Tanie Dranie. Part Five. Biduś[`]. Można zamknąć ;)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 17, 2010 7:44 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. Tulec będzie krakowianką :)

Cześć Paweł, cieszysz się :mrgreen: ?

Wczoraj miałam prawdziwy odwyk od miau :roll: Zajrzałam rano, potem musialam udawać, że pracuję, a kiedy zajrzałam potem, okazało się, że jest przerwa do 18.00. Czyli dla mnie aż do dzisiaj :twisted:

Powoli przestawiam się na zimowy tryb funkcjonowania, czemu sprzyja w tej chwili dodatkowo brak domowego netu. Przychodzę z pracy, sprzątam, trochę pomęczę Dranie... Kładę się do wyrka, biorę książkę... i po przeczytaniu kilku stron oczy same mi się zamykają. Budzę się o jakiejś 22-23, sprzątam kuwety, myję się, biorę książkę... i znów zasypiam po kilku stronach :oops:
Prowadząc taki tryb życia, od nowa utyję jak świnia :twisted: :(

Nad ranem śniło mi się, że znalazłam drugiego Plusia. Małego, chudego, zapchlonego - ale Plusia, bo był tak samo jak Pluś nr 1 czarny, miał paluszki i debilny wyraz pyszczka. Czy ja wiem...? Kocham tego półgłówka, ale nie jestem pewna, czy chciałabym mieć na stanie jeszcze jednego takiego 'kotka wysokiego ryzyka' :roll: :strach:

Odkupiłam sobie poduszkę, bo ta stara jednak zaśmiardła :(
Marcelibu jest mi winna kolejną kasę, tym razem całe 29,95 zł :twisted: (poduchy były w promocji, tylko dlatego kupiłam, normalnie są po prawie 50)
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Pt wrz 17, 2010 13:44 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. Tulec będzie krakowianką :)

No i znów weekend bez netu :(

Dzisiaj wieczorem wybieramy się z Totunią do lecznicy - jeśli będzie się nadawała, zostanie zaszczepiona. Kastracja wstępnie zaklepana w Koterii na 4 października. Prawdopodobnie bezpośrednio stamtąd zawiozę kotillę już do Pani Eli. U mnie, żeby nie zagrażało jej żadne niebezpieczeństwo ze strony Drani, musiałaby z tym zaszytym brzuszkiem siedzieć w klatce, a wydaje mi się, że w swoim życiu dosyć już się nasiedziała. Tym bardziej, że Pani Ela chce ją mieć u siebie jak najszybciej :D

Gdyby ktoś mógł dorzucić się parę złotych do wyprawkowego worka suchej karmy dla Toci :oops: , zapraszamy do Totkowego wątku :arrow: viewtopic.php?f=1&t=116025&start=195
Przepraszam za żebractwo, ale przy tylu kotach na utrzymaniu (12 w domu + ileś pod śmietnikiem) nie jestem w stanie wyłożyć tych 130-150 zlotych sama.
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Pt wrz 17, 2010 20:15 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. Tulec będzie krakowianką :)

Dorwałam się na chwilę do kompa mojej Mamy.

Totusia zaszczepiona. Do łzawiących oczek dostała gentamycynę, poza tym wszystko inne IDEALNIE :D
Pan Doktor Adam dał nam w prezencie całą reklamówkę próbek RC - tak chyba od serca, bo wcale o nie nie sępiłam.
Padam na ryj, chyba pora wrócić do domu i walnąć się spać.

Do poniedziałku :(

EDIT: Zapomniałabym.
Zadzwoniła Pani wstępnie zainteresowana adopcją Pękośki. Wstępnie :roll: Chyba fajna, umówiłyśmy się na niedzielę po południu. Tyle, że Pani chce koteczkę przytulastą, miłą, 'do-ludzką', a Mała Czarna przecież ni cholery taka nie jest :( "Jeśli przypadniemy sobie do gustu, to od razu bym ją wzięła"... Cóż, problem jest taki, że Mała już na sam dźwięk otwieranych drzwi na 99,9% jak zwykle ucieknie do kufra kanapy i nie będzie łaskawa z własnej nieprzymuszonej woli wyjść :(
Pani chce koteczkę młodą, kilkumiesięczną. Jeśli Pękośka się nie nada (a niestety z całą pewnością tak będzie :( ), to mogłabym skontaktować Panią z kimś z Warszawy, kto ma na stanie młodą (ok. 3-6-miesieczną) i NAPRAWDĘ MIŁĄ, proludzką kotę.
Any suggestions?

Wielbłądzio

Post » Pt wrz 17, 2010 21:14 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. Tulec będzie krakowianką :)

Wielbłądzio pisze:Pani chce koteczkę młodą, kilkumiesięczną. Jeśli Pękośka się nie nada (a niestety z całą pewnością tak będzie :( ), to mogłabym skontaktować Panią z kimś z Warszawy, kto ma na stanie młodą (ok. 3-6-miesieczną) i NAPRAWDĘ MIŁĄ, proludzką kotę.
Any suggestions?

Pani chce jedynaczkę? Może Bimboła? Jest prawie czarna i jest nieco starsza, ale jest naprawdę proludzka i miziasta. Rozumie kiedy się do niej mówi i reaguje. Naprawdę fajny kot pod warunkiem, że będzie sama w domu.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pt wrz 17, 2010 21:20 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. Tulec będzie krakowianką :)

Wielbłądzio pisze:Dorwałam się na chwilę do kompa mojej Mamy.

Totusia zaszczepiona. Do łzawiących oczek dostała gentamycynę, poza tym wszystko inne IDEALNIE :D
Pan Doktor Adam dał nam w prezencie całą reklamówkę próbek RC - tak chyba od serca, bo wcale o nie nie sępiłam.
Padam na ryj, chyba pora wrócić do domu i walnąć się spać.

Do poniedziałku :(

EDIT: Zapomniałabym.
Zadzwoniła Pani wstępnie zainteresowana adopcją Pękośki. Wstępnie :roll: Chyba fajna, umówiłyśmy się na niedzielę po południu. Tyle, że Pani chce koteczkę przytulastą, miłą, 'do-ludzką', a Mała Czarna przecież ni cholery taka nie jest :( "Jeśli przypadniemy sobie do gustu, to od razu bym ją wzięła"... Cóż, problem jest taki, że Mała już na sam dźwięk otwieranych drzwi na 99,9% jak zwykle ucieknie do kufra kanapy i nie będzie łaskawa z własnej nieprzymuszonej woli wyjść :(
Pani chce koteczkę młodą, kilkumiesięczną. Jeśli Pękośka się nie nada (a niestety z całą pewnością tak będzie :( ), to mogłabym skontaktować Panią z kimś z Warszawy, kto ma na stanie młodą (ok. 3-6-miesieczną) i NAPRAWDĘ MIŁĄ, proludzką kotę.
Any suggestions?

Mam nadzieję że skoro nie udało się przy mnie to może przynajmniej przy owej Pani Tulec okaże się być panną godną swego imienia :smokin: nie mówiąc już o tym że spokojnie spełnia wszelkie przedstawione powyżej wymagania 8)

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Pt wrz 17, 2010 21:27 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. Tulec będzie krakowianką :)

bubor pisze:Mam nadzieję że skoro nie udało się przy mnie to może przynajmniej przy owej Pani Tulec okaże się być panną godną swego imienia :smokin:

O tym przekonasz się już wkrótce 8) że tak powiem osobiście i namacalnie :lol:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pt wrz 17, 2010 21:39 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. Tulec będzie krakowianką :)

Ja tylko chciałam pozdrowić, a jednoczenie zaznaczyć licząc na to, że może nadrobię zaległości w czytaniu ;)
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Sob wrz 18, 2010 17:43 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. Tulec będzie krakowianką :)

genowefa pisze:
bubor pisze:Mam nadzieję że skoro nie udało się przy mnie to może przynajmniej przy owej Pani Tulec okaże się być panną godną swego imienia :smokin:

:ok: :ok: :ok: :ryk:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Nie wrz 19, 2010 17:44 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. Tulec będzie krakowianką :)

Marcelibu pisze:
genowefa pisze:

:ok: :ok: :ok: :ryk:

Jak się niedawno dowiedziałem Tulec na widok gości odwiedzających Wielbłądziowe włości umknął do drapakowej budki nie dając się pogłaskać okazując tym samym swe strachulcowe uosobienie :twisted: :wink: .
Goście zachwyciwszy się czarną małolatą zabrali ją ze sobą - powodzenia w nowym domu maluchu :ok: :ok: :ok:

Obrazek

Obrazek

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Nie wrz 19, 2010 18:01 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. Tulec będzie krakowianką :)

Jakie wieści!
A Tulec wiedział, co robi, czeka na Ciebie, buborku :lol:
Paluszek

Post » Nie wrz 19, 2010 18:42 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. Tulec będzie krakowianką :)

Zabrali czarnulca??? 8O 8O 8O :P A chcieli miłą koteczkę przecież... :twisted: :wink:
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Nie wrz 19, 2010 21:08 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. Tulec będzie krakowianką :)

Ale news :dance: :dance2:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pon wrz 20, 2010 7:52 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. Tulec będzie krakowianką :)

Półdziką Pękośką się zachwycili?!?!? ;)
:dance: :dance2:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Pon wrz 20, 2010 8:36 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. Tulec będzie krakowianką :)

Tak tak tak tak, Mała Czarna Dziczyzna pojechała wczoraj do nowego domu :D :dance: :dance2:
Na kilka godzin przed planowaną wizytą Pań przymknęłam Pękośkę do klatki i intensywnie jej tłumaczyłam, że ma się odpowiednio zareklamować :twisted: Nie wiem, czy zrozumiała, bo na początku kilkakrotnie zwiała z rak i mnie i Paniom, ale w końcu dała za wygraną: wtuliła się w Panią Młodszą i zaczęła mruczeć :) Pani zakochała się od pierwszego (netowego) wejrzenia w jej bursztynowych oczach, dlatego postanowiła zaryzykować. Ale niestety. Jeśli dzikun zechce dzikunem pozostać - wróci do mnie :roll:
Będzie jedynaczką, także istnieje JAKAŚ TAM szansa, że będzie uprzejma się oswoić. Bo ona innych kotów boi się znacznie bardziej niż ludzi :roll:

Tulec doskonale wiedział co robi, chowając się do budki. Ma już spakowany plecaczek i z niecierpliwością czeka na 2 października :smokin: Zresztą ja sama powiedziałam Paniom, że 'ta jest już zarezerwowana'. Jakże mogłabym sprawić buborowi taki zawód :mrgreen:

Z dziwnych upodobań kulinarnych:
Totunia lubi czerstwą chałkę.
Tulec z kolei dałby się pokroić za świeżego sękacza.

Spałyśmy dziś pyszczek-w-pyszczek z moją czarną Miłością. Boszzz, jak ten kot mnie kocha :1luvu:

PS. Od wczoraj olał:
- drzwi wejściowe
- szafkę w kuchni
- szafkę w korytarzu
- kaloryfer i ścianę przy nim
- transporter Totki
:twisted: :twisted: :twisted:
Marrrcelibu, moja cierpliwość ma swoje granice :twisted:

Wielbłądzio

Post » Pon wrz 20, 2010 8:45 Re: Tanie Dranie nie do zdarcia. Tulec będzie krakowianką :)

Anuk pisze:Ja tylko chciałam pozdrowić, a jednoczenie zaznaczyć licząc na to, że może nadrobię zaległości w czytaniu ;)

Cześć Anuk :D
Co prawda główna atrakcja tej części wątku, tj. urocza krowa de luxe zwana Przytulią, została już wmuszona zasługującemu na nią Domowi i czeka na walizkach :mrgreen: , Mała Czarna wyprowadziła się wczoraj, a bura Totunia też jest zaklepana... ale gdybyś przypadkiem potrzebowała jakiegoś kotka, to nie martw się, dla Ciebie też coś znajdę :kotek: :mrgreen:

Wielbłądzio

[poprzednia][następna]