Najładniejsze kotki, jakie widzieliście

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 17, 2011 22:30 Re: Najładniejsze kotki, jakie widzieliście

A bura się bardzo zdenerwowała za to, że napisałam, że nie używa pazurków. Wzięłam ją na ręce. Ona mówi: a teraz napiszesz na forum, że drapię! Ja mówię: nie, przecież ty nie drapiesz. A ona mi pazury w ramię wbiła!!! Wrzeszczę: ała, coś ty mi zrobiła, buu, buu! To mi zaczęła grozić, że jak nie pokażę wam jej drapnięcia, to mi zrobi jeszcze coś gorszego!!! I znów drapnęła na przestrogę i sobie uciekła!
http://img10.imageshack.us/img10/5765/podrapal.jpg

AaaaKotkiDwa

Od: Nie sty 30, 2011 21:59

Post » Czw mar 17, 2011 22:34 Re: Najładniejsze kotki, jakie widzieliście

AaaaKotkiDwa pisze:o, nie wiedziałam, że można. Wetka była taka młodziutka i tak niezręcznie mówiła o tej kociej "macicy", że aż się chciało zmienić temat... :P

Niezłe ziółko z Ciebie. Trzeba to było rozmawiać z wetką na wstydliwe tematy? Powinnaś była zacząć od pszczółek i motylków. :ryk:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Czw mar 17, 2011 22:35 Re: Najładniejsze kotki, jakie widzieliście

AaaaKotkiDwa pisze:A bura się bardzo zdenerwowała za to, że napisałam, że nie używa pazurków. Wzięłam ją na ręce. Ona mówi: a teraz napiszesz na forum, że drapię! Ja mówię: nie, przecież ty nie drapiesz. A ona mi pazury w ramię wbiła!!! Wrzeszczę: ała, coś ty mi zrobiła, buu, buu! To mi zaczęła grozić, że jak nie pokażę wam jej drapnięcia, to mi zrobi jeszcze coś gorszego!!! I znów drapnęła na przestrogę i sobie uciekła!
http://img10.imageshack.us/img10/5765/podrapal.jpg

Na przyszłość pisz, co Ci każą i nie zaprzeczaj :ryk:

vega013

Post » Czw mar 17, 2011 22:38 Re: Najładniejsze kotki, jakie widzieliście

Po sterylce kotki też będą musiały siedzieć w domu, w dodatku w gustownych fartuszkach wiązanych na grzbiecikach. :piwa:

vega013

Post » Czw mar 17, 2011 22:51 Re: Najładniejsze kotki, jakie widzieliście

jak sobie same ich nie ściągną, to sobie nawzajem...

AaaaKotkiDwa

Post » Pt mar 18, 2011 0:48 Re: Najładniejsze kotki, jakie widzieliście

AA, melduję sie na wątku. Kotki są za...iste.
Nieraz wspominałas o opowiadaniach, ale faktycznie masz zacięcie literackie i fotki świetnie wkomponowałaś w tekst.
Jesteś dziwną , bardzo kontrowersyjną , zwłaszcza na tym forum, dziewczyną, niektóre Twoje posty doprowadzają mnie do wściekłości, pod niektórymi mogę podpisać się obiema rękami.
Wiesz, mam takie dziwne wrażenie, że te dwie Twoje koty, naprawdę Twoje, mimo, ze niby bezimienne, kiedy dożyją swoich lat, nie zdechną - sama powiesz, że odeszły.
Bo inaczej jest ze zwierzęciem niejako gospodarskim, kotem żyjącym w stodole, któremu wystawia się michę i poza tym niemal nie widzi, a co innego z własnymi panienkami, które wdzięczą się ,miziają i DRAPIĄ.
Myślę, że kiedyś sama się zdziwisz.....
I wiesz co? na koniec to czego nie lubisz / ja też mało używam/, ale tu mi akurat pasuje :ok: :1luvu: :piwa:

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Pt mar 18, 2011 1:11 Re: Najładniejsze kotki, jakie widzieliście

Z zaproszenia skorzystałam - jestem. I chętnie poczytam :mrgreen:

Może i wetka o macicy mówiła tonem wstydliwym, ale o "kolczastych" penisach niekastrowanych kocurów to na pewno mogłaby Ci zadziwiający monolog strzelić. (Nauka andrologii nastawia mnie dość monotematycznie ...)

Sheyren

Od: Śro cze 03, 2009 22:30

Post » Pt mar 18, 2011 1:53 Re: Najładniejsze kotki, jakie widzieliście

vega013 pisze:Ale teraz można by wykorzystać czas na odrobaczenie, a potem szczepienia, nie sądzisz? :lol:

Odrobaczenie, szczepiania i sterylizacja muszą być wykonywane w pewnych odstępach czasowych - każde z nich osłabia.
Warto spytać weta, jakie to odstępy.

nongie

Od: Nie wrz 26, 2004 14:39

Post » Pt mar 18, 2011 9:35 Re: Najładniejsze kotki, jakie widzieliście

nongie pisze:
vega013 pisze:Ale teraz można by wykorzystać czas na odrobaczenie, a potem szczepienia, nie sądzisz? :lol:

Odrobaczenie, szczepiania i sterylizacja muszą być wykonywane w pewnych odstępach czasowych - każde z nich osłabia.

Między szczepieniem a odrobaczeniem ok. tygodnia
ObrazekObrazek
Chcesz zabić i zniszczyć, zniewolić nienawiść? Ja też...

Lunszpik

Od: Czw lis 12, 2009 15:41

Post » Pt mar 18, 2011 10:03 Re: Najładniejsze kotki, jakie widzieliście

Wiesz, mam takie dziwne wrażenie, że te dwie Twoje koty, naprawdę Twoje, mimo, ze niby bezimienne, kiedy dożyją swoich lat, nie zdechną - sama powiesz, że odeszły.
Bo inaczej jest ze zwierzęciem niejako gospodarskim, kotem żyjącym w stodole, któremu wystawia się michę i poza tym niemal nie widzi, a co innego z własnymi panienkami, które wdzięczą się ,miziają i DRAPIĄ.
Myślę, że kiedyś sama się zdziwisz.....

i tu mnie masz...

chociaż, czy ja wiem... może będę mówić o "zdechnięciu", ale na pewno z wieeelkim żalem... to w końcu tylko słowo, liczy się coś zupełnie innego...

no właśnie, imiona! coś im muszę wymyślić, żeby coś wpisać do ich książeczki.

AaaaKotkiDwa

Post » Pt mar 18, 2011 10:24 Re: Najładniejsze kotki, jakie widzieliście

Lunszpik pisze:
nongie pisze:

Między szczepieniem a odrobaczeniem ok. tygodnia

Co roku badam, odrobaczam profilaktycznie i szczepię kociarstwo. Pomiędzy odrobaczaniem a szczepieniem wetka stosuje 2-tygodniową przerwę.

vega013

Post » Pt mar 18, 2011 10:44 Re: Najładniejsze kotki, jakie widzieliście

a jak kotki jeszcze nie są zupełnie dorosłe, to chyba tym bardziej trzeba dłużej odczekać?

AaaaKotkiDwa

Post » Pt mar 18, 2011 11:11 Re: Najładniejsze kotki, jakie widzieliście

vega013 pisze:
Co roku badam, odrobaczam profilaktycznie i szczepię kociarstwo. Pomiędzy odrobaczaniem a szczepieniem wetka stosuje 2-tygodniową przerwę.

Naprawdę?
To widocznie zależy od weta...
Ja moje szczepię co rok i odrobaczam co trzy miesiące, tak mi zaleciła moja wetka. Ale już psa np. szczepię co dwa lata (nie mówię oczywiście o wściekliznie) i odrobaczam co pół roku.
ObrazekObrazek
Chcesz zabić i zniszczyć, zniewolić nienawiść? Ja też...

Lunszpik

Od: Czw lis 12, 2009 15:41

Post » Pt mar 18, 2011 11:16 Re: Najładniejsze kotki, jakie widzieliście

Lunszpik pisze:
vega013 pisze:

Naprawdę?
To widocznie zależy od weta...
Ja moje szczepię co rok i odrobaczam co trzy miesiące, tak mi zaleciła moja wetka. Ale już psa np. szczepię co dwa lata (nie mówię oczywiście o wściekliznie) i odrobaczam co pół roku.

Odrobaczasz co trzy miesiące, bo Twoje kociarstwo wychodzi na zewnątrz. Moje nie wychodzi, więc to odrobaczanie jest tylko profilaktyczne i wystarczy to zrobić raz w roku.

vega013

Post » Pt mar 18, 2011 11:23 Re: Najładniejsze kotki, jakie widzieliście

Koty wychodzące trzeba odrobaczać częściej.

Psa (dorosłego) też odrobaczałam co trzy miesiące, jako szczeniaka częściej.
Wtedy u nas było bardzo dużo młodych psów (nieregularnie odrobaczanych), wyprowadzanych na małym terenie i złapaliśmy psiego tasiemca.
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

[poprzednia][następna]