GD.Wyrzucony Herbatnik. Słodkie zakończenie, Pako ma dom.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 06, 2010 18:07 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

hopsa Herbatniku do gory!

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Nie cze 06, 2010 22:47 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Herbatnik czeka na dom!

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Pon cze 07, 2010 6:36 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

zaczynamy nowy tydzien z Herbatnikiem!

AprilRain

Post » Pon cze 07, 2010 7:27 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Jakiś dziwnie smutny miałam ten weekend. Może dlatego, że Herbatnik znów ma pełno strupów na skórze i jakąś taką "tępą" w dotyku sierść. Znów zaatakowały go pchły i inne tego typu cholerstwo. Weterynarz miała rację, on jest uczulony na posożyty. Na szczęście jestem umówiona z Kotiką na środę i będziemy aplikować stałym "podrurakom" środek antypchłowy. Oczko niby czyste, bez ropy, ale wciąż z niego coś wycieka. Takie niby przezroczyste, ale na waciku wydać brązowawe zabarwienie. Kupiłabym jakąś maść i krople, gdyby ktoś z obecnych miał doświadczenie w leczeniu podobnych kocich przypadłości. Zawiozłabym go do weta, ale to strasznie trudne. Herbatnik czuje się na tyle dobrze, żeby kategorycznie odmawiać wejścia do kontenerka. Jak to zrobię na siłę (co wymaga olbrzymiego szczęścia), to potem do mnie nie podejdzie i nie będę mu mogła aplikować leków. :|
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Pon cze 07, 2010 7:40 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Jak już posmuciłam, to teraz coś na weselszą nutę. Od momentu, kiedy weszłam tego ranka na forum, zrobiło mi się weselej i cieplej. Dziękuję Wam, kochane dziewczyny, bardzo :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Za wsparcie, za pomysły, za pomoc. Herbatnik też mruczy z nadzieją.
Jak napisała Kotika, nie mam zupełnie doświadczenia, nawet nie udało mi się doczepiś banerka Herbatnika. :cry: To moje pierwsze kroki forumowe, może z czasem coś więcej pojmę. W razie gdyby ktoś chciał się ze mną skontaktować, podaję numer telefonu: Ola 509-145-057. Serdecznie pozdrawiam. Ola
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Post » Pon cze 07, 2010 15:46 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Herbatniku! na pierwsza strone marsz wypatrywac domku!

AprilRain

Post » Pon cze 07, 2010 15:53 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Fanszeta pyta:
Kupiłabym jakąś maść i krople, gdyby ktoś z obecnych miał doświadczenie w leczeniu podobnych kocich przypadłości.

kto może pomóc? Czy jakiś płyn do przemywania oczu np dla persów mógłby być?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon cze 07, 2010 17:45 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

jutro mam wolny dzień popracuję nad ogłoszeniami

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Pon cze 07, 2010 20:22 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

ewung pisze:jutro mam wolny dzień popracuję nad ogłoszeniami

Super!
:1luvu:

jaaana

Post » Pon cze 07, 2010 20:28 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Fanszeta pisze:Jakiś dziwnie smutny miałam ten weekend. Może dlatego, że Herbatnik znów ma pełno strupów na skórze i jakąś taką "tępą" w dotyku sierść. Znów zaatakowały go pchły i inne tego typu cholerstwo. Weterynarz miała rację, on jest uczulony na posożyty. Na szczęście jestem umówiona z Kotiką na środę i będziemy aplikować stałym "podrurakom" środek antypchłowy. Oczko niby czyste, bez ropy, ale wciąż z niego coś wycieka. Takie niby przezroczyste, ale na waciku wydać brązowawe zabarwienie. Kupiłabym jakąś maść i krople, gdyby ktoś z obecnych miał doświadczenie w leczeniu podobnych kocich przypadłości. Zawiozłabym go do weta, ale to strasznie trudne. Herbatnik czuje się na tyle dobrze, żeby kategorycznie odmawiać wejścia do kontenerka. Jak to zrobię na siłę (co wymaga olbrzymiego szczęścia), to potem do mnie nie podejdzie i nie będę mu mogła aplikować leków. :|

W środę jak wszystko będzie dobrze odrobalamy wszystkie nasze kotki podręczne. :D
Jak jutro pójdę do wetki po środek na robale, zapytam o krople do oczu.
Mam nadzieję, że nie zapomne, bo skleroza swoje robi, niestety. :roll:
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Wto cze 08, 2010 10:51 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Witam i podrzucam wtorkowo.

jaaana

Post » Wto cze 08, 2010 12:04 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Kolejny meldunek spod rury - dzisiaj rano śniadaniowała z Herbatnikiem tylko Koteczka-Gwiazdeczka. Reszta towarzystwa rozlazła się pewnie po parku,mam nadzieję, że nie w stronę torów. Najbardziej brakowało mi Ogonka, on tak ładnie prowadzi mnie do miejsca karmienia, z uniesionym ogonem, cały czas oglądając się za siebie, czy nadążam. Herbatnik gdzieś się wytarzał, miał mokre boki, a na karku piach. Ale przecież obetrzeć się dokumentnie o moje nogi kot musi, więc za chwilę wyglądał trochę lepiej, no a dla zachowania równowagi ja dużo gorzej :lol: Oczka nadal łzawią, a pchły i inne takie gryzą. Niech drżą, bo ich chwile są policzone

Cieszę się bardzo, że ewung popracuje nad ogłoszeniami. Herbatnik dziękuje wszystkim bardzo, to wyjątkowo kumaty kotek i już wie, że ma grono oddanych przyjaciół. :kotek:

Fanszeta

Post » Wto cze 08, 2010 16:21 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Zrobiłam projekt plakatu do wydrukowania. Popatrzcie i czekam na wszelkie sugestie co do tekstów bo przyznam że do tej pory robiłam ogłoszenia tylko kotom z domów tymczasowych.
Obrazek

Do allegro pozwolę sobie wykorzystać tekst kotiki o biednym Herbatniku. Jeśli macie sugestie jak ująć informację że Herbatnik potrzebuje domu choćby tymczasowego to piszcie.

ewung

Post » Wto cze 08, 2010 17:43 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

ewung

Post » Wto cze 08, 2010 17:52 Re: GDAŃSK.Wyrzucony Herbatnik.Szukamy choćby DT. Są sponsorzy !

Według mnie pięknie :D
dziekujemy

jaaana

[poprzednia][następna]