Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob kwi 09, 2011 10:16 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

mpacz78 pisze:No ja mam banerek pkdt podpięty. W tytule swojego mogę wpisać PKDT, ale mój wąt nie jest tak bardzo poczytny.
Meksyk jest medialny - niech dziewczyny w tytule meksykowego watku może wpiszą "PKDT".

Jak to nie jest poczytny - czytam regularnie i chylę czoła dla Twojej pracy , jesteś wielka.
Obrazek Obrazek

soso

Od: Śro lis 26, 2008 7:38

Post » Sob kwi 09, 2011 10:17 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

W tym roku z tż przekazaliśmy 1% na PKDT ;)
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Sob kwi 09, 2011 10:43 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

:ok:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Sob kwi 09, 2011 18:10 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Dziewczyny, a może poproście o przeniesienie wątku na koty?
Zagłosowałam, rozesłałam też link znajomym z przykazaniem, że mają na Was zagłosować!!
Monika, ja podczytuję Twój wątek, jak mam czas :ok: I podziwiam :aniolek:
Drugi rok z rzędu przekazałam na PKDT 1%. Coś ostatnio krucho było :roll: a problemy ze zdrowiem Rudego nie przyczyniły się do poprawy finansów :roll:
Anulka i chłopaki

Anulka

Od: Sob sie 28, 2004 17:38

Post » Sob kwi 09, 2011 19:34 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Agor-ia pisze:mpacz78, nawet, jesli nie jest poczytny bardzo, to moim zdaniem warto umiescic PKDT w tytule.
Czy akcja jest mala, czy duza, czy rozgrywa sie dramat, jak w Meksyku, czy jest to zwykla codziennosc domu tymczasowego, to przeciez wlicza sie to w ogol Waszych dzialan. Jak ktos bedzie chcial sie z nimi zapoznac blizej, niech ma ogolny obraz tego wszystkiego :) Wiem, ze jest strona internetowa, gdzie sa bilanse, rozliczenia, ale niektorzy pewnie chcieliby podczytac tak od kuchni ;)
ps. A baner dobrze miec, jednak ludzie niekoniecznie skojarza, ze nalezysz do PKDT, a nie tylko wspierasz ich podpinajac baner :)

ja Twoj wat podczytuje, ale chyba nigdy sie nie odezwalam...moze jest wiecej takich osob

Jeśli nawet Koteria wygra to nie oznacza jednocześnie,że ma więcej sympatyków,ale że jest bardziej rozpoznawalna jako organizacja. Wielkie akcje PKDT przecież nie przeszły bez echa na miau, ale to bardziej ich nazwy zapisały się w pamięci: "koty stoczniowe", "meksyk" itp. To-myślę-też jest jakaś pożyteczna lekcja na przyszłość.
Nie wszystko jednak przesądzone...trza walczyć :twisted: ,ale też pogodzić się z decyzją forumowiczów.

BTW -może też na każdym nowym wątku PKDT vol. ileśtam przypominać na pierwszej stronie o prowadzonych aktualnie akcjach i o zakoconych DT poprzez zamieszczanie linków do osobnych wątków?

Monika ja też często bywam na Twoim wątku (tak jak na wątku Seji), ale podobnie jak Agoria rzadko zabieram głos. Czasem się więcej uczę z tych wątków niż mogłabym coś sensownego napisać, a umieszczanie samych :ok: nie jest w moim stylu.
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

Post » Sob kwi 09, 2011 19:51 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Serdecznie dziękuję marii_kani za podrzucenie fantów (z dodatkiem :wink: )
Nowy dzień. Nowy skutek uboczny.

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Sob kwi 09, 2011 20:35 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

BTW -może też na każdym nowym wątku PKDT vol. ileśtam przypominać na pierwszej stronie o prowadzonych aktualnie akcjach i o zakoconych DT poprzez zamieszczanie linków do osobnych wątków?

tez uwazam, ze jest to dobry pomysl :)

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Nie kwi 10, 2011 8:59 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Dziewczyny, bardzo dziękuję za dobre słowo, wbrew pozorom to bardzo wiele, nierzadko jestem tak po prostu, po ludzku okrutnie zmęczona, nierzadko słyszę od osób z mojego otoczenia, że to bez sensu co robię, ("wszystkich i tak nie uratujesz... i takie tam), że na mózg mi się rzuciło, że zrobiłam schronisko w mieszkaniu.... czasem odechciewa się wszystkiego... dobre słowo wtedy dużo znaczy.

Wątek prowadzę głównie dla siebie jako taką kronikę, inaczej musiałabym prowadzić sobie zeszyt z zapiskami, bo nie sposób zapamiętać wszystkiego, jakie lekarstwa komu, od kiedy do kiedy, historie chorób, daty sterylek, daty adopcji... tak mam wszystko w jednym miejscu i w razie potrzeby mogę sobie wszystko odtworzyć.
Jednak jest on również miejscem, gdzie można wymienić luźne uwagi o wszystkim, o pogodzie, o życiu, o snach ... o czym kto chce, odkąd działam tak intensywnie w "kocim biznesie" nie da się ukryć, że rzadziej gdziekolwiek wychodzę, wyjeżdżam, po prostu nie starcza czasu i sił, każdy dłuższy wyjazd wymaga szczegółowo i z dużym wyprzedzeniem planowanej logistyki aby zapewnic kotom opiekę.
Zdaję sobie sprawę, że mój DT nie jest idealny, jest jakąś wypadkową - szukaniem złotego środka między chęcia pomocy maksymalnej liczbie kotów a zapewnieniem im jaknajlepszych warunków. Popełniam błędy, staram się uczyć cały czas, miewam wątpliwości, zdobywam doświadczenie... staram się jak najlepiej robić to co robię w miarę moich możliwości.
Każdy kolejny kot wydany do adopcji jest dla mnie ogromną satysfakcą i największą nagrodą...
:kotek:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie kwi 10, 2011 9:19 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Dziewczyny, w ogloszeniu na trojmiasto http://ogloszenia.trojmiasto.pl/zwierzeta/przygarnij-kotka-ogl3642208.html
znajduje sie taki fragment

Nie chcemy go oddać do schroniska bo wraz z wchodzącą ustawą w przyszłym roku zwierzęta po 2 latach będą usypiane

czy to tylko chwyt, by szybciej znalezc chetnego ??? Zupelnie nie jestem na biezaco, jesli chodzi o ustawy.

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Nie kwi 10, 2011 12:47 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Sabina, zrobilam allegro i trojmiasto dla Aishy :wink:
Przegladam rozne watki na miau, kurcze i dzikawe, z pozoru nieadopcyjne koty znajduja swoje domy, natchnelo mnie to optymizem :kotek:
Trzeba wierzyć i walczyć do konca, choc wiem ze Tobie tej wiary czesto juz brakuje :wink:

Co do sugestii do wypunktowywania wszytskiego na miau w watku PKDT, to mysl jest jak najbardziej na miejscu, tylko zeby ktos sie tym zajal, bo to masa pracy przy ilosci dzialan, akcji i kotow pod opieka PKDT :roll:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Nie kwi 10, 2011 15:09 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

MAMY POZWOLENIE NA ZROBIENIE BANERKA Z PROŚBĄ O GŁOSOWANIE NA PKDT W KRAKVECIE :D :!: :!: :!:
CZY KTOŚ Z WAS UMIE????????????????????

PLUS-SZYMON ZMIEŃ NAZWĘ WATKU NA:
"PKDT VOL.8, KRAKVET- GŁOSUJ NA NAS"
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Nie kwi 10, 2011 15:14 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Na zrobienie banerka do głosowania nie potrzebujecie niczyjego pozwolenia.
Nie spamujcie tylko wezwaniami do głosowania na wątkach innych niż własne.

i bardzo proszę nie pisz całego posta na capslocku.
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Nie kwi 10, 2011 15:17 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Marea pisze:Co do sugestii do wypunktowywania wszytskiego na miau w watku PKDT, to mysl jest jak najbardziej na miejscu, tylko zeby ktos sie tym zajal, bo to masa pracy przy ilosci dzialan, akcji i kotow pod opieka PKDT :roll:

No wszystkiego pewnie i tak się nie da , bo wyjdzie elaborat na 3 strony :wink: Chodziło mi raczej o opis w kilku zdaniach + linki do poszczególnych akcji i DT (wraz z tytułami). Jak ktoś nowy wchodzi na stronkę PKDT to chociaż pobieżnie będzie miał świadomość, które dziewczyny są od Was i którymi akcjami zarządzacie. Resztę zainteresowani znajdą pod linkami.
Nawet skromna pomoc jest zawsze lepsza od wielkiego współczucia.
Obrazek

Izzi

Od: Nie sty 10, 2010 12:52

Post » Nie kwi 10, 2011 15:39 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

Tutaj można poprosić o banerek:
viewtopic.php?f=8&t=119918&hilit=banerkowo
no chyba że ktoś potrafi zrobić, ja nie umiem takich rzeczy.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie kwi 10, 2011 15:42 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.8

wczoraj wyadoptowałam zoi :!:
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

[poprzednia][następna]