[WRO] Kociak z oscalpowanym ogonkiem KOLEJNA OPERACJA :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto lip 27, 2010 15:22 Re: [WRO] Kociak z oscalpowanym ogonkiem szuka DT! Prosi o $$$

Podrzucam glutka. :ok:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Wto lip 27, 2010 15:33 Re: [WRO] Kociak z oscalpowanym ogonkiem szuka DT! Prosi o $$$

:kotek:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto lip 27, 2010 15:42 Re: [WRO] Kociak z oscalpowanym ogonkiem szuka DT! Prosi o $$$

ciekawa jestem wieści wieczornych po wizycie u lekarza :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Wto lip 27, 2010 19:32 Re: [WRO] Kociak z oscalpowanym ogonkiem szuka DT! Prosi o $$$

Oto i najnowsze wieści:
Po 3 godzinach czekania na wizytę w końcu przyszła nasza kolej. dr Kanzawa podał Małemu antybiotyk, kocie jest zbyt słabe i mało stabilne więc nie można go teraz operować. Dostał antybiotyk który go podleczy. Antybiotyk będzie powtórzony za 2 tygodnie. A za 3-4 trzeba wykonać amputację reszty ogona i przeszczepić mu kawałek skóry z grzbietu na obszar wokół ogona (który też ma zdarty). Okazało się też,że ma ranę na tylnej łapie,ale antybiotyk prawdopodobnie pomoże. Dr nie wziął za wizytę kasy :ryk: zapłaciłam tylko 28zł za leki :ryk: Operacja też będzie zrobiona po kosztach (zamiast 350 zł ma być ok 200 zł!!!) :P Na razie mam czyścić mu 'ogonek' rivanolem. Mamy więc 3 tygodnie na zabranie 200-250 zł. No i jak najszybciej musimy mu znaleźć domek bo kot ma zakaz kontaktowania się z moim dzieciem i kocurem:(
Obrazek

zolza

Od: Pon lip 26, 2010 10:20

Post » Wto lip 27, 2010 19:54 Re: [WRO] Kociak z oscalpowanym ogonkiem szuka DT! Prosi o $$$

wieści są niezłe :ok:
nie rozumiem tylko dlaczego kotek ma zakaz kontaktu z Twoim dzieckiem????????????
Obrazek

magdaradek

Post » Wto lip 27, 2010 19:59 Re: [WRO] Kociak z oscalpowanym ogonkiem szuka DT! Prosi o $$$

Ta rana jest otwarta, ropieje. Nie wiadomo jakie bakterie tam są. Poza tym kot żył na dworze. A dziecko niewielkie bo 2 letnie i łapki do buzi pcha co chwilę:/
Obrazek

zolza

Post » Wto lip 27, 2010 20:15 Re: [WRO] Kociak z oscalpowanym ogonkiem szuka DT! Prosi o $$$

no to w sumie dobre wiadomości :? choć w sumie nie wiem czy się cieszyć :roll:
Szkoda że kiciuś słaby i że nie można szybciej go zoperować :(
Oby antybiotyki pomogły i nic gorszego się nie wywiązało :oops:
Trzymam kciuki, no i kasę trzeba zbierać :oops:

Kto jeszcze chciałby wspomóc małego :?: PROSIMY O POMOC i DT :oops:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Wto lip 27, 2010 20:51 Re: [WRO] Kociak z oscalpowanym ogonkiem szuka DT! Prosi o $$$

Agness78 nawet nie myślę o tym,że coś jeszcze mogłoby się rozwinąć.
Kotek ma cudny pyszczek. Jak miauczy pokazuje bieluśkie ząbki różowy jęzor i czarne usteczka. Muszę go trochę podtuczyć przed operacją. Będzie wspaniałym przyjacielem dla swego człowieka.
Obrazek

zolza

Post » Wto lip 27, 2010 22:13 Re: [WRO] Kociak z oscalpowanym ogonkiem szuka DT! Prosi o $$$

Bidulek maleńki. :(
Mnie martwi, że nie kwalifikuje się do operacji w chwili obecnej.
Obrazek

selene00

Post » Wto lip 27, 2010 23:22 Re: [WRO] Kociak z oscalpowanym ogonkiem szuka DT! Prosi o $$$

Przed snem podrzucę.
Obrazek

selene00

Post » Śro lip 28, 2010 6:51 Re: [WRO] Kociak z oscalpowanym ogonkiem szuka DT! Prosi o $$$

a ja z rana podrzucę kociaka
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Śro lip 28, 2010 9:42 Re: [WRO] Kociak z oscalpowanym ogonkiem szuka DT! Prosi o $$$

jak tam ślicznotek po nocy?
Obrazek

magdaradek

Post » Śro lip 28, 2010 9:44 Re: [WRO] Kociak z oscalpowanym ogonkiem szuka DT! Prosi o $$$

selene00 pisze:Bidulek maleńki. :(
Mnie martwi, że nie kwalifikuje się do operacji w chwili obecnej.

No chudziutki trochę i młodziutki. Ale wzmocnimy go, podkarmimy i operacja na pewno się uda.

Póki co to bardzo proszę o jakiś domek dla niego.
Rozpuście wieści, może ktoś go przygarnie. Maleństwo nie boi się ludzi, jest łasy pieszczot. Rozkocha w sobie każdego!
Obrazek

zolza

Post » Śro lip 28, 2010 9:48 Re: [WRO] Kociak z oscalpowanym ogonkiem szuka DT! Prosi o $$$

magdaradek pisze:jak tam ślicznotek po nocy?

Radosny i rozmruczany. Bardzo by chciał wyjść z łazienki :(
Pięknie zjada każdą ilość jedzonka. Biegnie do każdego kto pojawi się na horyzoncie.
Zacznę mu dzisiaj robić okłady z rivanolem zgodnie z zaleceniem weta.

Kochający domku znajdź się!!!
Obrazek

zolza

Post » Śro lip 28, 2010 11:02 Re: [WRO] Kociak z oscalpowanym ogonkiem szuka DT! Prosi o $$$

zolza pisze:
magdaradek pisze:jak tam ślicznotek po nocy?

Radosny i rozmruczany. Bardzo by chciał wyjść z łazienki :(
Pięknie zjada każdą ilość jedzonka. Biegnie do każdego kto pojawi się na horyzoncie.
Zacznę mu dzisiaj robić okłady z rivanolem zgodnie z zaleceniem weta.

Kochający domku znajdź się!!!

zolza, wg mnie kotek teraz to do adopcji się jeszcze nie nadaje :roll: Ludzie chcą zdrowe kotki a jego czeka jeszcze operacja. Nie każdy jest psychicznie przygotowany nad opiekę nad takim kotkiem i trzeba to zrozumieć.
Oczywiście szukać można ale nie wiem czy teraz jest dobry czas na ogłaszanie kotka. DS ( dom stały) musiałby być doświadczony, na tym etapie leczenia , inny odpada. Myślę, że teraz skupmy się na SZUKANIU DOMU TYMCZASOWEGO :oops: czyli DT w którym kotek mógłby zdrowieć i czekać na zabieg. Koszty zabiegu są duże ale tym bym się nie martwiła bo napewno wiele osób z forum pomoże, wspólnymi siłami pewnie uda się uzbierać potrzebną kwotę :ok: :ok: :ok: Możesz też przeznaczyć jakieś rzeczy ( gadżety, kosmetyki, biżuterię ) na tzw. bazarki, które na tym forum sie robi. Dzięki temu też można uzbierać jakieś pieniążki a każdy z nas przecież ma rzeczy niepotrzebne ( typu nietrafiony prezent), które z chęcią oddałby na szczytny cel :)

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

[poprzednia][następna]