POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 02, 2010 11:09 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

pomysłowość tej rasy nigdy nie przestanie mnie zadziwiać :mrgreen:
szkoda tylko że czasem pociąga ona za sobą przykre konsekwecje :(

kciuki przeogromne za Mamę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
[*]Bazyl - przepraszam...dziękuję że byłeś
[*]Fibi - wybacz mi...

kasiek252

Od: Śro sty 06, 2010 12:12

Post » Czw gru 02, 2010 12:44 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

:ok: :ok: :ok: :ok: dzięki Kasia, mamusia powoli wraca do jako takiej formy, tylko, że nic nie da rady robić, więc muszę być cały czas przy niej....ciśnienie bardzo spada jej i się kręci w głowie, w przyszłym tygodniu pójdziemy do lekarza....
dziś mamy odebrać już 3 domki, czekam na transport suchego i idę odebrać od pewnej pani z przychodni, a potem do pani Oli karmicielki zaniosę jedzonka, które otrzymamy od pani Marzeny... :ok: :ok:
dziś mróz -10 ale wieje tak że zimno w pokoju, chociaż okna wymienione... 8O 8O pada i pada i końca nie widać...
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Czw gru 02, 2010 13:58 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

i tak lepiej i milej i wygodniej jak w domu odpoczywa :1luvu:
niż jak obie w szpitalu jesteście

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Czw gru 02, 2010 18:48 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

cieszę się, że już w domku.. Aga, przekaż mamie moje pozdrowienia :1luvu:
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Czw gru 02, 2010 21:33 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

ato fakt... ale szkoda, że nie zostałam lekarzem, sama bym leczyła swoją mamę i innych członków rodziny...
dziś odebraliśmy domki z 4 LO> ja oraz Lion Kid, 2 mi przywiózł monter do pracy, pójdzie jeden do przedszkola, drugi przekazałam pani Oli, wraz z puszką Kitakata oraz kocykiem, od marzenyb, której dziękujemy mi został jeszcze kocyk, puszka Kitkata XXL> oraz suche ze 2 kg...
dziś zrobiłam też domek stołówkę, więc karton okleiłam dokłanie folią budowlaną i postawiłam pod jałowcem, pod którym urządziłam stołówkę, wsypałam chrupki z oliwą, a trochę ryby i resztki mięska z indyka położyłam pod kontenerem w śmietniku, bo tam też sucho...
przekazałam też część pieniędzy z bazarku "Koty Kotom" pani Oli, która karmi te kotki codziennie, zarówno jak i moje dokarmia, gdy mnie nie ma w pracy...dziś dała koleżanka moja z pracy... :1luvu: :1luvu: najlepsza zresztą, sucha karma idzie jak woda, kupiłam też paszteciki Winstona które wcinane są również super....z przeceny kupiłam też skrzydełka kurze, ugotuje z marchewką i gorące prosto z gazu, będę serwować bezdomniakom,. wtedy tak szybko nie zmarzną,....
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Czw gru 02, 2010 22:28 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

dobrze, że Twoje bezdomniaki jedzą rzeczy gotowane moim jakoś nie wchodzi :? Dzisiaj im dałam też ciepłej zupy z mięsem no i oczywiście serduszka+suche :catmilk: szkoda, ze to tak wszystko szybko zamarza :( jutro też zrobimy budkę do karmienia. Za mamę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Czw gru 02, 2010 22:33 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

Kocia Lady pisze:http://www.newzooland.pl/index.php?products=product&prod_id=158

apropo tej budki, ona nie ma żadnego ocieplenia w postaci styropianu. Czy nie bedzie tam zimno??? Mogłabym się pokuścić na coś takiego.. Uzbierałoby się kasę z bazarków...

Luspa

Post » Czw gru 02, 2010 22:47 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

Dziewczyny ta budka jest na Allegro ocieplona i tańsza
http://www.newzooland.pl/index.php?prod ... rod_id=158

alutek87

Od: Wto maja 11, 2010 16:01

Post » Pt gru 03, 2010 12:09 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

praca wre :ok: :ok: :ok: u mnie też :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pt gru 03, 2010 14:48 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

przedłużyłam zwolnienie, muszę zająć się mamą, ona może tylko leżeć i chodzić po domu, w trybie pilnym musimy iść do kardiochirurga, więc sprawa jest poważna, napłakałam się dziś, ale lekarka wypisała mi prochy na uspokojenie, bo inaczej nie dam rady funkcjonować....musi być dobrze, zrobię wszystko co w mojej mocy... :ok: :ok: :ok:
dziś z babcią karmiłam gołębie przy śmietniku,całą siatę chleba i bułek im wyrzuciłam i kaszy jęczmiennej.. jeden był jakiś chory siedział na kontenerze, ale jak go zgoniliśmy to pofrunął jeść, budka stoi z chrupkami, jeden domek chcę postawić w ogródku gdzie karmi pani od Mruczeńki, czarny kotek i wiele innych nie mają gdzie się podziać, dziś pogadam i wstawimy tam budę taką wielką z sianem, jak pani pozwoli, ma być dziś dostawa chrupków z Krakvetu, wszyscy czekają, dziadkowie, pan karmciel, moje bezdomniaki z Pułkowej, babcia powiedziała, że dziewiątego kotka którego przygarnęła ze śmietnika wzięła jednak do domu....planuję postawić dziś jeszcze jeden domek koło śmietnika u nas....zawsze ktoś się ogrzeje...
pani Ola karmi dalej moje koty w pracy, bo ja na zwolnieniu nie ma jak chodzić...przedszkolaki w sumie mają już 4 domki z sianem, także sytuacja jest opanowana, tylko jeszcze jeden się przyda i zimę można jako tako przetrzymać...
ALUTEK87 a gdzie na allegro ta budka bo nie mogę znaleźć.... :?:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pt gru 03, 2010 15:01 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

http://allegro.pl/buda-budy-dla-kota-s- ... 58323.html
link do aukcji producent budki jest ten sam

alutek87

Od: Wto maja 11, 2010 16:01

Post » Pt gru 03, 2010 18:43 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

alutek87 pisze:http://allegro.pl/buda-budy-dla-kota-s-ocieplona-kolor-anpol-i1336958323.html
link do aukcji producent budki jest ten sam

fajna, tylko kurczę otwór taki wielki i jeszcze na środku :?

Luspa

Post » Pt gru 03, 2010 19:13 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

no fajna, dzrzwiczki w sumie można jakieś tam dorobić, ale solidna z drewna, siana można napchać, albo słomy i zima niestraszna...
przyszły w końcu chrupki z Krakvetu, ale dłuuuugo szły, już poporcjonowane dla karmicieli, byłam w pracy zanieść zwolnienie, stoi piramidka, wielki domek na dole, na nim następny nowy, i na samej górze karton płaski, na nim wykładzina, i dwie wielkie michy, w jednej chrupki z olejem, a w drugiej, nerka i puszka...a to dlatego, ponieważ moja koleżanka była świadkiem, jak psy wyjadły jedzonko łącznie z chrupkami, psów też szkoda... :( :( potem zaniosłam całe wiaderko chrupek pani Oli oraz resztę pieniążki z Kociego Bazarku, serdecznie dziękujemy kupującym, będzie dobre jedzonko, pani Ola kupuje podroby, pałki specjalne dla kotów, puszki, i regularnie kotki mają dobre jedzonko.... :ok: :ok: :ok:
także pani Ola dziękuję wszystkim za pomoc, w pośrednim karmieniu taaakiej sfory kotków, ponieważ nie korzysta z netu i nie jest zalogowana na miau.... :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Sob gru 04, 2010 21:59 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

dziś postawiłam ogromny domek w moim ogródku, bo widzę ślady kocich łapek, więc mieszkanko już jest dla jakichś zmarźlaczków, koło śmietnika moja stołówka w kartonie ofoliowanym zdaje egzamin, jedzonko znika i sucho, kotek sobie wejdzie i nie napadane,,,,
trzeba też dokarmiać też ptaszki, bo one też cierpią zimą...
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Nie gru 05, 2010 20:02 Re: POMÓŻMY BEZDOMNYM KOTOM!!! teraz pomocy potrzebuje moja mama

karma rozdana prawie połowa wora już nie ma, pan karmiciel ode mnie z osiedla, dziadkowie, Luspa, pani Ola, no i dla moich do pracy...zaraz organizujemy następny bazarek, w każdym razie Purina idzie jak woda, koty jedzą chętnie, ja polewam oliwą i ... sprawdza się... :ok: :ok: :ok: będą potrzebne jeszcze domki, wiele kotków nie ma dokąd iść spać, każdy domek to szansa na przeżycie....
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

[poprzednia][następna]