Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
AaaaKotkiDwa pisze:o, nie wiedziałam, że można. Wetka była taka młodziutka i tak niezręcznie mówiła o tej kociej "macicy", że aż się chciało zmienić temat...
AaaaKotkiDwa pisze:A bura się bardzo zdenerwowała za to, że napisałam, że nie używa pazurków. Wzięłam ją na ręce. Ona mówi: a teraz napiszesz na forum, że drapię! Ja mówię: nie, przecież ty nie drapiesz. A ona mi pazury w ramię wbiła!!! Wrzeszczę: ała, coś ty mi zrobiła, buu, buu! To mi zaczęła grozić, że jak nie pokażę wam jej drapnięcia, to mi zrobi jeszcze coś gorszego!!! I znów drapnęła na przestrogę i sobie uciekła!
http://img10.imageshack.us/img10/5765/podrapal.jpg
vega013 pisze:Ale teraz można by wykorzystać czas na odrobaczenie, a potem szczepienia, nie sądzisz?
nongie pisze:vega013 pisze:Ale teraz można by wykorzystać czas na odrobaczenie, a potem szczepienia, nie sądzisz?
Odrobaczenie, szczepiania i sterylizacja muszą być wykonywane w pewnych odstępach czasowych - każde z nich osłabia.
Warto spytać weta, jakie to odstępy.
Wiesz, mam takie dziwne wrażenie, że te dwie Twoje koty, naprawdę Twoje, mimo, ze niby bezimienne, kiedy dożyją swoich lat, nie zdechną - sama powiesz, że odeszły.
Bo inaczej jest ze zwierzęciem niejako gospodarskim, kotem żyjącym w stodole, któremu wystawia się michę i poza tym niemal nie widzi, a co innego z własnymi panienkami, które wdzięczą się ,miziają i DRAPIĄ.
Myślę, że kiedyś sama się zdziwisz.....
Lunszpik pisze:nongie pisze:vega013 pisze:Ale teraz można by wykorzystać czas na odrobaczenie, a potem szczepienia, nie sądzisz?
Odrobaczenie, szczepiania i sterylizacja muszą być wykonywane w pewnych odstępach czasowych - każde z nich osłabia.
Warto spytać weta, jakie to odstępy.
Między szczepieniem a odrobaczeniem ok. tygodnia
vega013 pisze:
Co roku badam, odrobaczam profilaktycznie i szczepię kociarstwo. Pomiędzy odrobaczaniem a szczepieniem wetka stosuje 2-tygodniową przerwę.
Lunszpik pisze:vega013 pisze:
Co roku badam, odrobaczam profilaktycznie i szczepię kociarstwo. Pomiędzy odrobaczaniem a szczepieniem wetka stosuje 2-tygodniową przerwę.
Naprawdę?
To widocznie zależy od weta...
Ja moje szczepię co rok i odrobaczam co trzy miesiące, tak mi zaleciła moja wetka. Ale już psa np. szczepię co dwa lata (nie mówię oczywiście o wściekliznie) i odrobaczam co pół roku.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Myszorek, Silverblue i 450 gości