Moderator: Estraven
likronika pisze:Dobrze, będziemy czyścić mu zęby. Co jeszcze możemy robić domowymi sposobami?
Chciałabym, aby usuwanie zębów było ostatecznością - chcemy spróbować najpierw wszystkich innych metod, bo jednak wyrwanie zębów jest nieodwracalne...
Nasz kotek ani razu nie pokazał żeby go coś bolało, wciąż chętny do zabawy, ma apetyt (ma teraz 6 mscy, choruje od 2 mscy).
Proszę powiedzcie mi jeszcze skąd to się bierze, czy jest zaraźliwe (niestety na ten temat nigdzie nie znalazłam informacji), bo mamy też drugiego kota. Dlaczego ktoś wyżej pisał że jego kot przez to umarł? Nie rozumiem, przecież to nie jest śmiertelna choroba??

ogólnie weterynarze polecają orozyme, u mnie sprawdza się pod warunkiem jednoczesnego mechanicznego czyszczenia ( waciki do uszu, podobno szczoteczki należy używać bardzo ostrożnie, bo podrażnia dziąsła) u Gacka - padaczkowca nawet sporadyczne czyszczenie odpada, a samo nakładanie nie daje takich efektów.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Agnieszka LL, Blue, ClomblizLow, kota_brytyjka, puszatek i 61 gości