Piękny czarny Promyk...trutka...walczymy-prosimy o kciuki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 24, 2010 16:51 Re: Piękny czarny Promyk...krwotok...trutka-prosimy o kciuki :(

Jejku,Majencja-
o tym Centrum Kociego Niemowlaka to zabrzmiało tak poważnie ze przez chwile myslalam ze to jakiś rządowy instytut badawczy NASA jest :ryk: :ryk: :ryk:

dziewczyny-we wtorek w nocy mówią że ma być -14'C !!!

Jutro więc nie będzie mnie w dzień na forum bo musze migiem poprzykrywać swoje róże i owinąć magnolie.

W zw. z powyższym uprzejmie proszę o usprawiedliwienie :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro lis 24, 2010 16:55 Re: Piękny czarny Promyk...krwotok...trutka-prosimy o kciuki :(

Mandarynek trafił do mnie z wybitą łapką, łapka szybko wróciła na miejsce (ustawili w lecznicy przy oglądaniu) ale następnego dnia była tylko opuchnięta a kot sikał z krwią. W naszej lecznicy stwierdzili że się zatkał, próbowali założyć cewnik, zrobili kilka zastrzyków i odesłali do domu... bo do jutra powinno być lepiej. Następnego dnia kot prawie się nie podnosił, był chłodny, miał biały nosek, paszczę, uszka. Spanikowałam i za namową Maryli pojechaliśmy do Warszawy na Białobrzeską. Łapka była już fioletowo-czarna i mocno opuchnieta, otwierały się wszystkie niedogojone ranki na uszach, zadrapania, sikał z krwią.

Mandarynek był ponad tydzień w szpitaliku, Dr Jagielska przez kilka dni dawała mu niewielkie szanse na przeżycie i z tego co pamiętam jego stan się zmieniał (jednego dnia słyszałam że już sam jadł a następnego że jest bardzo słabiutki), dostał na pewno krew, leków lecznicowych nie znam (mogę sprawdzić w weekend jak podjadę w odwiedziny ale to już pewnie nie będzie miało znaczenia), krzepliwość krwi miał robioną kilka razy.
ObrazekObrazek

dorota13

Od: Pt maja 09, 2008 12:06

Post » Śro lis 24, 2010 17:00 Re: Piękny czarny Promyk...krwotok...trutka-prosimy o kciuki :(

O kurcze,to też się Mandarynek wycierpiał,choć scenariusz zupełnie inny...

Co do Promysia to rozumiem ze dziś lub jutro biorę kicia ,następnie zrobimy morfologię żeby sprawdzić ten stosunek retikulocytów do erytrocytów,tak?
testu na razie robić nie ma sensu.
Jeśli to była trutka to podawać leki (wit k i coś na wątróbkę) i cieszyć się że nie ma białaczki :ok: :ok: .

Czyli zostanie nam "tylko" ta narośl na krtani-mam nadzieję że to pozwoli mu swobodnie i bez sensacji żyć aż do dnia kiedy będzie mu można zrobić w pełni bezpiecznie badania.I oby to nie był rak ale co ro innego może być??

Czy poza wit k powinien w wypisie cos dostać do domu?

dzwoniłam-Promyś chce się miziać -idą go karmić-czuje się świetnie :D
wetka zaraz oddzwoni bo ma teraz świnkę :mrgreen: :ryk:

i jaka karma jest bogata w tłuszcze????
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Śro lis 24, 2010 18:19 Re: Piękny czarny Promyk...krwotok...trutka-prosimy o kciuki :(

smarti pisze:Czyli zostanie nam "tylko" ta narośl na krtani-mam nadzieję że to pozwoli mu swobodnie i bez sensacji żyć aż do dnia kiedy będzie mu można zrobić w pełni bezpiecznie badania.I oby to nie był rak ale co ro innego może być??

Może to nie jest narośl, tylko działanie trucizny (rozległe miejsca krwawienia w krtani spowodowane trucizną) taki obraz dawały.
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Śro lis 24, 2010 18:55 Re: Piękny czarny Promyk...krwotok...trutka-prosimy o kciuki :(

Iwonko, testy warto będzie zrobić - ale to później.
Narazie musi dojść nasz bohater do siebie.
Metoda PCR na pewno jest wiarygodniejsza, tylko to ze szpiku się robi.
A wiem od moich wetów, że pobiera się szpik w narkozie.
Więc nawet z tego powodu nie ma jak teraz.

Gibutkowa, ja 2 lata temu przeżyłam szok, kiedy u Psotusia ['] wyszedł FelV.
Przekonali mnie w poprzedniej lecznicy (już tam nie chodzę), żeby zrobić w labie, bo taniej.
A potem okazało się, że i tak 50 zeta doliczyli, więc niewiele taniej to wyszło.
Tylko efekt był taki, że zamiast następnego dnia najdalej, wynik miałam po czterech :roll:
Przez ten czas mało nie osiwiałam. Jak w końcu usłyszałam, że pozostałe ujemne, mało nie fiknęłam.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro lis 24, 2010 19:18 Re: Piękny czarny Promyk...krwotok...trutka-prosimy o kciuki :(

Jeśli chodzi o tłuszcze, to można dać kotu trochę masła do polizania. Albo wymieszać z masłem karmę z puszki.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Śro lis 24, 2010 19:20 Re: Piękny czarny Promyk...krwotok...trutka-prosimy o kciuki :(

Moim też daje masełko. Po prostu smaruje kromke, a one sobie wylizują

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro lis 24, 2010 19:20 Re: Piękny czarny Promyk...krwotok...trutka-prosimy o kciuki :(

Erin pisze:Iwonko, testy warto będzie zrobić - ale to później.
Narazie musi dojść nasz bohater do siebie.
Metoda PCR na pewno jest wiarygodniejsza, tylko to ze szpiku się robi.
A wiem od moich wetów, że pobiera się szpik w narkozie.
Więc nawet z tego powodu nie ma jak teraz.

Gibutkowa, ja 2 lata temu przeżyłam szok, kiedy u Psotusia ['] wyszedł FelV.
Przekonali mnie w poprzedniej lecznicy (już tam nie chodzę), żeby zrobić w labie, bo taniej.
A potem okazało się, że i tak 50 zeta doliczyli, więc niewiele taniej to wyszło.
Tylko efekt był taki, że zamiast następnego dnia najdalej, wynik miałam po czterech :roll:
Przez ten czas mało nie osiwiałam. Jak w końcu usłyszałam, że pozostałe ujemne, mało nie fiknęłam.

Z jakiego szpiku? 8O Z krwi normalnie... tzn pobierają krew, a na miejscu już chyba sobie osocze odwirowują albo w labie odwirowują i wysyłają - nie pamiętam dokładnie ale żadnego szpiku się nie pobiera na pewno - ani IDEEX ani Laboklin nie robią ze szpiku tylko z krwi.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro lis 24, 2010 19:22 Re: Piękny czarny Promyk...krwotok...trutka-prosimy o kciuki :(

A ja jesli chodzi o tłuszcze to dałabym raczej oliwę do karmy albo po prostu karmę rybną na przykład to http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... arny/50139 To jest mocno mokre w tłuszczyku.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro lis 24, 2010 19:25 Re: Piękny czarny Promyk...krwotok...trutka-prosimy o kciuki :(

Gibutkowa pisze:Z jakiego szpiku? 8O Z krwi normalnie... tzn pobierają krew, a na miejscu już chyba sobie osocze odwirowują albo w labie odwirowują i wysyłają - nie pamiętam dokładnie ale żadnego szpiku się nie pobiera na pewno - ani IDEEX ani Laboklin nie robią ze szpiku tylko z krwi.

Ja zawsze słyszałam, że ze szpiku 8O
Ale tak czy siak, warto później zrobić.
Tylko narazie rekonwalescencja.

Erin

Post » Śro lis 24, 2010 19:27 Re: Piękny czarny Promyk...krwotok...trutka-prosimy o kciuki :(

Wczoraj jeszcze takie modlitwy i walka o przeżycie, a dzisiaj - plany na przyszłość :1luvu: Promyczku - nie puszczam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: ciocie nie kazały :kotek:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Śro lis 24, 2010 19:28 Re: Piękny czarny Promyk...krwotok...trutka-prosimy o kciuki :(

A co do puszek rybnych, to niezłe mają w Kakadu - włoskie chyba.
Takie niebieskie puszeczki po 185g, jeśli dobrze pamiętam.
U nas w cenie 3,20 za sztukę. Albo może zapytać wetkę o żółtko z oliwą?
Wartości odżywczych cała masa, moje futra uwielbiają. Tylko trzeba dobrze żółtko od białka oddzielić.

Jasdor, ani się waż! 8)

Erin

Post » Śro lis 24, 2010 19:31 Re: Piękny czarny Promyk...krwotok...trutka-prosimy o kciuki :(

Iwonko, Monika mi pisała, że to może być np. jakiś polip.
Narazie nie martwmy się tym na zapas.
I faktycznie zapytaj, co byłoby wskazane jeszcze z leków podawać.

Erin

Post » Śro lis 24, 2010 19:32 Re: Piękny czarny Promyk...krwotok...trutka-prosimy o kciuki :(

jedziemy Lalunią po Promysia :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

smarti

Post » Śro lis 24, 2010 19:34 Re: Piękny czarny Promyk...krwotok...trutka-prosimy o kciuki :(

Iwonko :ok: :ok: :ok:

Erin

[poprzednia][następna]