16letnia Kizia Mizia... do zobaczenia Kiziu za TM.....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 04, 2011 22:01 Re: Jestem Kizia-Mizia,mam 16 lat!RatujcieMnie - schronTrzcianka

merrigold77 pisze:położyła się w transporterku...już dostałam opr od swojej Lisicy za izolowanie jej od kota...bo ewidentnie widać, że wet potrzebny..kicia smarka, ocierałam tez oczka...ma okrągły, napięty brzuszek, ale dała się wymasować..jak się rozgląda, jest niesamowicie urocza..
ogólnie, jak na ten wiek, jest śliczna...wiele, wiele ładniejsza niż na zdjęciach.

drogie panie, ja zrobię z przyjemnością swoje, i cieszę się, że mogę się przydać - ale cała praca, i ta psychiczna :ryk: bo kicia wygląda na potrzebującą oparcia, delikatną, łaknącą miłości..i ta fizyczna, bo widać , że o nią trzeba będzie powalczyć - spadnie na DS...

:ok: :ok: :ok: - za wszystkich, którzy maja te wielkie, odważne serca , gotowe wspierać i nie bojące się kochać :1luvu:

ta właśnie myślałam mnei przeraził dziś brzuszek... :/ taki jak u dzieci z afryki przepraszam za porównanie ale tak odebrałam:(
ciesze się że się wszystko układa i że kolejną Koteczke możemy uratować! bez Was nic bym tu nei zdziałała gdyby nei pomoc Justyny co juz chyba wszędzie mówie stałabym w miejscu chyba:/ Ona pomaga to zorganizować a Ci którzy się zgadzają na branie Kociaków n DT czy DS to anioły:) dziękuje;)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

mj_liberian_girl

Od: Wto gru 28, 2010 22:04

Post » Pt lut 04, 2011 22:04 Re: Jestem Kizia-Mizia,mam 16 lat!RatujcieMnie - schronTrzcianka

mj_liberian_girl pisze:
merrigold77 pisze:położyła się w transporterku...już dostałam opr od swojej Lisicy za izolowanie jej od kota...bo ewidentnie widać, że wet potrzebny..kicia smarka, ocierałam tez oczka...ma okrągły, napięty brzuszek, ale dała się wymasować..jak się rozgląda, jest niesamowicie urocza..
ogólnie, jak na ten wiek, jest śliczna...wiele, wiele ładniejsza niż na zdjęciach.

drogie panie, ja zrobię z przyjemnością swoje, i cieszę się, że mogę się przydać - ale cała praca, i ta psychiczna :ryk: bo kicia wygląda na potrzebującą oparcia, delikatną, łaknącą miłości..i ta fizyczna, bo widać , że o nią trzeba będzie powalczyć - spadnie na DS...

:ok: :ok: :ok: - za wszystkich, którzy maja te wielkie, odważne serca , gotowe wspierać i nie bojące się kochać :1luvu:

ta właśnie myślałam mnei przeraził dziś brzuszek... :/ taki jak u dzieci z afryki przepraszam za porównanie ale tak odebrałam:(
ciesze się że się wszystko układa i że kolejną Koteczke możemy uratować! bez Was nic bym tu nei zdziałała gdyby nei pomoc Justyny co juz chyba wszędzie mówie stałabym w miejscu chyba:/ Ona pomaga to zorganizować a Ci którzy się zgadzają na branie Kociaków n DT czy DS to anioły:) dziękuje;)

Brzuszek może być duży od robali....a czy Kizia ma apetyt :?: :?: :?: :?:
Anna Kubica

Post » Sob lut 05, 2011 1:44 Re: Jestem Kizia-Mizia,mam 16 lat!RatujcieMnie - schronTrzcianka

Uff ja dotarłam dopiero do domku ale już raniutko (dla mnie skoro świt ;) ) o jakiejś 9 wyruszam po Kizie pod McDonalds ;) i stamtąd prosto do Ani :) Już się nie mogę doczekac aż poznam osobiście Kiziulkę :) I Anie też ;)
Aśka gdyby nie Ty to o tych kotach nikt nigdy by się nie dowiedział. To, że one na Ciebie trafiły to więcej niż szczęście - to ich życie!
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Sob lut 05, 2011 9:13 Re: Jestem Kizia-Mizia,mam 16 lat!RatujcieMnie - schronTrzcianka

Już przebieram nogami,nie mogę się doczekać Kizi :) Mogę wam obiecać,że kicia trafi po niedzieli do Weta.Jeśli chodzi o ten brzuszek to może nie ma co dramatyzować,ponieważ moja kotka Nusia miała bardzo podobny po zabraniu ze schroniska.Okazało się,że jest po prostu chuda a ten brzuch wydawał się taki napięty,później się to wyrównało.Jeśli chodzi o katar to mimo paromiesięcznej walki z nim Nusia ma go do dziś,po prostu taka jej uroda.Wet stwierdził również reumatyzm i Nusia czasami jak jest paskudna pogoda ciągnie tylne łapki za sobą,ma też bardzo wrażliwe zatoki i możliwe że stąd ten katar( a ja wydaje fortunę na Magiczne Gąbki do mycia ścian hahaha). Oczywiście u Kizi wszystko zostanie sprawdzone,wiem tylko że starsze koty czasami już mają jakieś,że tak powiem starcze przypadłości.
Anna R.
Koty: Puchatek,Adela,Gaston,Białas
Pies: Gizmo
Galeria moich zwierzaków: http://picasaweb.google.pl/Anula1985
Filmy moich zwierzaków: http://www.youtube.com/user/Abusive23

AniaRuszkowska

Od: Nie paź 11, 2009 15:27

Post » Sob lut 05, 2011 9:19 Re: Jestem Kizia-Mizia,mam 16 lat!RatujcieMnie - schronTrzcianka

Ja też już sie nie mogę doczekać kiedy Kizia będzie u Ciebie Aniu i pozna SWÓJ kochający domek ,już sobie wyobrażam jaka będzie szczęśliwa :1luvu: ,czekam z niecierpliwością na wieści :D
Anna Kubica

Post » Sob lut 05, 2011 9:27 Re: Jestem Kizia-Mizia,mam 16 lat!RatujcieMnie - schronTrzcianka

Ja też czekam na wieści o Kizi :ok:
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Sob lut 05, 2011 9:32 Re: Jestem Kizia-Mizia,mam 16 lat!RatujcieMnie - schronTrzcianka

Będzie dobrze kochająca Duża i ciepły kąt zdziałają cuda. Kiziu :ok:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Sob lut 05, 2011 10:19 Re: Jestem Kizia-Mizia,mam 16 lat!RatujcieMnie - schronTrzcianka

Kizia jest już u mnie. Oczywiście w domu dużo wzajemnego prychania ale bez agresji. Obserwują się za mebli.Kizia zjadła pół miseczki paszteciku,pozwiedzała cały dom,zobaczyła co słychać za oknem a teraz uprawia higienę osobistą na stole.Naszykowałam jej posłanko,może jej się spodoba.Teraz cały dzionek mają na siebie,ja mam troszkę zajęć więc nie będę wchodzić kotom w drogę,muszą dogadać się po swojemu.Mam nadzieje,że wszystko się poukłada.
Anna R.
Koty: Puchatek,Adela,Gaston,Białas
Pies: Gizmo
Galeria moich zwierzaków: http://picasaweb.google.pl/Anula1985
Filmy moich zwierzaków: http://www.youtube.com/user/Abusive23

AniaRuszkowska

Od: Nie paź 11, 2009 15:27

Post » Sob lut 05, 2011 10:23 Re: Jestem Kizia-Mizia,mam 16 lat!RatujcieMnie - schronTrzcianka

Za nowe życie Kizi Mizi :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Sob lut 05, 2011 10:24 Re: Jestem Kizia-Mizia,mam 16 lat!RatujcieMnie - schronTrzcianka

AniaRuszkowska pisze:Kizia jest już u mnie. Oczywiście w domu dużo wzajemnego prychania ale bez agresji. Obserwują się za mebli.Kizia zjadła pół miseczki paszteciku,pozwiedzała cały dom,zobaczyła co słychać za oknem a teraz uprawia higienę osobistą na stole.Naszykowałam jej posłanko,może jej się spodoba.Teraz cały dzionek mają na siebie,ja mam troszkę zajęć więc nie będę wchodzić kotom w drogę,muszą dogadać się po swojemu.Mam nadzieje,że wszystko się poukłada.

Aniu :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Za Kiziunie i resztę Twojej bandy :mrgreen: Aniu :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Anna Kubica

Post » Sob lut 05, 2011 10:28 Re: Jestem Kizia-Mizia,mam 16 lat!RatujcieMnie - schronTrzcianka

Moje gratulacje :1luvu: piekna akcja :ok: Za dlugie i wspaniale zycie dla Kzi-Mizi :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Sob lut 05, 2011 11:00 Re: Jestem Kizia-Mizia,mam 16 lat!RatujcieMnie - schronTrzcianka

Bardzo się cieszę :D :piwa: Dziękuję, że zgodziłaś się przyjąć Kiziunię do siebie, na pewno odwdzięczy się Wam miłością. Wierzę, że będzie jej u Ciebie bardzo dobrze, przesyłam ciepłe myśli i nie mogę się doczekać zdjęć :1luvu: Pozdrawiam gorąco :ok: :ok: :ok:
Obrazek Klara, Tosia i Pingwin fotostory--->zapraszamy :)
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Od: Śro sie 15, 2007 18:14

Post » Sob lut 05, 2011 11:15 Re: Jestem Kizia-Mizia,mam 16 lat!RatujcieMnie - schronTrzcianka

:piwa: :piwa:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Sob lut 05, 2011 11:58 Re: Jestem Kizia-Mizia,mam 16 lat!RatujcieMnie - schronTrzcianka

A ja miałam przyjemność poznać Anie i jej trzy cudowne koty :) Puchatek o mało co nie wrócił z nami tak mu się spodobał kontener :) A Nusia z klapniętym uszkiem - no CUDO! :1luvu:

Kizia jest przecudownym kotem. Jak tak na nią patrzyłam w kontenerku to mam wrażenie, że w ostatniej chwili ją wyciągnęłyśmy. Jej dni w schronie - w takim wieku i stanie - były chyba policzone. Kizia bardzo chciała się miziać i jeszcze w aucie zaczęła mruczeć :) Ma gorączkę na pewno bo miała bardzo ciepłe uszka. Ale po przyjechaniu bardzo ciekawska od razu wyszła i zaczęła zwiedzać a potem sobie trochę poprychała ;) :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Sob lut 05, 2011 12:17 Re: Jestem Kizia-Mizia,mam 16 lat!RatujcieMnie - schronTrzcianka

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

[poprzednia][następna]