Ciastek, Całusek i Mia. Moje TryKoty!Najnowsze zdj.str.96 :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sty 20, 2011 10:23 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

shalom pisze:A ja po prostu nie mogłam wyleźć z łóżka... a ten weekend mam taki ciężki że chętnie bym go przespała.

Ja też nie mogłam się zebrać, a jak już wstałam, to wszystko leciało mi z rąk. A teraz głowa mnie boli :(
Shalom, weekend w pracy? Współczuję. Ale na pewno minie szybko! :kotek:

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Czw sty 20, 2011 10:28 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

Weekend w pracy, w sobotę 12 godzin, w niedzielę 11. Ale potem urlop i dwa tygodnie odpoczynku od sklepu :D
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Czw sty 20, 2011 10:37 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

Fri pisze:zainteresowałyście mnie tą dietą BARF, staram się karmić koctwo surowym, ale nie dbałam nigdy kalkulatoryjnie o proporcje i chemoskład

Fri, barf nie jest bardzo skomplikowany, choć koci bardziej niż psi. Z Bianka 4 szukałyśmy zasad suplementowania w psim, ale wygląda to zupełnie inaczej - i ja zaczynając przygodę z kocim zastanawiałam się, czy nie można by bilansować diety np. na przestrzeni tygodnia - karmiąc różnymi rodzajami mięs i podrobów. Wiecie: raz wątróbka, raz łosoś, rano wół, wieczorem skrzydełka... W zasadzie tak (mniej więcej) robi się w psim. Pytałam o to w wątku barfowym i dagnes odpowiedziała, że chodzi o to, żeby każdy posiłek kota był zbilansowany i naśladował skład myszy. A suplementy dodaje się dlatego, że mysz ma specyficzny skład, różny od dostępnych mięs.
Moje i tak - poza ściśle barfowymi posiłkami - dostają do pogryzienia mięso, serduszka, żołądki, czasami wątróbkę czy rybę. Ostatnio wszystkie wypięły się na skrzydełka :twisted:

Bianka 4, ja na początku barfowania z psem kupiłam (zamawiając z Anglii) dwie książki Iana Billinghursta: Give Your Dog A Bone i Grow You Pups With Bones. Zapomniałam tylko dać je do przeczytania Iru... 8)

Shalom - no niestety, w żadnej książce o kotach nie ma słowa o barfie. Dobrze, jak chociaż nie twierdzą, że tylko sucha karma jest dobra. Ale na chatulu cośtam obiło mi się o oczy, że dagnes ma napisać książkę...

Weihaiwej

Post » Czw sty 20, 2011 10:38 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

shalom pisze:Weekend w pracy, w sobotę 12 godzin, w niedzielę 11. Ale potem urlop i dwa tygodnie odpoczynku od sklepu :D

Brrr... Serdcznie współczuję. Ale życie nie może składać się z samych przyjemności ;) Weekend minie szybko, a zostały jeszcze dwa dni - nie martw się na zapas, żeby sobie ich nie zepsuć :ok:

Weihaiwej

Post » Czw sty 20, 2011 10:53 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

ja dla odmiany dzis spałam dobrze, mimo że poszłam spać po północy, wstałam wcześnie, ale jest ok :)
powodzenia dziewczyny!
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Czw sty 20, 2011 10:56 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

Nie, no nie martwię się na zapas, ale też się nie cieszę :twisted: nie mam kiedy się wyspać tak do oporu, ale jeszcze tylko trochę...
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Czw sty 20, 2011 11:15 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

shalom pisze:Nie, no nie martwię się na zapas, ale też się nie cieszę :twisted: nie mam kiedy się wyspać tak do oporu, ale jeszcze tylko trochę...

ja daje rade, to Ty też sobie poradzisz :)
głowa zaczyna boleć, i okres :/ a miało byc tak miło dziś.
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Czw sty 20, 2011 12:13 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

[quote="Weihaiwej] Ale na chatulu cośtam obiło mi się o oczy, że dagnes ma napisać książkę...[/quote]
Oj, przydałoby się. Przypuszczam, że jakby zebrać do kupy wszystko co Dagnes do tej pory napisała na chatulu i tutaj, to juz niezła ksiązka by była.
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Czw sty 20, 2011 13:03 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

No przydałoby się coś w jednym miejscu bo tak to trochę chaos się robi z nadmiaru różnych informacji w róznych miejscach.
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pt sty 21, 2011 9:47 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

Dzień dobry, udanego weekendu :ok:
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pt sty 21, 2011 10:02 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

Dzień dobry :)
Dzisiaj zaczęłam dzień o wiele bardziej energicznie :) A Ty?

Weihaiwej

Post » Pt sty 21, 2011 10:24 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

No ja właśnie nie :? chyba organizm ma dość zimy i braku relaksu, bo jestem chronicznie śpiąca i zmęczona. Tak fizycznie. Dlatego myślę coraz bardziej jak i kiedy skoczyć w góry.
Obrazek

Obrazek

shalom

Post » Pt sty 21, 2011 12:54 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

Też bym się w góry wybrała chętnie na dłuższy odpowczynek, ale póki co- niewykonalne. ja jakoś jeszcze jadę na ostatkach. ale dobrze, że chociaż Ty Weihaiwej lepiej zaczęłaś dzień:) udanego weekednu.
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Pt sty 21, 2011 13:25 Re: Cookie & Bisou czyli Całusek, Ciasteczko i przyjaciele

shalom pisze:Dzień dobry, udanego weekendu

sliver_87 pisze: udanego weekednu.

Dziękuję! Wam też Dziewczyny :)
A ja za wcześnie pochwaliłam dzień - teraz ledwie udaje mi się utrzymac oczy otwarte i ziewam z częstotliwością raz na minutę. Ciśnienie musiało mi spaść, bo mam ucho zatkane :roll:

Mia pięknie reaguje na swoje imię - przybiega nawet z góry domu, kiedy ją wołam będąc na dole :D Jest też coraz bardziej kontaktowa :ok: Moja koleżanka chce ją wziąć do siebie. Ma dwa dorosłe koty i ogromne mieszkanie. Jeśli nie zmieni zdania (ani ja :oops: ) do mojego powrotu do Wrocławia, to Mia zamieszka u niej...

Weihaiwej

[poprzednia][następna]