Miau Adopcje(11 do adopcji, 3 z budek, 3 rezyd.+TIGRA)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 19, 2011 7:17 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

Zoi ujęła mnie spojrzeniem. Ale bida:( Niech się jej uda...
A Mirinda wygląda prawie jak moja Czesterka. Tylko oczko ma "podbite" z drugiej strony ;)
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Wto kwi 19, 2011 7:56 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

magradz pisze:Zoi ujęła mnie spojrzeniem. Ale bida:( Niech się jej uda...
A Mirinda wygląda prawie jak moja Czesterka. Tylko oczko ma "podbite" z drugiej strony ;)

Zoi w nowym domku, po malńku zaczyna sie otwierać na świat... biedna ale musiała byc starupana... rozpacz ogarnia.

Wielkie podziękowanie dla nowego DT za cieprliwość i dobre serce,
Zoi maleńka jesteś Kochana, że pozwalasz nam sobie pomóć!!
myslami jestem z Tobą!
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Wto kwi 19, 2011 8:05 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

Może nowy domek coś o niej więcej napisze? ;)
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Wto kwi 19, 2011 21:34 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

No więc w końcu tu zerknęłam i zrobię jak napisano - popiszę się co wiem o Zoi. Sama częściej mówię do niej Pchełeczko bo tak mi jakoś pasuje, siedzi w kąciku taka maleńka :) Ale wiem, że to mało chwytliwe imię i może się źle skojarzyć.
Jest u nas krótko, a ja czuję jakby była prawie od zawsze. Do tej pory bardzo ostrożnie wychodziła, głównie w nocy i jak tylko któreś z nas się podniosło to uciekała. Nie wychodziła przy nas w ogóle. Dopiero wczoraj zaczęłam stawiać miseczkę z jedzeniem nieco dalej, tak żeby musiała wyjść do jedzonka i zaczęła wychodzić, ale raczej jak nikogo nie było w pokoju. Wczoraj wieczorem zaczęła zwiedzać mieszkanie ale na mój widok rzuciła się do ucieczki tak szybko, że wpadała w poślizgi na zakrętach. A dzisiaj? Chociażby teraz siedzimy oboje z narzeczonym na łóżku, każde ze swoim komputerem, a kicia wychodzi, wskakuje na parapet, pomiauczy, porozgląda się po pokoju, jak się na nią spojrzymy - zeskakuje i idzie pod łóżko. Za każdym razem jak wychodzi z kryjówki, upewnia się, że nikt jej nie obserwuje. Ciężko nie patrzeć :D Ale poprawa jest spora. Malutkimi kroczkami robimy postępy w poznawaniu siebie :) Kicia grzecznie zjada tabletki podawane w jedzonku, kuwetkuje bezbłędnie, a jak raz nie słyszałam, że wchodziła do kuwety i nie posprzątałam po niej to weszła znowu, wszystko wygrzebała na wierzch i miauczała aż się musiałam zainteresować :) Nie wiem, czy nie za mało pije, bo mam wrażenie, że w misce jakoś nie ubywa ale karmę dostaje mokrą (suchej nie chciała). Nadal nie ma zainteresowania drapaczkiem ani zabawkami. Ale nie drapie też niczego innego. Tylko mogłaby więcej miauczeć w dzień, a mniej w nocy, bo osobiście spać przy tych dziwacznych dźwiękach (troszkę dziwne ma to miauczenie, takie ni to gruchanie, ni to piszczenie ni to miauk) nie mogę, chociaż mój luby przesypia wszystko i dziwi się, że ja nie zasnę :roll: Z resztą on już się do niej też przyzwyczaił i jakoś tak polubił. Czasem jak jestem poza pokojem, a on i Zoi w pokoju, to słyszę jak do niej mówi, chociaż w życiu by się nie przyznał :wink:
Zoi przy głaskaniu (jeśli wczołgam się do niej pod łóżko) jeszcze się trochę kuli i trzęsie ale raz przysnęła i zaczęła przewracać się na plecki. Gdyby nie jakiś hałas w mieszkaniu, który usłyszała, to wywaliłaby mi brzuchal do góry :D Jestem kicią zachwycona, jest śliczna, zwinna i widać w niej duży potencjał. Niech tylko przestanie się bać, a zobaczymy co to znaczy kot :)
Pozdrawiam zwolenników i wielbicieli Zoi - Pchełki i liczę na domek stały dla niej, bo zasługuje i to bardzo :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek =>Cysorzowa Bruja
Najpiękniejszy kot, to kot szczęśliwy.

RKa

Od: Nie kwi 10, 2011 19:48

Post » Wto kwi 19, 2011 21:53 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

:D
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro kwi 20, 2011 20:50 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

dziękuje za wieści o Zoi i pozdrawiam wieczorowa pora!
Obrazek

maria_kania

Post » Śro kwi 20, 2011 21:14 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

Sabino, odwiedzę Twój hotelik po świętach, wcześniej nie dałam rady, a teraz wyjeżdżam... Przyniosę obiecane kolczyki i coś tam jeszcze ;) Kocyków nie posiadam, ale za to mam stare poduszki, dość mocno wypchane, nie wiem czy będą Ci potrzebne?
Dam Ci znać, jak będę się wybierała :wink:
Anulka i chłopaki

Anulka

Od: Sob sie 28, 2004 17:38

Post » Czw kwi 21, 2011 12:54 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

Anulka pisze:Sabino, odwiedzę Twój hotelik po świętach, wcześniej nie dałam rady, a teraz wyjeżdżam... Przyniosę obiecane kolczyki i coś tam jeszcze ;) Kocyków nie posiadam, ale za to mam stare poduszki, dość mocno wypchane, nie wiem czy będą Ci potrzebne?
Dam Ci znać, jak będę się wybierała :wink:

Sabina sie napewno ucieszy, fanty od niej odbiorę i wystawie na bazarek a poduchy beda dla kotów bezpośrednio.
dziękujemy
Obrazek

maria_kania

Post » Czw kwi 21, 2011 15:27 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

Dzisiaj miałyśmy z Zoi prawdziwe lodo-łamanie. Przy głaskaniu (co prawda nadal pod łóżkiem ale zawsze coś) kicia zaczęła się łasić. Najpierw ocierała łepkiem o ścianę i nogę łóżka, później zaczęła się myć, bo z niej straszny czyścioch, przy okazji umyła też moje ręce (skoro już ją mają głaskać to niech będą czyste chociaż :wink: ), no i ostatecznie zaczęła się łasić do moich rąk, podstawiać łepek do głaskania, przewracać się na plecki, robić fikołki, przeciągać i ziewać.. Tak przez ponad pół godziny, mrucząc przy okazji i ugniatając powietrze :D
Byłam zachwycona tym przejawem zaufania i przyjemności :) A luby się śmieje: Bo ty cat whisperer jesteś :lol:

Zastanawiałam się czy to jej donośne miauczenie w nocy nie jest pozostałością po rujce, w końcu sterylizacja była dopiero co, nawyki mogły pozostać, a kicia wczoraj w nocy próbowała okno otwierać..

Poza tym stopniowo przechodzimy na suchą karmę :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek =>Cysorzowa Bruja
Najpiękniejszy kot, to kot szczęśliwy.

RKa

Od: Nie kwi 10, 2011 19:48

Post » Czw kwi 21, 2011 20:45 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

Przypomne przy okazji aby nie zostawiać uchylonych okien nigdy w pomieszczeniach gdzie moze kot sobie wejsc!!!!
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Pt kwi 22, 2011 20:44 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

:D
Obrazek

maria_kania

Post » Pt kwi 22, 2011 22:41 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

Sabina zakochałam się w twoich tymczasach od pierwszego wejrzenia!!!! Wszystkie są piękne, Mirinda i Pepsi :1luvu: Agnes bardzo przypomniała mi moją pierwszą koteczkę ktorą mialam dawno, dawno temu; Pulcheria jest identyczna jak moja Józia (szkoda tylko że Józka jest introwertykiem :( ), a Aisha to istna moja Melka.

Trzymam kciuki za domki dla kotuchów!!!!!!!!!!!!! :)
Obrazek

BinaDina85

Od: Śro kwi 14, 2010 21:38

Post » Wto kwi 26, 2011 7:16 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

nie spadamy!
a szukamy domków!
Obrazek

maria_kania

Post » Śro kwi 27, 2011 1:05 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

PRZEPRASZAM ŻE SIĘ NIE ODZYWAM :oops: :oops: :oops:
miałam bardzo ciężkie święta- 27 kotów pod opieką, w tym 2/3 to znajdusie.adopcje stoją :( komu kotka ?
tosi to się przydadzą mocne kciuki :!:
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Śro kwi 27, 2011 1:15 Re: trójmiasto, koty z hoteliku proszą o domki stałe- PKDT

bardzo, bardzo dziękuje za domek dla zoi, ma większe szanse na oswojenie niz u mnie. ja ją brałam na kolanka, i czy się jej to podobało czy nie, całowałam, tuliłam śpiewałam :D może ona dlatego teraz taka wycofana? bo nie mam słuchu za grosz i fałszuję jakby Kiepurę ciągnięto po schodach za nogi :ryk:
po 5 maja do hotelu przyjdzie kot od sabiny- wypisz wymaluj druga zoi :wink:
agnes i szymcia jadą jutro do owczarni, sądzę że będzie to dobre miejsce dla kotek które pochodzą z lisiarni i nawykły do całodziennych przechadzek. dobre miejsce, po rozmowie z właścicielką jestem przekonana że będzie im tam dobrze.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

[poprzednia][następna]