Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
felisaquatica pisze:jest to myśl. Nawet jeśli te osoby włączyłyby się do działania tylko ze względu na spodziewane korzyści osobiste, czyli wzrost "gadalności" o nich, to i tak jest to w tym momencie o ileś tam tysięcy ludzi więcej..
QagaQ pisze:czy ktos moglby mi zamiescic linka do wczorajszych 'wydarzen' z polsatu, nigdzie nie moge znalezc tego video.
animalon pisze:...posłuchajcie a może zaangażować w tę sprawę i imiennie zaprosić naszą Joasię, PIRÓGA I CHYLIŃSKĄ ... nie, nie żartuję, wiem że ktoś może się uśmiechnąć , ale to też są media - choć w innej postacii też uwielbiają zwierzęta
animalon pisze:...posłuchajcie a może zaangażować w tę sprawę i imiennie zaprosić naszą Joasię, PIRÓGA I CHYLIŃSKĄ ... nie, nie żartuję, wiem że ktoś może się uśmiechnąć , ale to też są media - choć w innej postacii też uwielbiają zwierzęta
piegusek pisze:Być może udałoby mi się załatwić art. na WP.PL, ale czy są tu osoby, które chciałyby porozmawiać z redaktorami w celu nagłośnienia sprawy?
Zgłoście się proszę do mnie na PW.
Gibutkowa pisze:Pytanie zasadnicze - co chcemy/chcecie osiągnąć?
Powtarzam jeszcze raz - żadna kara cielesna, czy poprawczak nie odniosą skutku poprawczego tej sytuacji, wręcz ją zaostrzą - jeśli chcielibyście takimi metodami osiągnąć skutek naprawczy trzeba by po prostu obydwu odstrzelić - przepraszam za wyrażenie ale taka prawda. Jedynym co się osiągnie w takim postępowaniu będzie zatem tylko i wyłącznie zaspokojenie naszej chęci odwetu (piszę naszej, bo też tą chęć odczuwam ale staram się przy okazji logicznie myśleć o skutkach, konsekwencjach i celowości - a tych w takim rozwiązaniu brak niestety).
Jedyny skutek naprawczy przynieść może PORZĄDNA I WŁAŚCIWA terapia zarówno całej rodziny jak i każdego z osobna.
Pisząc PORZĄDNA I WŁAŚCIWA terapia nie mam na myśli jakiegoś pitu-pitu w ośrodku wychowawczym tylko tak jak pisałam wcześniej terapię bardzo bardzo poważną, która da efekt jeśli dana osoba nie cierpi na chorobę (nie pamiętam nazwy a nie chcę przekręcić), w której to chorobie jest kompletnie nieświadoma własnych emocji i nie ma z nimi kontaktu - tego typu osoby są wprawdzie poddawane terapii ale rzadko kiedy daje się w nich "wyuczyć" do tego stopnia rozpoznawanie emocji po czynnikach zewnętrznych (bo wewnętrznie nie ma możliwości) aby przywrócić takie osoby do społeczeństwa.
To jest jedyne rozwiązanie, które może przynieść efekt - każde inne ma na celu WYŁĄCZNIE zaspokojenie chęci zemsty, bo na sprawcy nie przyniesie ŻADNEGO efektu - naprawdę tak trudno to zrozumieć?...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bestol, kasiek1510, puszatek i 68 gości