ROZBIORKA - Porucznik w DS, Misiu w DT , uffff....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 08, 2010 22:47 Re: ROZBIORKA- koty PILNIE szukaja domow!!! KONIN sa zdjecia

Co z kotami?Czy jakiś znalazł dom? Moja Kitka nadal się kuruje, tak więc nie mogę przygarnąc żadnego z nich,nie chcę jej fundowac kolejnego stresu!!! Może jednak w inny sposób bedę mogła pomóc???

Gena-G1

Od: Czw sie 05, 2010 0:59

Post » Czw wrz 09, 2010 8:21 Re: ROZBIORKA- koty PILNIE szukaja domow!!! KONIN sa zdjecia

Dzisiaj jedziemy robic zdjecia. Wczoraj Banshie nie mogla, za to dzis bedzie jeszcze jedna osoba z wypasionym aparatem. Wieczorem wrzucimy zdjecia i informacje o kotach.

Gena-G1 bedziemy potrzebowac pomocy w ogloszeniach - zarowno robionych przez internet jak i tych rozwieszanych w miescie. Wiec bardzo chwtnie przyjmiemy pomoc ogloszeniowa :)

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Czw wrz 09, 2010 9:10 Re: ROZBIORKA- koty PILNIE szukaja domow!!! KONIN sa zdjecia

Ja dalej utrzymuję, że mogę zrobić Allegro i Szerloka:)
póki co tylko kciuki trzymam za rozwiązanie tej sytuacji...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Czw wrz 09, 2010 20:18 Re: ROZBIORKA- koty PILNIE szukaja domow!!! KONIN sa zdjecia

No to relacja z dzisiaj:)

Fotki mamy - Banshie i jej kolega Lukasz zrobili kotom zdjecia. Banshie je tutaj wrzuci :)
Dziekuje raz jeszcze za obecnosc i foto. Super, ze Lukasz mial lampe, dzieki temu udalo sie zrobic dobre zdjecia w szopce.

Kotow jest 10, widzielismy 8, bo dwa spaly gdzies w budynku, a my bylismy na sesji fotograficznej w szopce.

Malych jest 4, maja okolo 3 miesiecy.

male szare - odpchlone, odrobaczone, moim zdaniem chlopiec

male czarne z bialym krawatem - moim zdaniem chlopiec

male czarne I - nic blizej nie wiem, nie dalo do siebie podejsc

i male czarne II - rownie niepodchodliwe jak male czane I

I duze - widzielismy 4 sztuki:

bialo - szary, chlopak, okolo 1,5 roku , zaskoczylam go i wzielam na rece, ale jak zaskoczenie minelo wyrwal sie

szaro-biala , kotka, najprawdopodobniej w ciazy, rozmawialam z p. Gosia na temat sterylki aborcyjnej, nie znam wieku, ale oceniam na jakies 2 lata

czarny z bialymi znaczeniami (skarpety, brzuszek, krawat) - zakladam ze chlopak
koniecznie trzeba zajac sie jego oczami - zachodzi trzecia powieka, p. Gosia jutro ma jechac z nim do weterynarza.
okolo 1,5 roku

czarny z gorsem - nie podszedl blizej, nic nie wiem o nim, okolo 1,5 roku, nie jestem pewna czy to nie kotka - mamusia maluszkow

Pani Gosia byla z tata ktory przyjezdza karmic koty, one mu ufaja, mieszkaja w drewnianej szopce, w ktorej je karmi. Panstwo sie przejmuja losem kotow. Najbardziej zalezy im na domach dla maluszkow. Jutro p. Gosia ma urlop, pojedzie z towarzystwem do weterynarza.

Jutro wyjezdzam, wroce w niedziele. Ale przekazalam tyle informacji ile sie dalo, jak Banshie wrzuci zdjecia mozna juz robic ogloszenia. numer kontaktowy do ogloszen to numer p. Gosi : 602 444 707

p. Gosia wrzucila ogloszenia na lm i wirtualnykonin . bez odzewu.

bylam jedyna osoba ktora zareagowala na apel w gazecie!!!

AprilRain

Post » Czw wrz 09, 2010 21:43 Re: ROZBIORKA- koty PILNIE szukaja domow!!! KONIN sa zdjecia

ja mam moich zdjęć mało bo niestety za ciemno było w szopce, jutro powinnam mieć zdjęcia od łukasza więc wrzucę je tu jutro (tylko nie wiem dokładnie o której - wybaczcie).
moje zdjęcia wrzucę za chwilkę, zgrywam je właśnie z aparatu.
Moi 2 chłopcy <3 - wkrótce powstanie ich blog ;)) || Moje miejsce w sieci - mój blog

banshie

Od: Sob paź 17, 2009 17:27

Post » Czw wrz 09, 2010 22:37 Re: ROZBIORKA- koty PILNIE szukaja domow!!! KONIN sa zdjecia

wrzucam te fotki, które zrobiłam ja - jak mówiłam - jest ich niewiele bo 6, jutro będzie reszta łukasza. ja w takim razie zrobię kotkom stronę na FACEBOOKU, dużo ludzi tak robi i kotki często znajdują domek, może i tym się poszczęści.
Napisałam też do straży dla zwierząt czy dysponują chociaż jakimiś domami tymczasowymi etc. może i oni nam jakoś pomogą?

Obrazek - to ten biało szary chłopak około 1,5 roku

Obrazek - to też on

Obrazek - mały szarusek

Obrazek - też on

Obrazek - to ta kotka najprawdopodobniej w ciąży

Obrazek - czarny z chorymi oczkami

więcej fotek jutro kiedy Łukasz mi je podeśle

EDIT: adres do Facebooka kotów z konina: http://www.facebook.com/pages/Koty-zagrozone-Konin/148879711811187
EDIT 2: totalnie oszalałam ;P napisałam maile o apelu dot. kotów z wojska polskiego + propozycji pomocy dla schroniska (w znalezieniu sponsorów lub chociaż jakiejś akcji wspierającej schronisko przed zbliżającą się zimą) do: ludzi z forum goldenline w działach pomocy/charytatywnych, na forum United Cats, na kilku stronach facebookowych dotyczących zwierząt wysłałam link do naszej FB stronki + UWAGA! do wszystkich szkół ponadgimnazjalnych w koninie, wszystkich gimnazjów w koninie, piękny list do Przeglądu Konińskiego z prośbą o dalszą pomoc kotom z Wojska polskiego lub zorganizowanie akcji na rzecz schronu ;P + do wirtualnego konina + do konin.lm.pl + do jakiś innych konińskich portali które znalazłam + jutro wyślę do podstawówek, szkół wyższych, radia... jakieś pomysły/propozycje do kogo jeszcze? ;) a co! będziemy działać z rozmachem, może jakiś odzew będzie.. choćby najmniejszy...
Moi 2 chłopcy <3 - wkrótce powstanie ich blog ;)) || Moje miejsce w sieci - mój blog

banshie

Post » Pt wrz 10, 2010 9:06 Re: ROZBIORKA- koty PILNIE szukaja domow!!! KONIN sa zdjecia

Banshie - jestes wielka! :)

Aha, koty jednak nie sa szczepione :(

zaraz zmienie pierwszy post i prosze zmien na FB

AprilRain

Post » Pt wrz 10, 2010 20:52 Re: ROZBIORKA-koty PILNIE szukaja domow!!! KONIN mozna oglaszac

mozemy juz robic ogloszenia :)

pisze przez playa wiec zamula strasznie :(

AprilRain

Post » Sob wrz 11, 2010 10:59 Re: ROZBIORKA-koty PILNIE szukaja domow!!! KONIN mozna oglaszac

Tylko tyle tych kotów?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob wrz 11, 2010 11:08 Re: ROZBIORKA-koty PILNIE szukaja domow!!! KONIN mozna oglaszac

aa... no i jakie dane do ogłoszeń podawać?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob wrz 11, 2010 11:33 Re: ROZBIORKA-koty PILNIE szukaja domow!!! KONIN mozna oglaszac

witam!!! ustalmy treśc ogłoszeń .Ja mogę je wydrukowac i porozwiezac, mam w tym wprawę.

Gena-G1

Od: Czw sie 05, 2010 0:59

Post » Sob wrz 11, 2010 13:06 Re: ROZBIORKA-koty PILNIE szukaja domow!!! KONIN mozna oglaszac

jest ich więcej tylko czekamy na zdjęcia z drugiego aparatu. dane są podane w którymś poście AprilRain ---> nr kom do p.Gosi

banshie

Post » Sob wrz 11, 2010 13:10 Re: ROZBIORKA-koty PILNIE szukaja domow!!! KONIN mozna oglaszac

ja podnoszę... :ok:

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Pon wrz 13, 2010 9:18 Re: ROZBIORKA-koty PILNIE szukaja domow!!! KONIN mozna oglaszac

podnosze.

Banshie - jak wyglada sprawa zdjec od Lukasza?

AprilRain

Post » Pon wrz 13, 2010 10:52 Re: ROZBIORKA-koty PILNIE szukaja domow!!! KONIN mozna oglaszac

właśnie dostałam, zaraz pozmniejszam i wrzucę

banshie

[poprzednia][następna]