[WRO] Kociak z oscalpowanym ogonkiem KOLEJNA OPERACJA :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sie 04, 2010 10:29 Re: [WRO] Kociak z oscalpowanym ogonkiem szuka DT! Prosi o $$$

Jak tylko dojdzie do siebie to go obfotografuję :) Zakochałam się w nim :1luvu: Ma takie cudne czarne kreski idące od oczu w tył głowy, jak faraon :ryk: I te czarne usteczka. No po prostu cudny jest. Przystojniak z niego, że ho ho. Nawet mój mąż, który nie jest wielkim miłośnikiem kotów powiedział, że gdybyśmy mogli zostawilibyśmy go u nas.
Filemon trochę się na mnie dzisiaj obraził bo nie może nic jeść. W akcie zemsty wysypał cały żwirek z 'kuwety' na podłogę. Ale na pewno mu przejdzie. Został wyściskany i wypieszczony od wszystkich cioteczek.
Obrazek

zolza

Od: Pon lip 26, 2010 10:20

Post » Śro sie 04, 2010 11:15 Re: [WRO] Kociak z oscalpowanym ogonkiem szuka DT! Prosi o $$$

I dobrze!! Czyń tak jak najczęściej. Lubimy przystojniaków :lol:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Śro sie 04, 2010 11:25 Re: [WRO] Kociak z oscalpowanym ogonkiem szuka DT! Prosi o $$$

zolza pisze:Jak tylko dojdzie do siebie to go obfotografuję :) Zakochałam się w nim :1luvu: Ma takie cudne czarne kreski idące od oczu w tył głowy, jak faraon :ryk: I te czarne usteczka. No po prostu cudny jest. Przystojniak z niego, że ho ho. Nawet mój mąż, który nie jest wielkim miłośnikiem kotów powiedział, że gdybyśmy mogli zostawilibyśmy go u nas.
Filemon trochę się na mnie dzisiaj obraził bo nie może nic jeść. W akcie zemsty wysypał cały żwirek z 'kuwety' na podłogę. Ale na pewno mu przejdzie. Został wyściskany i wypieszczony od wszystkich cioteczek.

Tak sobie myślę, wiesz... nie żebym do czegokolwiek namawiała bo ja wiem jak to wygląda kiedy kot tłucze i kompletnie nie akceptuje drugiego kota. Tylko tak się zastanawiam... może by choć spróbować z kroplami bacha i faliwayem? Może to podziała pozytywnie na stosunki między kotami. Często tak jest że koty nawet jak się nie kochają to się tolerują. Na pewno przeżyjecie mocno rozstanie z Filemonkiem skoro tak wam zapadł w serca więc może spróbować? Nie wiem... to musi być Wasza decyzja, ja tylko podpowiadam ;) Feliwaya można zamówić lub pożyczyć od dziewczyn choć dyfuzor bo to drobie - na pewno któraś ma. A krople Bacha dobiera i miesza forumowa Ryśka. U mnie zadziałały :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro sie 04, 2010 16:13 Re: [WRO] Kociak z oscalpowanym ogonkiem szuka DT! Prosi o $$$

A ja czekam na wieści z niepokojem.
Może już jest po zabiegu? Już 3 godziny.
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Śro sie 04, 2010 16:37 Re: [WRO] Kociak z oscalpowanym ogonkiem szuka DT! Prosi o $$$

Ja też czekam na dobre wiadomości
Obrazek
Obrazek

Iburg

Od: Wto sty 04, 2005 21:52

Post » Śro sie 04, 2010 17:08 Re: [WRO] Kociak z oscalpowanym ogonkiem szuka DT! Prosi o $$$

mam pomysł Zołza!
gdybyś się zdecydowała spróbować zostawić Filemonka to ja bym Ci zasponsorowała nowy wkład do feliwaya-on działa u mnie zazwyczaj ok półtora miesiąca(przez ten czas koty zdążą się zaprzyjażnić),może ktoś pomógłby kupic lub pożyczyłby wtyczkę do niego. I może by się udało żeby Filemonek został na stałe skoro go już kochasz i nawet Twój mąż troszkę też..
co o tym myślisz?
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro sie 04, 2010 17:11 Re: [WRO] Kociak z oscalpowanym ogonkiem szuka DT! Prosi o $$$

i jeszcze jedno-jak swojego wykastrujesz to na pewno zmieni mu się charakter na coraz łagodniejszy-u mnie zawsze tak było i mali chłopcy mogą liczyć na opiekę mojego "starego " kastrata a dziewczyny mają dużo większy problem z akceptacją maluchów.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro sie 04, 2010 19:03 Re: [WRO] Kociak z oscalpowanym ogonkiem szuka DT! Prosi o $$$

dziewczyny dobrze mówią.
Ja myślę, że Twój kot pomału mógłby się przyzwyczaić do Filemonka.
no, ale nic na siłę....
ale spróbuj chociaż, naprawdę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro sie 04, 2010 19:28 Re: [WRO] Kociak z oscalpowanym ogonkiem szuka DT! Prosi o $$$

2 koty są znacznie szczęśliwsze niż 1. Naprawdę. Na początku często bywa różnie, ale to kwestia czasu. Spróbuj chociaż, jak nie wyjdzie, będziesz wiedzieć, że zrobiłaś co mogłaś. W zasadzie nie masz nic do stracenia. Tym bardziej, skoro serduszko bije Wam mocniej ;) :love:.
Tylko trzeba poczekać jeszcze aż maluszek dojdzie do siebie, nie będzie taki osłabiony. No i myślę, że skoro rezydent taki rozbuchany, to może lepiej go ciachnąć. Nie będzie nastawiony aż tak bojowo i nie będzie widział aż takiej konkurencji w maluszku. Po posykiwaniu i fuczeniu przychodzi zazwyczaj przyjaźń, wspólna zabawa i gonitwy :ok:.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Śro sie 04, 2010 19:38 Re: [WRO] Kociak z oscalpowanym ogonkiem szuka DT! Prosi o $$$

Czy juz cos wiadomo?
Obrazek
Obrazek

Iburg

Post » Śro sie 04, 2010 19:43 Re: [WRO] Kociak z oscalpowanym ogonkiem szuka DT! Prosi o $$$

Dziewczyny!
Filemon już po operacji. Jest na wieeelkim haju ale żyje. Nie wie któraś czy są na rynku takie maleńkie kołnierze ? Te zabezpieczające 'tył' przed lizaniem i gryzieniem? Co prawda zrobiłam mu taki prowizoryczny ale nie wiem czy to spełni swoją rolę. Mały co prawda przybrał na wadze dwukrotnie ale i tak kołnierze sporo za duże.
Co do tego preparatu o którym piszecie muszę w ogóle poczytać co to i do czego bo kompletnie nie rozumiem. To pomaga w zaakceptowaniu kota przez drugiego kociaka...? U nas problemem nie jest tylko agresywny kocur...Jest jeszcze kilka innych spraw z którymi nie wiemy czy sobie poradzimy.
Obrazek

zolza

Post » Śro sie 04, 2010 19:44 Re: [WRO] Kociak z oscalpowanym ogonkiem szuka DT! Prosi o $$$

ŻYJE!!!!!! HURA!!!!!!!!!!!!!! :D
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Śro sie 04, 2010 19:49 Re: [WRO] Kociak z oscalpowanym ogonkiem szuka DT! Prosi o $$$

zolza pisze:Dziewczyny!
Filemon już po operacji. Jest na wieeelkim haju ale żyje. Nie wie któraś czy są na rynku takie maleńkie kołnierze ? Te zabezpieczające 'tył' przed lizaniem i gryzieniem? Co prawda zrobiłam mu taki prowizoryczny ale nie wiem czy to spełni swoją rolę. Mały co prawda przybrał na wadze dwukrotnie ale i tak kołnierze sporo za duże.
Co do tego preparatu o którym piszecie muszę w ogóle poczytać co to i do czego bo kompletnie nie rozumiem. To pomaga w zaakceptowaniu kota przez drugiego kociaka...? U nas problemem nie jest tylko agresywny kocur...Jest jeszcze kilka innych spraw z którymi nie wiemy czy sobie poradzimy.
Super!!! To teraz niech maluszek wraca do sił i zdrowia!!!
Feliway podobno tak, krople Bacha są dyskusyjne, choć wiele osób mówi, że im pomogły. Izolacja i powolne zapoznawanie są równie ważne jak specyfiki. Ale to jak już maluszek nabierze sił i wyzdrowieje :P. Cieszę się, że już po!
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Śro sie 04, 2010 19:53 Re: [WRO] Kociak z oscalpowanym ogonkiem szuka DT! Prosi o $$$

Bardzo się cieszę że żyje. Niestety nie znam rozmiarów kołnierzy. Może ten zrobiony wytrzyma.
Teraz niech Filemonek wraca do zdrowia, niech ranki szybko się goją.
Obrazek
Obrazek

Iburg

Post » Śro sie 04, 2010 20:11 Re: [WRO] Kociak z oscalpowanym ogonkiem szuka DT! Prosi o $$$

rybcie pisze:Izolacja i powolne zapoznawanie są równie ważne jak specyfiki. Ale to jak już maluszek nabierze sił i wyzdrowieje :P. Cieszę się, że już po!

Hehe izolacji to oni obaj mają już po dziurki w nosie.Jeden śpi po jednej stronie drzwi drugi po drugiej... Bardzo by się chcieli poznać:P Ale chyba powinnam jeszcze zrobić małemu testy na te wszystkie kocie choroby, prawda?
Obrazek

zolza

[poprzednia][następna]