Cooper i Mali / aktual:31.12.13-POMOCY w odczytaniu morfolog

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 25, 2010 11:12 Re: Cooper i Mali = przyjaźń ;) || nowe zdjęcia - str.9

nie wiem czy nie jechać do weta :C Mama myła wanne cillitem żelem i mali do niej wskoczył - miał cillitu troszkę na łapkach - od razu go wymyłyśmy pod strumieniem bieżącej letniej wody i wytarłyśmy do prawie sucha, ale jak to kot i tak lizał więc przeczytałam, że warto dać koty na odczyn kwaśny trochę mleka (bo to zasada) więc dałam Malince mleko które wypił. Na razie nic z nim nie jest, nie wiem czy jechać do weta?
Moi 2 chłopcy <3 - wkrótce powstanie ich blog ;)) || Moje miejsce w sieci - mój blog

banshie

Od: Sob paź 17, 2009 17:27

Post » Nie wrz 26, 2010 11:15 Re: Cooper i Mali = przyjaźń ;) || nowe zdjęcia - str.9

jak od razu go myłyście, chyba nie ma potrzeby
ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16

Post » Nie wrz 26, 2010 22:04 Re: Cooper i Mali = przyjaźń ;) || nowe zdjęcia - str.9

od razu i do tego nie miał na łapkach tego dużo. chyba wszystko ok nie widać by mu coś dolegało :) do tego troszkę przytył ;)
jak ogarnę się z czasem to może uda mi się w tyg pstryknąć pięknisiowi kilka fotek :)
Moi 2 chłopcy <3 - wkrótce powstanie ich blog ;)) || Moje miejsce w sieci - mój blog

banshie

Post » Pon paź 11, 2010 21:10 Re: Cooper i Mali = przyjaźń ;) || nowe zdjęcia - str.9

robię smaka przed sesją, jutro ogarnę fotki i wrzucę resztę:

Malinek:
Obrazek

banshie

Post » Pon paź 11, 2010 21:30 Re: Cooper i Mali = przyjaźń ;) || nowe zdjęcia - str.9

ale wyrósł :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

cynamon i wanilia

Post » Wto paź 12, 2010 8:12 Re: Cooper i Mali = przyjaźń ;) || nowe zdjęcia - str.9

śliczny koteczek :1luvu:
czekamy na kolejne zdjęcia :)
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Wto paź 12, 2010 17:08 Re: Cooper i Mali = przyjaźń ;) || nowe zdjęcia!!!

Obrazek

Obrazek

i grubini Coopini, który uciekał przed fotkami :C
Obrazek

banshie

Post » Wto paź 12, 2010 19:26 Re: Cooper i Mali = przyjaźń ;) || nowe zdjęcia!!!

no więc ja Malisia nie poznaję, podmieniłaś kota :twisted: a Coopie uroczy :1luvu:
wrzucisz fotkę Malisia u mnie na wątku, please?
ObrazekObrazekObrazek

cynamon i wanilia

Post » Pt paź 15, 2010 23:39 Re: Cooper i Mali = przyjaźń ;) || nowe zdjęcia!!!

a tutaj fotki z komórki pokazujące miłość moich dwóch panów do siebie ;) :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ps- czy któraś z was nie pracuje przypadkiem w gastronomii? najlepiej w cukierni, w której na miejscu się wypieka? myślę o tym, żeby teraz po licencjacie iść na mgr zaoczną i otworzyć swoją kameralną mała kawiarenkę w Poznaniu - kawa, herbata i ciasta wypiekane na miejscu z naturalnych składników połączone z galerią sztuki młodych artystów i zastanawiam się jakie wymogi sanepidu na to są? a jeśli są masakryczne i koszta by mnie przerosły to może warto dogadać się z jakąś cukiernią i u nich wypiekać? <chcę koniecznie sama wypiekać albo chociaż mieć w tym wypiekaniu jakiś udział> bo pewnie ta druga opcja mimo wszystko wyszłaby korzystniejsza finansowo bo nie musiałabym kupować piekarników, choć można na początku kupić używane..

wszyscy chwalą moje wypieki i to jak zdobię ciasta, bo podchodzę do tego w sposób bardziej artystyczny niż rzemieślniczy ;P i tak mi zaświtało...
a w Poznaniu fajnych miejsc nigdy za wiele :) no i mogłabym robić akcje charytatywne na koty! o! :P
ktoś pomoże? albo podpowie gdzie musiałabym się zgłosić by dowiedzieć się jak najwięcej?

banshie

Post » Sob paź 16, 2010 19:51 Re: Cooper i Mali = przyjaźń ;) || nowe zdjęcia!!!

mój mąż jest szefem kuchni i podpowiada, że koszty otwarcia własnej cukierni są bardzo wysokie (zakup piekarników, koszt zatrudnienia pracownika) oraz spore wymagania sanepidu. najlepiej będzie jak znajdziesz małą cukiernię i z nią się dogadasz, tylko trzeba się mocno naszukać dobrej, bo prawie wszyscy pieką z produktów z ulepszaczami i dodatkami chemicznymi. powodzenia!
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Pon paź 18, 2010 19:59 Re: Cooper i Mali = przyjaźń ;) || nowe zdjęcia!!!

no właśnie już się dowiedziałam.. musiałabym mieć sprzęt i osobne pomieszczenie do wyparzania jajek <szok>
i w ogóle masakra... więc szukam jakiejś cukierni, tylko jak tu znaleźć i chciałabym żeby robili z moich przepisów myślicie że się uda? albo żebym mogła jak gdyby wynajmować u nich 'miejsce' żeby samemu robić ciasta i ozdóbki - kupowałabym swoje składniki a im płaciła za taki podnajem? myślę i myślę bo chcę jak najszybciej to w życie wcielić

banshie

Post » Sob lis 13, 2010 13:12 Re: C&M | się porobiło! maleństwo na tymczasie...

ale się porobiło! Mój teściu znalazł w ten deszcz maleństwo pod klatką, krówka - podobna bardzo do Cooperka mojego. Maleństwo ładnie je i pije, jest u nich już kilka dni. Mój szwagier (18lat) walczy by nie skończyło się na tymczasowaniu, tylko żeby maluszek został u nich. Jadę dziś pogadać z teściami i pomóc mu w namówieniu ich, jednak rodzina K. nie jest dość zamożna niestety i boję się, że szczepienia + odrobaczenie i te wszystkie początkowe koszty ich trochę przerażą.
Wiozę im kuwetę po C&M, którą mieli aż 3dni; 2miski i kilka zabawek. Zrobię dziś bazarek, żeby uzbierać na weterynarza (szczepienie + ew. leczenie, ocenię to jak dziś malucha zobaczę) i pójdę do piwnicy w 3ech blokach poszukać czy nie ma więcej tych szkrabów, w razie czego będą potrzebne DT/DS dla nich. Biorę też trochę suchej moich młodych żeby nasypać w piwnicy i wodę też.
Jeśli okaże się, że więcej młodych nie ma, to i tak prosiłabym żebyście pomogli mi uzbierać na weta, bo osobiście sama jestem spłukana do 25ego :C a wiem, że na obydwa szczepienia + odrobaczenie itd. może nie być ich stać :C to dobrzy ludzie, ale jeśli nawet mojemu K. nie pomagają na studiach to tymbardziej dziwne będzie jeśli znajdą pieniądze na kota :C dziś jadę za 2h i jak wrócę to zdam raport co i jak

banshie

Post » Sob lis 13, 2010 18:47 Re: C&M | się porobiło! maleństwo na tymczasie...

I jak sytuacja wyglada? Sa tam jeszcze inne maluchy?
Moge sie dołożyc 20 zł do veta...

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Sob lis 13, 2010 19:59 Re: C&M | się porobiło! maleństwo na tymczasie...

chodziłam i patrzyłam nigdzie nie widziałam maluchów, jednego kocurka dorosłego dzikuska, którego dokarmiam jedynie widziałam.
przekonałam teściów żeby maluch został u nich! i powiedzieli, że jakoś wykombinują hajs na kotka :) UFF.
Maluch to chyba ON tak mi się wydaje.. ma ok. 1miesiąc więc ciężko stwierdzić. Uszka spoko, oczka ok tylko chyba na nosku ma grzyba jak Maliniak miał i chyba robale w brzuszku bo ma napęczniały i twardy - w tym tyg. teściu ma go zabrać do weta to zobaczymy co z nim się dzieje. Ale maleństwo PRZE-KO-CHA-NE takie ciekawskie i wszedzie go pełno, to dobry znak, że taki wesolutki i ruchliwy :)

banshie

Post » Śro lis 17, 2010 22:26 Re: C&M | się porobiło! maleństwo na tymczasie...

no to super maluszek, fotki beda? :)

a jak chlopaki sie maja w Poznaniu? lepiej juz?

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

[poprzednia][następna]