Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
sliver_87 pisze:my mamy ten drapak, właśnie z zooplusa : http://www.zooplus.pl/shop/koty/drapaki ... 0_cm/77493
Ale dokonaliśmy kilku zmian, a mianowicie- zrobiliśmy jakby lustrzane odbicie z niego, wystarczyło jedną dzire wywiercić w spodzie i szło poprzekładacoraz najwyższa półka z tubą poszła na sam doł, a ta z dołu poszła w miejsce najwyższej. i jest drapak użytkowany, tylko zastanawiam się jak długo on wytrzyma, bo to co nasze skarbeczki z nim wyprawiają to o ból głowy mnie przyprawia
ale jest dobry. nie narzekam
choć marzy się już inny, ale to kiedys tam...
Miss pisze:Powoli, a wręcz bardzo powoli rozglądamy się za kotem, konkretnie Bengalem.
W grę wchodzą hodowle z Belgii, Holandii i Niemiec, ale blisko granicy (BE&NL).
Nawiązałam już kontakt z kilkoma hodowlami. Znalazłam prześliczne kocięta. Zależy mi bardzo na tym, żeby kot pochodził z małej hodowli, a nie z produkcji taśmowej. Już sam fakt wydania tylu pieniędzy na KUPNO kota uważam za coś niestsownego, chodź na swoich kotach nie oszczędzam.
Otwarcie pytam hodowców z którymi mailuję ile mają miotów rocznie, możecie się obrażać, ale uważam za wstrętne rozmnażanie kotów dla zysku, staram się znaleźć pasjonata rasy.
I teraz taka uwaga:
Na stronie hodowli którą najpoważniej bierzemy pod uwagę jest info, że jest to mała rodzinna hodowla i mają tylko jeden miot rocznie, przy czym w galerii są 2 mioty z tego roku. Zadałam pytanie jak zatem jest, na co hodowczyni odpowiedziała, że jej hobby się rozrasta i jednak planuje ok 3 miotów rocznie ...
Olać czy uznać, że to zupełnie normalne i kociaka zakupić?
joanina pisze:No co, prawdziwa kocia mama![]()
Fajne masz koteusze. Moje po kilku próbach spacerów mają kategorię: Domator Absolutny. Podziwiają przyrodę tylko przez okno. Na zewnątrz bardzo się bały moje tchórzyki.
Miss pisze:
Ciężko się chodzi do weta z dwoma kotami w transporterach na piechotę. Myślałam o doczepieniu jakiś kółek do Pet Cargo, ale pchanie przed sobą wózeczka z kotem to już chyba z deczka przesada
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 81 gości