[Kraków] Pilnie potrzebny dom (stały / tymczasowy)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 08, 2010 16:49 Re: [Kraków] Pilnie potrzebny dom (stały / tymczasowy)

poprosilam o pomoc Korciaczki - i mamy w efekcie bardziej chwytajacy za serce tekst:

Patrzysz na mnie. Nic szczególnego, zwyczajność, przeciętność. Nikt ważny dla Ciebie. Zwykły Kot, jakich tysiące. Ani puchatego ogona, ani szafirowych oczu, ani futra w kolorze złota czy srebra, ani nawet spojrzenia przyciągającego wzrok, skłaniającego człowieka do zatrzymania się i wyczytania z niego i historii i prośby jakiej w sobie kryją. Nic. Poza czarnym futrem i smutnym udawanym uśmiechem. I złamanym sercem, którego nikt nie chce uleczyć. Jestem czarna. Czarnych kotów nie lubią. Zwłaszcza tych niczyich. Bo jest ich tak wiele, bo ludzie są przesądni. W czarne koty rzucają kamieniami. Wyobraż sobie obraz bezdomności, w jego tle bezbronną kotkę, uciekającą przed złym człowiekiem, tuż za nią, powietrze przedziera kamień, wprawiony w ruch przez niego. Wiesz? Kamień boli. Kopniak boli. I serce boli, jeszcze bardziej niż ciało. Kota łatwo skrzywdzić. A niczyjego to już szczególnie. Bo przecież nikt nie stanie w jego obronie, bo przecież jest niczyj. Później zranionego kota trudno poskładać. Na ratowanie niczyich mało kto się zdecyduje. Mnie uratowali. Przyszłam pod balkon, ten sam pod którym Dobry Człowiek dawał mi i innym jeść. Przyszłam z okropną, bolącą raną na łebku. Przyszłam po pomoc, nie wierząc, że ją otrzymam. Przyszłam, czekałam, bolało. Bardziej niż rzucony we mnie kamień. I bardziej niż kopniak. Mówiłam, że czarnych kotów nie lubią? Pozszywali mnie i teraz po ranie ani śladu… A ja dalej się boję, że znów będzie bolało. I nie tylko ciało, ale serce… dlatego, proszę, ulecz moje serce nim będzie za późno, po prostu uratuj mnie.

Od tego strasznego dnia kiedy zostałam ranna, mieszkam u Dobrego Człowieka. Ale Dobry Człowiek nie może przetrzymywać mnie już dłużej. Musi się wyprowadzić i nie może ze sobą zabrać kota. Miał wyprowadzić się już w czerwcu, udało mu się przedłużyć pobyt o miesiąc. I mamy – Człowiek i ja, czarny kot – czas do końca lipca. A potem? Boję się… Boję się , że znów będę niczyja. Niczyja i nadal czarna. I że mój los też będzie czarny. Pomóż! Daj mi dom! Odwdzięczę się mruczeniem i największą kocią miłością świata! Proszę, niech moja miłość nie okaże się niepotrzebna. Lubię dotyk, mruczę, ocieram się, tańczę. Nie mam jeszcze imienia- czekam, aż Ty mi je nadasz. Wiem co to kuweta. Jestem młoda, wysterylizowana, oswojona. I tak bardzo potrzebująca. Nie mogę wrócić na ulicę. Nie dam sobie rady. Jestem czarna. Znów rzucą we mnie kamieniem, znów uderzą i przegonią. Na ulicy czarnych nie lubią. Boję się kamieni. Boję się kopniaków. Boję się, że mogłabym tego nie przeżyć… Pomóż. Daj mi dom. Czekam w Krakowie. Ale, proszę, pospiesz się, bo jeśli przyjdziesz za późno...mnie może już nie być...

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Pt lip 09, 2010 11:19 Re: [Kraków] Pilnie potrzebny dom (stały / tymczasowy)

Wykorzystując powyższy teks (nieco zmodyfikowany :mrgreen:) zrobiłam kici allegro, wrzuciłam również ogłoszenia na krakow.gumtree.p, eoferty.com.pl, kupiepsa.pl

Gdyby udało zrobić się jakieś nowe fotki, to byłoby fajnie. Ludzie szukają kota oczami i patrzą głównie na zdjęcia. Wiem, że czarnemu kotu nie jest łatwo zrobić zdjęcie, ale jak zależy nam na pozytywnym zakończeniu tej historii, to fajnie byłoby dorzucić do ogłoszeń jeszcze jakieś fotki :roll:
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Pt lip 09, 2010 21:45 Re: [Kraków] Pilnie potrzebny dom (stały / tymczasowy)

OK, to najlepsze co mi się udało wydusić:

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

hyena

Od: Pon maja 30, 2005 22:55

Post » Pon lip 12, 2010 15:03 Re: [Kraków] Pilnie potrzebny dom (stały / tymczasowy)

ja potrzebuję jeszcze numer tel kontaktowy...
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pon lip 12, 2010 16:37 Re: [Kraków] Pilnie potrzebny dom (stały / tymczasowy)

hyena pisze:
Mój tel i email: 606 432 789, hyena44@go2.pl

:ok:
Obrazek

Kaska

Od: Pt paź 17, 2003 21:24

Post » Śro lip 14, 2010 22:03 Re: [Kraków] Pilnie potrzebny dom (stały / tymczasowy)

podnosze.

przepraszam, ale nie mam kiedy zabrac sie za ogloszenia ... sprobuje jutro, moze bedzie lzejszy dzien w pracy i uda mi sie wykroic chwile...

AprilRain

Post » Czw lip 15, 2010 16:21 Re: [Kraków] Pilnie potrzebny dom (stały / tymczasowy)

podnosze!

AprilRain

Post » Czw lip 15, 2010 20:43 Re: [Kraków] Pilnie potrzebny dom (stały / tymczasowy)

podnosze kotke!
czy ktos moze w oglaszaniu pomoc?

AprilRain

Post » Czw lip 15, 2010 21:44 Re: [Kraków] Pilnie potrzebny dom (stały / tymczasowy)

Allegro ma? Jeżeli nie, mogę jej zrobić. Mogę też zrobić kupsprzedaj, adopcja kota, koty.org i pajęczyna.
Gumtree jeszcze by się przydało koniecznie.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Czw lip 15, 2010 21:50 Re: [Kraków] Pilnie potrzebny dom (stały / tymczasowy)

queen_ink pisze:Allegro ma? Jeżeli nie, mogę jej zrobić. Mogę też zrobić kupsprzedaj, adopcja kota, koty.org i pajęczyna.
Gumtree jeszcze by się przydało koniecznie.

allegro jest, gumree krakow, eoferty.com.pl, kupiepsa.pl tez sa no i to co w moim poscie

AprilRain

Post » Czw lip 15, 2010 21:53 Re: [Kraków] Pilnie potrzebny dom (stały / tymczasowy)

panikota pisze:... zrobiłam kici allegro, wrzuciłam również ogłoszenia na krakow.gumtree.pl, eoferty.com.pl, kupiepsa.pl

allegro i gumtree ma, będę w razie czego odnawiać :mrgreen:
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Pt lip 16, 2010 19:16 Re: [Kraków] Pilnie potrzebny dom (stały / tymczasowy)

podnosze kotke!

AprilRain

Post » Pt lip 16, 2010 22:14 Re: [Kraków] Pilnie potrzebny dom (stały / tymczasowy)

Dodałam ogłoszenia na kupsprzedaj.pl, koty.org, adopcjakota, hodowcy.com.pl, wegetarianie.pl, vegie.pl i na pajęczynie.
AprilRain, pomałpowałam trochę z Twoich, ok?

Tu: viewtopic.php?f=8&t=68025&start=480 są linki do ogłoszeń domów chętnych na kota, do sprawdzenia, także pod względem lokalizacji (bo nie wiem, czy jest możliwa adopcja poza Kraków).

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Sob lip 17, 2010 8:51 Re: [Kraków] Pilnie potrzebny dom (stały / tymczasowy)

queen_ink pisze:Dodałam ogłoszenia na kupsprzedaj.pl, koty.org, adopcjakota, hodowcy.com.pl, wegetarianie.pl, vegie.pl i na pajęczynie.
AprilRain, pomałpowałam trochę z Twoich, ok?

Tu: viewtopic.php?f=8&t=68025&start=480 są linki do ogłoszeń domów chętnych na kota, do sprawdzenia, także pod względem lokalizacji (bo nie wiem, czy jest możliwa adopcja poza Kraków).

nie ma problemu ze pomalpowalas, ja sciagalam z allegro panikota :)

AprilRain

[poprzednia][następna]