GD.Wyrzucony Herbatnik. Słodkie zakończenie, Pako ma dom.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 21, 2010 21:37 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

KaleidoStar pisze:...

Dziś pod rurą, jak już pisałam wcześniej Fanszecie, pusto było. Po dziesięciu minutach łażenia, szeleszczenia workiem i kiciania z całych sił na horyzoncie pojawiła się tricolorka. Ależ to jest cudna istota. Cudna istota capnęła kawał wątróbki, pożarła kawalek dalej (częstowałam ją bliżej torów, tam przy składach). Po resztę przyszła ładnie do miseczek :) Była nieco nerwowa, ale chyba głodna, bo stałam prawie tuż obok.

Trikolorki są dwie. Matka i córka. obydwie przecudne.
Córka ma ciut przekrzywioną główkę, po wypadku, lub efekt przytrucia.
Wet nie był pewien. Koteczka zbyt dzika aby ją leczyć.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Wto wrz 21, 2010 21:42 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

O kurczę, to nie wiem. Może Fanszeta będzie wiedzieć, bo wydaje mi się, że ta różniła się od tricolorki, którą widziałam za pierwszym razem. Myślałam, że źle pamiętam, ale skoro są dwie, to może nieco wyjaśniać :) Ale też i wtedy dobrze się nie przyglądalam, zbyt byłam przejęta :P
W każdym razem dzisiejsza ma ogromne, mega ogromne zielone oczy, jak umalowane trochę :D
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Wto wrz 21, 2010 22:24 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

To mamusia.

Obrazek Obrazek
Obrazek

kotika

Post » Śro wrz 22, 2010 7:30 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Koty to sieroty, ale mi się rymnęło, może będzie ze mnie poeta :wink:
Nie znalazły wątróbki na daszku. Jak dziś rano przyszłam, to stała tam trochę obeschnięta. Zestawiłam miseczkę na ziemię i Herbatnik łyknął całą zawartość prawie na jeden raz. Potem z resztą kotów zagryzł to sercami, więc jak rozłożyłam do misek puszkę, to entuzjazm był bardzo średni.
Tylko Gwiazdka, która przyszła spóźniona, rzuciła się na puszkowe jedzenie.
Za to Przystojniak zostawił nawet serca. Nie wyglądał na chorego. Chyba wiem, kto pożywił się wczoraj większością wątróbek :D

Wczoraj miałam chyba dzień olśnień :wink: Po pierwsze zorientowałam się, że telefon pod który dzwoniłam, bezskutecznie oczekując na odzew, jest stacjonarny (szczegóły olśnienia na wątku o kotach podniebnych), po drugie "przypomniało" mi się, że pracowałam w gazecie. W związku z tym odświeżyłam znajomości i otrzymałam obietnicę, że w najbliższych "Czterech łapkach" ukaże się ogłoszenie o Herbatniku poszukującym domu. Ze zdjęciem, o ile uda mi się je wysłać w jpg. :wink:
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Śro wrz 22, 2010 7:45 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Super że będzie ogłoszenie Herbatnika - koniecznie ze zdjęciem - jak coś to pisz pomożemy wysłać :-)

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Śro wrz 22, 2010 8:31 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Chciałam jeszcze przypomnieć, że stan konta Herbatniczka wynosi:

Aprilrain - 40 zł
Dagmara-Olga - 70 zł
jaaana - 50 zł
Fanszeta - 50 zł

Mamy więc 210 zł na kapitalny remont.
Z tego należałoby jak najszybciej zakupić preparat na odpchlenie, bo dziś wyczułam za prawym (chyba) uchem Herbatnika strupki. Zimą weterynarz zdiagnozowała takie strupki (a w ich następstwie wielkie wydrapane łyse plamy) jako uczulenie na insekty. Nie wolno dopuścić, żeby historia się powtórzyła. Poza tym, przydałoby się jakieś niedrogie lekarstwo na wzmocnienie, bo jednak katar się wciąż utrzymuje.

Co Wy, cioteczki, na to?
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Post » Śro wrz 22, 2010 8:34 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

ewung pisze:Super że będzie ogłoszenie Herbatnika - koniecznie ze zdjęciem - jak coś to pisz pomożemy wysłać :-)

Za chwilę spróbuję sama wysłać dwa zdjęcia Herbatnika robione przez Kotikę (tylko co z jej prawem autorskim? :wink: ), a jak coś nie wyjdzie, nie bój się, będę nękać o pomoc :D

Fanszeta

Post » Śro wrz 22, 2010 11:32 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

oo?? momentka jedna... nic ode mnie? sie zaraz sprawdza dlaczego... :roll:
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Od: Sob mar 27, 2010 0:04

Post » Śro wrz 22, 2010 11:48 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

No tak.. Fanszeta, przepraszam Cię, ja po prostu gupia jestem! :oops: :oops:
Fanszeta miała swoje olśnienia, ale ja nie... Pińcet złotych nie wystarczy żeby zrobić przelewów różnych na ponad siedemset :twisted: a swoją drogą szkoda, bo by fajnie było.
Więc muszę się zasilić najpierw z innego konta, ale przelewik ode mnie będzie na 100%, więc Herbatnikowy budżet remontowy to 310 zł. A się zasilam właśnie w tym momencie.
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Od: Sob mar 27, 2010 0:04

Post » Śro wrz 22, 2010 21:38 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Myrza, wielkie dzięki :1luvu: . To nasz Herbatnik zaczyna być bogaczem :D . Ciekawe, co jutro zażyczy sobie na śniadanie?

Fanszeta

Post » Śro wrz 22, 2010 21:46 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Fanszeta pisze:Myrza, wielkie dzięki :1luvu: . To nasz Herbatnik zaczyna być bogaczem :D . Ciekawe, co jutro zażyczy sobie na śniadanie?

kawior z jesiotra i plastry wedzonego lososia z cytrynka, podane na srebrnej zastawie :)

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Czw wrz 23, 2010 7:00 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

AprilRain pisze:kawior z jesiotra i plastry wedzonego lososia z cytrynka, podane na srebrnej zastawie :)

Niestety, dostał tylko puszkę i pół piersi z kurczaka. To miała być moja pierś na mój obiadek w pracy, ale domowy Szczuruś (były podrurowiec) wykorzystał moment nieuwagi i zaopiekował się nią. Nadgryziona i wytarzana po podłodze nie bardzo nadawała się na ludzki posiłek. Więc powędrowała pod rurę.
I tu okazało się, że mamy tam prawdziwą arystokratkę. Biała Dama pogardziła puszką, natomiast troszkę piersi, owszem, owszem.
Reszta plebsu zajadała się zwykłym żarciątkiem.

Fanszeta

Post » Czw wrz 23, 2010 8:43 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Znalazłam dziś takie wierszyk który kiedyś napisałam i od razu o Herbatniku pomyślałam - toż to o nim

UMOWA
spotkaliśmy się dzisiaj niechcący, przypadkiem
najpierw on zerkał nieśmiało, ukradkiem
na czarno odziany elegant poważny
nieśmiało poruszył temat dla nas ważny

rzekł: życie na ulicy potrafi być ciężkie
nastroje ogarniają czasem bardzo tęskne
gdy jesień się zbliża przyjaciela trzeba
by być z kimś blisko nachodzi potrzeba

dlatego propozycję mam nie byle jaką
podpiszmy od razu umowę taką
od dzisiaj ja będę kotem tylko twoim
a ty ukochanym człowiekiem moim

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Czw wrz 23, 2010 9:51 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

To na pewno o nim, a mi się łza w oku zakręciła.

Fanszeta

Post » Czw wrz 23, 2010 22:16 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Ewung piękny wiersz, jak na zamówienie.
A Herbatnik od dawna gotowy do podpisania umowy. Oby jak najszybciej. :ok:
Obrazek

kotika

[poprzednia][następna]