H2E2 cz.II

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 29, 2010 9:09 Re: H2 i E2 cz.II

W kwestii dokocenia(Jozefino :ok: ) to śniło mi się dzisiaj, że ktoś nam postawił pod drzwiami pudło z czterema kociakami- po dwa z miotu, dwa starsze i dwa zupełne maluchy. Maluchy, jak to maluchy sikały na potęgę a ja tylko chodziłam z łopatka i wybierałam z kuwet. Taka umęczona tym byłam. A jeszcze maluszkom trzeba było brzuszki masować :roll:

sunshine

Od: Wto paź 05, 2010 8:13

Post » Śro gru 29, 2010 10:23 Re: H2 i E2 cz.II

Mi przyszło do głowy że nie ma kotów brzydkich-są tylko zaniedbane :D ale nastukałyście :twisted:
sunshine-może za mało ci kotów? :D
Obrazek

Obrazek

shalom

Od: Pon wrz 06, 2010 22:14

Post » Śro gru 29, 2010 10:25 Re: H2 i E2 cz.II

elu pisze:
shalom pisze:Nienadążam bo się pakuję :twisted: oj widzę że teraz zmowa przeciwko facetom i dzieciom :lol: no tak, jak kobieta nie chce mieć dzieci bo nie bo to wokół gormadzą się matki polki co to chętnie cię ukrzyżują, rodzice i dziadkowie błagają o litość, nazywaja Cię egoistką albo oziębłą. A to takie proste że ktoś może zupełnie nie chcieć.
A ja jakoś na nadmiar wielbicieli nigdy nie narzekałam :oops:

A mnie jeszcze wkurza, jak wszyscy naokoło pytają dlaczego jeszcze ktośtam nie ma dzieci, dlaczego się nie decyduje itp a nikomu nie przyjdzie na myśl, że może i ta osoba by chciała ale nie może...

no, nadrobiłam do 10, wreszcie.. co do wielbicieli tez nigdy nie narzekałam, ale najwazniejsze, że trafiłam na tego odpowiedniego, mam nadzieje, M.ojego i że tak juz zostanie.. a co do pytania o to czemu dzieci jeszcze itp. my na tej naszej pierwszej malzenskiej kolendzie, niecałe 4 msc po ślubie a ksiądz, że warto o potomstwie już pomyśleć, bo to najlepszy czas!! spoko, ale będę mu podrzucać dzieck na plebanie, żeby bawił :):)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Od: Nie wrz 05, 2010 12:19

Post » Śro gru 29, 2010 10:25 Re: H2 i E2 cz.II

sunshine pisze:Bardzo :oops: A w chorobie mi się to nasila. I nieraz otoczenie traci wtedy cierpliwość, zamiast się mną opiekować i się nade mną litować :twisted:

ja też jestem przeokropna maruda, ale im ja więcej marudze tym M.ój bardziej cierpliwie wysłuchuje :)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Śro gru 29, 2010 10:27 Re: H2 i E2 cz.II

shalom pisze:A już komentarze rodziny, ze już czas doprowadzaja mnie do szału, juz czas sformalizować związek, już czas produkować dzieci :evil: No pewnie, zrobię sobie nawet 3 jak tylko będą mi dawać na nie kase, przychodzić się nimi opiekować jak będę na zajęciach i w ogóle przejmą moje obowiązki :evil: A najbardziej wkurza mnie wujek którego córka w wieku 16 lat wpadła, no i skoro ona już ma dziecko to na mnie też czas :evil: tylko w łeb dać...

a to to juz w ogole głupota jest....
ale też chyba shalom napisała, że czasem niektórym nie przyjdzie do głowy, że być może, że ktoś nie będzie mógł mieć dziecka...wiem co piszę, bo ja się z tym borykam. znaczy mam takie "zagrożenie" i nie wiadomo co to będzie. dlatgo ja sie nie nastawiam na nic, choc może fajnie by było......
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Śro gru 29, 2010 10:30 Re: H2 i E2 cz.II

Właśnie, niektórzy to nie pomyślą a chlapną. Potem człowiekowi przykro i się w zaciszu domowym gryzie. Pamiętam np te wszystkie przykre komentarze, gdy się z Leszkiem pobieraliśmy. Jakoś wszyscy dokładnie wiedzieli jak się będzie w małżeństwie układać starszej kobiecie i młodszemu facetowi :evil:

sunshine

Post » Śro gru 29, 2010 10:32 Re: H2 i E2 cz.II

mnie męczą , ze tylko jedno
i , że jestem leniwa, wygodna itp. itd
na to ja, ze Tak jestem leniwa, wygodna i z tego powodu dzieci więcej niet!!

Moi znajomi powiedzieli, że koleżanka nie moze mieć dzieci i się urwały pytania, tylko w rodzinie burza był :mrgreen:
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Śro gru 29, 2010 10:34 Re: H2 i E2 cz.II

wizicie, nie ma zozumienia często.
dobrze, że mamy te oddane nam koteczki :)
Obrazek Obrazek

sliver_87

Post » Śro gru 29, 2010 10:38 Re: H2 i E2 cz.II

Bo ludzie zawsze wszystko najlepiej wiedzą. Często zanim wysłuchają sprawy do końca. Ja staram się to kontrolować u siebie. Ostatnio ćwiczę na pacjentach. Są osoby, które mnie czymś drażnią. Potem pytam o te osoby lekarza. I jak usłyszę trochę o problemach tych osób, o powodach ich zachowania, łatwiej mi się skupiać na pozytywach(oczywiście w ramach tego, co mogę wiedzieć bez naruszania tajemnicy lekarskiej).

sunshine

Post » Śro gru 29, 2010 10:41 Re: H2 i E2 cz.II

pw
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde

EdytaB_a

Post » Śro gru 29, 2010 10:46 Re: H2 i E2 cz.II

wysłałam pw

EdytaB_a

Post » Śro gru 29, 2010 10:49 Re: H2 i E2 cz.II

sunshine pisze:W kwestii dokocenia(Jozefino :ok: ) to śniło mi się dzisiaj, że ktoś nam postawił pod drzwiami pudło z czterema kociakami- po dwa z miotu, dwa starsze i dwa zupełne maluchy. Maluchy, jak to maluchy sikały na potęgę a ja tylko chodziłam z łopatka i wybierałam z kuwet. Taka umęczona tym byłam. A jeszcze maluszkom trzeba było brzuszki masować :roll:

A mnie swego czasu śniło się, że wybrłaam się wyprawę rowerową za miasto i w rowie przy drodze zobaczyłam czarną kotkę z 2 maluchami - czarnym i rudym. I w tym śnie przejechałam kilka metrów, a potem się zatrzymałam i zaczęłam ładować towarzystwo do plecaka ... po czym się obudziłam. A niedługo potem miałam w domu Partycję i Pixelka :P Ich mamusię udało mi się złapać pół roku później, bo kmiotki, które ocieplały nasz blok, dość skutecznie ją pogoniły :twisted: Znowu miała małe - Perełkę, Prążka i Pedra - ale na szczęście ostatni raz. Powiedziałam sobie, że muszę ją złapać, choćby nie wiem co. Na szczęście maluchy były małe, więc jakoś się udało po 2 dniach.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro gru 29, 2010 10:51 Re: H2 i E2 cz.II

Erin nie strasz!!! :strach:

sunshine

Post » Śro gru 29, 2010 10:57 Re: H2 i E2 cz.II

sunshine pisze:Erin nie strasz!!! :strach:
czarne koty są cudne przecież ObrazekObrazekObrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Śro gru 29, 2010 10:59 Re: H2 i E2 cz.II

Wiem, ale Erin pisze o tym, że wyśniła sobie kolejne koty. A jak mi ktoś rzeczywiście postawi pod drzwiami pudło z kociakami :strach:

sunshine

[poprzednia][następna]