Brygada RRR... rok bez Renesha

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 20, 2011 21:35 Re: Brygada RRiŁ- Mała w szpitalu, Ren lepiej, duza zap.tchawicy

No to jestesmy juz w komplecie kocim w domu...
Wczoraj skonczylam antybiotyk, wiec dzisiaj, jak tylko TZ wroci z meczu, bo poza domem grali, bedziemy opijac :)

Male jest rozdziadowane, kaze sie nosic i sie nim zachwycac.
Renesh sie skurza i ... chyba lepiej mu bylo jak Łapka byla w lecznicy...
Obrazil sie na nas za jej powrot, ofuchal malenstwo i sie balam ze nam ostentacyjnie na lozko naleje...
Kaziu sie ucieszyl z powrotu Łapki, ma sie z kim tulic. Mala mu uszy wymyla :)

Dzisiaj bylam na wystawie kotow w KDK, poznalam dagmare-olge, bo na goscinnych wystepach z Teofilem byla :)

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Śro mar 23, 2011 18:37 Re: Brygada RRiŁ- ŁAPANKA W TRANSPORTER. jak????????????????

Mamusia Malenstwa ma rujke. za nia chodzi Skarpeciarz vel Adolf i nowy - Ogoniasty.

maja glowy tylko do amorow wiec ogolnie glupie sa i mam nadzieje zlapac cale towarzystwo...

mam dwa transportery, nie mam klatki lapki - schros wypozyczyl wszystkie, nie moge sie dodzwonic do pani, ktora powinna juz klatke oddac...

JAK ZLAPAC TYCH GLUPKOW AMOROSOW?

AprilRain

Post » Śro mar 23, 2011 18:58 Re: Brygada RRiŁ- ŁAPANKA W TRANSPORTER. jak????????????????

Przed karmieniem, transporter owinięty w koc, drzwiczki otwarte, w środku mała, jak najmniejsza miseczka z karmą - najlepiej się łapią na rybną Smillę (fajny zajzajerek ;) ), miseczka w róg transportera no i czekać w pewnej odległości, tak żeby Cię widziały ale dość daleko. I nie podchodź od razu jak wejdą bo na początku robią częste wypady z transportera celem sprawdzenia okolicy. Jak już zassają z jedzeniem i wszytkie cztery łapy będą w transporterze to powolutku podejdź (byle nie od frontu transportera) i zamknij szybko drzwiczki i mocno trzymaj, bo kot się może zacząć rzucać i wylecieć razem z drzwiczkami - koty w zamknięciu mogą wyrwać drzwiczki z zawiasami, najlepiej po zamknięciu jeszcze paskiem od spodni związać wkoło, żeby drzwiczki zabezpieczyć. Powodzenia :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro mar 23, 2011 19:32 Re: Brygada RRiŁ- ŁAPANKA W TRANSPORTER. jak????????????????

Gibutkowa dzieki za rady :)

jutro rano dostane klatke lapke, wiec po poludniu bede probowac z klatka... na razie trojkacik milosny pognal w sina dal - Mamusia Malenstwa na przedzie i chlopaki za nia...

AprilRain

Post » Czw mar 24, 2011 19:42 Re: Brygada RRiŁ- ŁAPANKA W TRANSPORTER. jak????????????????

ja sie nie nadaje do lapania kotow....

Mamusia Malenstwa obejrzala klatke - lapke nastepnie odwrocila sie i ostentacyjnie odeszla.

Zlapal sie nieznany mi blizej krowek. Poprosilam TZ o pomoc w przepakowaniu kota z klatki do transportera - mam ograniczone zaufanie do klatek po tym, jak we wrzesniu kotka wybila drzwiczki klatki podczas panicznej szamotaniny. Weszlismy z nim do przedsionka klatki w bloku aby dokonac przepakowania - uciekl. Probowal sie wydostac skaczac po scianach i drzwiach na wysokosc prawie 2 metry. Usilowalam go zlapac w koc - nie dalo sie, za to jemu sie udalo zadrapac mi twarz. w przedsionku jest mniejsze pomieszczenie z dachem - kot siedzi w tej chwili na nim. Zostawilam otwarte drzwi na dwor, mam nadzieje ze zalapie o co chodzi i zejdzie z daszku na dol...

TZ wkurzony, oswiadczyl mi ze mam sobie kogos innego znalezc do pomocy, bo on sie nie nadaje na lapanie dzikunow.
Ja jak widac tez sie nie nadaje.

Ogolnie nastroj bardziej niz kiepski.

AprilRain

Post » Czw mar 24, 2011 19:54 Re: Brygada RRiŁ- nie nadaje sie.

Spokojnie, przecież nie od razu Rzym zbudowano. Z doświadczeniem jest łatwiej :ok: a tego się nabiera z czasem.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw mar 24, 2011 21:21 Re: Brygada RRiŁ- nie nadaje sie.

daj spokój, AprilRain Gibutkowa ma rację, nie od razu Rzym itd,
Izy drugi kot z łapanki spędził cały dzień pod szafkami u weta bo zwiał :D a pierwszy przesiedział noc w klatce-łapce bo się złapał zaraz po ustawieniu klatki, łakomczuch, a to już wieczór był dość późny
miałaś pechowy początek, ale to nie znaczy, że się nie nadajesz
byłaś sprawdzić, wylazł stamtąd?
ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16

Post » Czw mar 24, 2011 21:32 Re: Brygada RRiŁ- nie nadaje sie.

eeeh...

siedzi caly czas, na samym koncu... ktos zamknal drzwi, ale o 23 pojde uchyle i podloze kamieniem, w nocy powinien byc spokoj z ludzmi chadzacymi w okolicy wiec powinien wyjsc...

dupa dupa dupa

AprilRain

Post » Czw mar 24, 2011 21:58 Re: Brygada RRiŁ- nie nadaje sie.

AprilRain pisze:
dupa dupa dupa

a fuj.. :ryk:
odwróć sobie i powiedz " złe miłego początki" :ok:
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Wto maja 24, 2011 20:48 Re: Brygada RRiŁ- caly dom zarzygany

No to sobie zrobilismy przerwe w pisaniu, nie ma co...

Kaziu z tego wszystkiego postanowil sie poswiecic i zrobic cos co wymusi napisanie paru slow.
Poswiecenie doglebne wrecz. Zarzygal wczoraj wieczorem caly dom. Zeby bylo ciekawiej to wybral
moment w ktorym TZ byl w domu a ja na fitnesie. A po fitnesie mialam isc na slugi spacer.
Komorka zas sie ladowala w domu. Wyobrazie sobie mnie jak wychodzac po zajeciach z sali
podeszla do mnie jedna z instruktorek z informacja ze dzwonil do niej (albo do klubu? ) moj TZ z informacja
ze mam nigdzie nie isc tylko natychmiast wracac do domu bo cos sie stalo. Malo sie nie posikalam z nerwow i cala droge zastanawialam sie co sie stalo... Wyladowalimy wieczorem w klinicie na kocim pogotowiu ratunkowym.
Kazek zastrzyki dostal, po pierwszym sam przelozyl sie na drugi bok! I polecenie pojawienia sie nastepnego dnia rano.
W nocy kontynuowal misje pod kryptonimem Maly Żigolo. Z niezwykla precyzja haftowal o pelnych godzinach 3,4 i 6.
W klinicie rano ogolili mu brzuszek, zrobili USG, zoladek wymeczony, blona sluzowa podrazniona i pogrubiona. W dodatku z watroba cos sie tez podejrzanego dzieje. Ale najpierw uregulujemy sprawe zoladka.

W domu juz rzygania nie bylo. Ale dieta jest - na obiad i kolacje kurczaczek z ryzykiem...

Renesh stwierdzil ze nie bedzie gorszy i zasikal nam lozko. dwa razy :(

Tylko Malenstwo cos podejrzanie grzeczne...

I jeszcze jeden news : TZ postanowil uczynic ze mnie uczciwa kobiete i dzien przed rocznica katastrofy smolenskiej (jak rozumiem zeby bylo latwiej zapamietac date ;) ) oswiadczyl sie. Oswiadczyny zostaly przyjete i tak oto zostalam narzeczona. A zatem zakonczyl sie etap 'to kiedy sie zareczycie' a rozpoczal sie etap 'to kiedy slub' ;)

AprilRain

Post » Wto maja 24, 2011 21:12 Re: Brygada RRiŁ- caly dom zarzygany

AprilRain pisze:I jeszcze jeden news : TZ postanowil uczynic ze mnie uczciwa kobiete i dzien przed rocznica katastrofy smolenskiej (jak rozumiem zeby bylo latwiej zapamietac date ;) ) oswiadczyl sie. Oswiadczyny zostaly przyjete i tak oto zostalam narzeczona. A zatem zakonczyl sie etap 'to kiedy sie zareczycie' a rozpoczal sie etap 'to kiedy slub' ;)

Gratuluję zmiany "fazy" i tak sobie pomyslałam czy aby zasługa Żigola w tym nie była :wink: bo TŻ mógł sobie pomysleć że "świadoma praw i obowiązków" zamiast szlajać się po fitnesach, grzecznie w domciu rzygowinki sprzątała będziesz :roll: :ryk:
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Wto maja 24, 2011 21:20 Re: Brygada RRiŁ- caly dom zarzygany

nie za ładnie, trzymam kciuki żeby problemów z tym nie było - z fazą żigolo znaczy, bo oczywiście nie spodziewam się problemów w fazie narzeczeństwa ;)
ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16

Post » Wto maja 24, 2011 22:14 Re: Brygada RRiŁ- caly dom zarzygany

dziekuje :)

mam nadzieje ze Kazik sie poprawi, choc wcale nie chce teraz jesc co jest wyjatkowo niepokojace...
jutro ekhem ekhem narzeczony sie z nim uda do weterynarza ;)

przy okazji naisze jaki numer w sadzie wywynelismy z Kazikiem dzisiaj rano ;)

AprilRain

Post » Śro maja 25, 2011 1:01 Re: Brygada RRiŁ- caly dom zarzygany

AprilRain, jak fajnie że jesteś :1luvu:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Śro maja 25, 2011 21:28 Re: Brygada RRiŁ- caly dom zarzygany

Prosze pomozcie mi oglosic te maluchy: viewtopic.php?f=13&t=128175

kotki z okolic konina

AprilRain

[poprzednia][następna]