ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-help! -dt to życie - maluchy;Endo[*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 28, 2010 8:47 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- prosimy o DT dla maleństw str.1 pilne

To trzymamy kciuki, żeby domek dla Tęczy był już na zawsze :ok: :ok: :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pt maja 28, 2010 9:18 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- prosimy o DT dla maleństw str.1 pilne

slepaczki w gore!

bazarki slabo ida :(

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Pt maja 28, 2010 11:38 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- prosimy o DT dla maleństw str.1 pilne

trzymamy kciuki za małą Tęczę, aby wszytsko dobzre sie ułzyło i to był TEN domek :ok:

nie smutaj sie AprilRain, niedlugo wypłaty, lepiej pójdzie :wink:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt maja 28, 2010 12:00 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- prosimy o DT dla maleństw str.1 pilne

pilny bazarek dla Ślepaczków, popytajcie może znajomych, może ktoś....? viewtopic.php?f=20&t=111923
Obrazek

ksiezna_kluska

Od: Wto lut 03, 2009 17:04

Post » Pt maja 28, 2010 13:43 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- prosimy o DT dla maleństw str.1 pilne

Witam, wracam.
Postaram się szybko nadrobić zaległości, szczególnie w składkach :oops:

Bazyliszkowa, gdy tylko odblokuję konto wyślę do Ciebie pw
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Pt maja 28, 2010 13:48 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- prosimy o DT dla maleństw str.1 pilne

Witaj, dellfin, kawał czasu cię nie było :piwa:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt maja 28, 2010 18:33 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- prosimy o DT dla maleństw str.1 pilne

viewtopic.php?f=13&t=111574&p=6018922#p6018922

czy mogę ją zgłosić do wsparcia? :oops: wizytę finasnuję ja, ale jak będzie potrzban operacja, kazda pomoc się przyda...

jednooczka czarna dzikuska juz u siebie, info i fotki niebawem

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Pt maja 28, 2010 18:59 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- prosimy o DT dla maleństw str.1 pilne

ja wypadłam z gry i nie wiem jak klub stoi z kasą, ale chyba do tej pory nikt proszący nie odszedł z kwitkiem.
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Pt maja 28, 2010 19:02 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- prosimy o DT dla maleństw str.1 pilne

Never, jaka Cudna RudElla :D
Pilnie potrzebny DOM!!!
Wkleję więcej info:
alareipan pisze:Na Paluchu mieszka takie cudo... Przedstawiam Wam RudEllę :kotek:

Obrazek

RudElla to superkotka! Kto ją weźmie, na 100 % będzie miał z niej ogromną pociechę! Jest fantastyczna! Jak tylko w pobliżu schroniskowego boksu na kociarni znajdzie się człowiek, Rudella dostaje totalnej fiksacji :twisted: Pcha się do kratek pierwsza, wspina do góry, żeby "wziąć" ją na ręce, gada jak najęta :D Na Paluchu wypowiadają się o niej w samych superlatywach. Kocia ma miękkie, delikatnie dłuższe, królicze futerko. Uwielbia się miziać. Jak weźmie się ją na ręcę, to robi się z niej mieciutki, mruczący worek ;)

Ciężko jej zrobić zdjęcia, bo maniakalnie pcha się do głaskania. Zresztą co będę opowiadać... Poniżej moje próby uwiecznienia RudElli z ostatnich weekednów ;)

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

RudElla jest młodziutka, ruda i jest kotką... Koci ideał... ALE... RudElla trafiła do schroniska bez oczka. Sprawa jest stara, z przed miesięcy - tzn. pod powiekami są resztki oczka, ale bez żadnych stanów zapalnych, paprania się, czegokolwiek. RudElla ogólnie jest w dobrym stanie, ale od pierwszego dnia w schronie jest ciągle leczona, bo z nosa leci jej glut. Dostała już całą baterię antybiotyków. Teraz dostaje Unidox. Niewykluczone, że glucik ma związek z oczkiem, bo glut leci głównie z tej strony, gdzie oczka nie ma. Może pomogłoby wyłuszczenie resztek, ale na pewno byłoby dużo lepiej, jeśli odbyło się to w warunkach domowych, a nie w schronisku. Najlepiej gdyby zobaczył ją Garncarz. Jedno jest już pewne - RudElla jest zagrożona recydywą. Dlatego PILNIE szuka domu :!:

UWAGA! Zdaje sobie sprawę, że ruda kotka to spora pokusa ;) Ale szukam dla niej odpowiedzialnego opiekuna, który zdaje sobie sprawę, że z RudEllą nie muszą, ale mogą się wiązać większe nakłady energii i finansów, a także osoby, która wywiąże się z zobowiązań tzw. umowy warunkowej, czyli wysterylizuje kotkę, w perspektywie zaszczepi na wściekliznę i rozliczy się ze schroniskiem.

Oczywiście w miarę możliwości wspomogę finansowo :ok:

Zaraz wpiszę koteczkę na listę kandydatów do wsparcia.

Bazyliszkowa

Post » Pt maja 28, 2010 19:05 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- prosimy o DT dla maleństw str.1 pilne

Nasi kandydaci do wsparcia finansowego

MAJ:

1/ Tola - info Mimisia, Kalinuwka
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=109474
2/ Pucio - info sebriel
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=111442
3/ Iskierka - info pixia
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=111238&p=5957285#p5957285
4/ 3 maluchy - info annskr
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=99668&start=840
5/ RudElla - info alareipan
Obrazek
viewtopic.php?uid=7550&f=13&t=111574&start=0

Bazyliszkowa

Post » Pt maja 28, 2010 21:13 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- prosimy o DT dla maleństw str.1 pilne

wspaniała, cudowna kicia, niechaj ją ktoś wypatzry, pytałam juz na jej wątku, czy kto deklaruje dt? bo ja coś zakręcona jetsem i moge nie widzieć :oops:

są koty, które od razu chwytaja za serce , jak ona, takim futerkom należy sie cudowny dom

alessandra

Post » Sob maja 29, 2010 10:27 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pokochaj cudowne biało-rude futerko

dzięki Kluseczce ślepaczki wzbogaca się o niezły grosik , dziękujemy za extra szybki bazarek :ok:
AgaPap z pewnoscią uaktualni fundusze pod koniec miesiaca (bo obecnie gdiześ nad morzem jest, ja zaś w Beskidzie Śląskim i tak z doskoku w necie), ale myślę,że po podziale na kandydatów majowych, jakiś niezły grosik odłozymy na rezerwę, nie każdy bowiem miesiac jest tak bogaty, zgadzamy sie?

alessandra

Post » Sob maja 29, 2010 18:35 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pokochaj cudowne biało-rude futerko

Rudella piekna.... :1luvu:

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Sob maja 29, 2010 18:51 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pokochaj cudowne biało-rude futerko

nika28 pisze:ciach...
Dziś zajeżdżam do Zgierza, łapać koty... Patrzę, a przy chodniku na gołej ziemi leży biała kocica z maluszkami... Podeszłam bliżej, kocica uciekła, maluchy leżą bez ruchu na ziemi... Przez chwilę pomyślałam że nie żyją... Ale po chwili jednak zaczęły się ruszać... Próbowałam łapać mamę, bo chciałam je zabrać, ale przyplątał się jakiś bury kocur którego wcześniej nie widziałam i odganiał zawzięcie wszystkie koty od jedzenia w klatce, a sam nie chciał wejść do środka, tylko łapą próbował wyciągnąć jedzenie z tyłu... Więc żaden kot się nie złapał... A samych kociaków bez mamusi nie mogłam wziąć, bo są za malutkie... :(

Zrobiłam zdjęcia chociaż...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I mam pytania...
Czy te oczka to one normalne mają ? Bo biało-dymny maluszek ma oba oczka otwarte, ale biało-bury już jedno oczko ma zamknięte i wygląda na chore. Czarno-biały ma oba oczka zamknięte, też wyglądają jak chore, i są trochę opuchnięte, bo wzięłam go aż na ręce i dokładnie obejrzałam... Whiskasik ma oba oczka otwarte.
Ile one mogą mieć ? Bo na moje niewprawione oko mają ok. 2-tyg, ale mogę się mylić...
I czy ktoś z Łodzi może mi pożyczyć klatkę wystawową ? Wtedy je wezmę do siebie, a tak to nie wiem jak to będzie...

Jutro może jeszcze raz jutro pojadę i spróbuję złapać mamkę...
Chyba dzisiaj w nocy nie zasnę, wiedząc że one leżą tam na ziemi w nocy... Boże.. :cry:

co myślicie o tym ślepku?
ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16

Post » Sob maja 29, 2010 23:31 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pokochaj cudowne biało-rude futerko

Bez szybkiej pomocy straca oczka.
Ten, który ma jedno oczko otwarte ma w tym srugim rope. Najlepiej rozmoczyc herbta albo świertlikiem i dokladnie ale delikatnie wymyć. Sporo wacików pójdzie, bo powinno sie raz tylko wacikiem zbierać tę ropę. Nie wiem czy gentamycyna wystarczy ale mozna od niej zaczać i do 5 rzy o ile pamiętam kropić. To szybko przechodzi ale nieleczone moze doprowadzić do owrzodzenia rogówki.
Pozostale kocięta tez powinny mieć otwarte oczy. Napewno pod tymi sklejonymi powiekami jest ropa.
Trzeba sie bardzo spieszyć:(

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

[poprzednia][następna]