

charm

Post » Nie maja 01, 2011 15:46 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

I trochę innych zdjęć
(wszystkie tutaj)

Klatki:

Gundar - zachudzone biedactwo... :(
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Mariasza - śliczna przytulanka...
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Hortensja - śliczna, niestety klatka stoi w miejscu, gdzie przy brzydkiej pogodzie jest ciemno :( :oops:
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Krywań i i zdjęcie od d..y strony... ;-)
nie chciał pozować, więc sfotografawałam to, co wystawiał :twisted:
Obrazek Obrazek

Zdjęcia z kociarni:
Briszka:
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Agrypina:
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Nevada:
Obrazek Obrazek

Panna Katarzyna :mrgreen:
Obrazek Obrazek

i jej nowe legowisko zrobione z moich pleców... :roll: (zdjęcia Siriwana)
Obrazek Obrazek

I kilka z drugiej kociarni:
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Zapraszam do oglądania :)
(to wszystko miniaturki - można powiększyć... ;) )

charm

Post » Nie maja 01, 2011 16:15 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Korciaczki super zdjęcia :1luvu: :1luvu:

Nasza Ruska ma zmieniony kolor futerka,jest rdzawe.
Coś Jej jest :(
Tak dawno Ruski nie widziałam, że gdy ją zobaczyłam zastanawialam się czy to ona ze względu na te futerko..Faktycznie, nie wyglada to dobrze :?

:arrow: Rudasek Murani nie jest takim dziczkiem na jakiego się kreuje. Nowe otoczenie, stres i ta łapka robią swoje. Właśnie, ta zlamana łapka :|
To jest jakieś stare źle zrośnięte złamanie?
:arrow: Boston wyluzował. Liże po ręce jak piesek, miauczy i szuka kontaktu. Wygląda jak włoski malarz :D
Matis powolutku się przekonuje. Jego deprecha ma szansę zaniknąć. Siedzę przy nim za każdym razem. Nie kładzie uszu po sobie, nie wyrywa się tak gwałtownie. To już dużo. Zaciekawienie i tęsknota leciutko przebija lęk i apatię.
:arrow: Gundar jest naprawdę przekochany. Miziak. Jak widać na filmiku mając więcej miejsca nie przewracał się tak często. Jednak same kości aż strach głaskać by go nie połamać :| Oby to rzeczywiście kwestia wagi i niedoborów..
:arrow: Szczepan i Sindre jak na razie - zagadka. Dziczki oswojone. Sindre bardziej syczy, więcej agresji. Szczepan różnie. I na odwrót. Jeden drugiego wspiera :roll: Gdy widzę te dwa koty od razu mi sie przypomina ta bajka polska z Canal+ ''Szczepani i Irenka'' :mrgreen: :mrgreen:
:arrow: Krywań umięśniony jak przystało na piekarza :wink: Charakterny z niego chłopak, ale ja nie wierzę w tę jego agresję. W gastronomii trzeba być silnym dominantem i w razie czego uderzyć pięścią w stół. Coś o tym wiem. Ruchliwy więc i ciężko mu zdjęcie zrobić. Umaszcenie jaby go ktos mąką obsypał :mrgreen:
:arrow: Marisza jest tak słodka, niewinna i otwarta, że i człowiekowi się udziela ta słodycz. Ma takie piękne oczka i gdy trzeba siedzi spokojnie na kolankach.
:arrow: Barolo fajna choć utuczona kicia. Nie jest agresywna, ale i miziak z niej nie jest. Ma pocieszny pyszczek i jak dla mnie ma swój urok :)

:arrow: Kaśka uparcie smarka i przy tym wredna jak zawsze.
:arrow: Karolinka podobnie. Gluty z nosa niesamowite, futerko potargane. Tak poza tym nieźle
:arrow: Iwanowa mam wrażenie coraz bardziej dziczy. Może lepiej przenieść ją na pierwszą kociarnię? Zrobić taki myk jak z Filemonkiem? Coraz bardziej się wyrywa, jest tak przerażona..jakby ją Notus przekonał, że ta wersja bardziej komfortowa.
:arrow: Pchełka przepięknie pozowała do zdjęć. Starsza koteczka zawsze wyjdzie ze swego koja by się przywitać. Cieszę sie, że juz z nią o wiele lepiej
:arrow: Łatek i Host dwa nierozłaczne chłopaki dali nam niesamowity popis w sobote na wybiegu. Przepuchanki i zabawa w ich wydaniu jest naprawdę bajeczna. Nie powinni się rozstawać
:arrow: Staruch dziczek przemykał tylko szybko by mieć chwilę spokoju z dala od ludzi. Mało widoczny rzadko daje się zaskoczyć zdjęciem
:arrow: Oriana mozna powiedzieć, że się zaklimatyzowała i korzystała ze sloneczka. Coraz łagodniejsza znaczie rzadziej powarkuje na wspołtowarzyszy.
:arrow: Ami przepiękna śnieżka z niej. Lubi się tarzać w slońcu. Umorusana nie traci na swym uroku, a wrecz zyskuje :lol:
:arrow: Fuksja kochana przyjdzie na kolanka, pomizia się i na sloneczko. Czasem adhd, a czasem miziak niekontrolowany. Zmienna jak na kotkę przystało
:arrow: Tarnica o przepięknym umaszczeniu skupia na sobie wzrok bezapelacynie. Jest spokojna i dobrze ułożona. Rawka bardziej szalona i nieprzewidywalna, lapanki much , słoneczko, mizianie.. :mrgreen:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Nie maja 01, 2011 16:35 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

TanundA pisze: :arrow: Łatek i Host dwa nierozłaczne chłopaki dali nam niesamowity popis w sobote na wybiegu. Przepuchanki i zabawa w ich wydaniu jest naprawdę bajeczna. Nie powinni się rozstawać

o ile mnie pamięć nie myli, to Host jest babą :P

przykro mi...
Ostatnio edytowano Nie maja 01, 2011 17:40 przez charm, łącznie edytowano 1 raz

charm

Post » Nie maja 01, 2011 16:36 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Ale cudeńka :1luvu: :1luvu: :1luvu: Szczególnie Gundar mnie ujął, moja Ruda tak samo wyglądała... tylko o połowę mniejsza jest... A Agrypina takie smuuutne oczki ma...
Dobrze, że jesteście daleko, bo bym zaraz te dwa footerka pod pachą wyniosła ;) :mrgreen:

Coalla

Od: Wto kwi 12, 2011 12:05

Post » Nie maja 01, 2011 16:38 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Coalla pisze:Ale cudeńka :1luvu: :1luvu: :1luvu: Szczególnie Gundar mnie ujął, moja Ruda tak samo wyglądała... tylko o połowę mniejsza jest... A Agrypina takie smuuutne oczki ma...
Dobrze, że jesteście daleko, bo bym zaraz te dwa footerka pod pachą wyniosła ;) :mrgreen:

Możemy załatwić transport :roll: :twisted: kces?
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Nie maja 01, 2011 16:49 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Ehh, Dziouchy, pewnie że bym chciała :1luvu: Ale w mojej małej dziupli cztery footra to już by było zbieractwo... Poza tym chwilowo mocno nieustabilizowana jestem - muszę parę rzeczy do pionu postawić, to się wezmę za dokacanie :) Na razie mogę jedynie wspierać duchowo :ok:

Coalla

Od: Wto kwi 12, 2011 12:05

Post » Nie maja 01, 2011 18:16 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Murani i Gundar powinny znależć domy :(
ech, skąd je brać

wracając z pracy zajrzałam do schroniska na sekundę sprawdzić ,czy w ciszy uciekinierka gdzies nie siedzi
ale niestety nie
tyle dobrze, że obie były ciachnięte i od urodzenia wolnożyjące
ale niestety dokarmiane, więc nie całkiem samodzielne

no i będąc zobaczyłam ,że Gruba znów ma śpika do pasa, a dopiero co skończyła antybiotyk :|
Chyba trzeba by zainwestować w zylexis dla niej

u Ruskiej tez zauwazyłam ostatnio zmiany w sierści :(
a to kot, który nie życzy sobie pomocy od człowieka

Dostaniemy w tym miesiącu wsparcie od Paktu Czarownic :ok: :ok: :ok:
bardzo, bardzo dziękujemy, ostatnio ogromnie dużo ciężkich przypadków
:1luvu:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Nie maja 01, 2011 18:49 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

Gundar :1luvu: - kibicujemy, musi być :ok:

A chłopaki-łobuziaki Irys i Horacy pozdrawiają wszystkich:
Obrazek Obrazek

asia_81

Od: Śro gru 08, 2010 19:40

Post » Nie maja 01, 2011 19:48 Re: S.K.Niekochane XVII-schroniskotki witają w kolejnej odsłonie

taki krótki wzór do ogłoszeń dla chudego
bo tak myślę ,zeby go ogłaszać takiego jaki jest
może ktos zechce go ratować

Gundar
Kot składający się przede wszystkim z kości i skóry.
Kot, którego przeszłość jest dla nas zagadką i pewnie nigdy jej nie poznamy.
Kot, który kiedyś musiał mieć dom, bo jest kastratem kochającym ludzi.
Kot, który nie ma prawie mięśni tylnych łap, tak strasznie jest wychudzony.
Kot dla którego świat w tej chwili wiruje i nie wiadomo jak/czy mu to przejdzie.
Kot który znalazł chwilowe schronienie w schronisku ale powinien miec swój własny dom.
Dom, który spróbuje zrobic z niego tłustego Pana Kota
Dom, który dowie sie dlaczego Kotu kręci się w łebku
Dom, który pokocha go tak jak i on dom pokocha
Bo na to ostatnie dajemy nasze słowo
Gundar będzie kochał Cię całym swoim Kocim Serduszkiem
i będzie mruczał całym swoim Kocim Gardziołkiem
i ugniatał swoimi Kocimi Łapkami robiąc Ci Koci Masaż
i będzie z wdzięcznością wpatrywał się w Twoje oczy swoim Kocim Spojrzeniem Pełnym Miłości
Nie możemy natomiast szczerze powiedzieć co mu dolega :(
Czy jego zaburzenia równowagi są spowodowane po prostu wychudzeniem, niedoborami witamin i minerałów. czy ich przyczyna jest głębsza i bardziej skomplikowana.
Kicio potrzebuje szczegółowych badań na które powinieneś być przygotowany

filmiki
:arrow: http://www.youtube.com/watch?v=rClentMgb0U
:arrow: http://www.youtube.com/watch?v=-ArjqAHiKCU

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

to taki zarys, jak podać wiadomosci o nim, których jest bardzo mało i nastawic ewentualny domek na wydatki z nim związane
Dziewczyny, cudne zdjęcia
charm-mam nadzieje ,że zwróciliście uwagę Ucieszce, ze to nie kuweta :wink:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

[poprzednia][następna]