GD.Wyrzucony Herbatnik. Słodkie zakończenie, Pako ma dom.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 27, 2010 19:32 Re: GDAŃSK. Wyrzucony Herbatnik szuka swojej paczki.

Witam na wątku Herbatnika.
Bardzo się cieszę, że taki wątek powstał, nawet nie wiecie jak. Karmię Herbatnika, od kiedy się pojawił pod rurą i dołączył do młodszych rezydentów: Ogonka, Koteczki-Gwiazdeczki i Przystojniaka. Okropnie kaszlał, miał zaropiałe oczy i nos. A najbardziej rzucały się w oczy wielkie łysiny ze strupkami w okolicach szyi. Był bardzo kochany i pozwolił się zawieźć do lekarza. Niestety, nie mogłam go zabrać do domu, bo kilka miesięcy przedtem wziełam do domu Szczurusia (malucha z wielkim ropniem szczęki, też spod rury), któremu imię nadał mój "trochę wściekły" mąż. Zgodził się po bojach na drugiego kota, ale musiałam mu obiecać, że trzeciego nie będzie. Ciągle mi o tym przypomina i pod tym warunkiem pomaga mi czasem przy innych kotach pod rurą, np. karmi je, jak jestem chora.
Serce mnie bolało, ale odwiozłam Herbatniczka pod rurę. Codziennie przez 10 dni dostawał antybiotyk w rybie i dużo mu się poprawiło. No i jak napisała Kotika, przemywałam (i nadal to robię) mu oczka wacikami moczonymi w herbacie. Stąd jego imię.
Niestety, nie wyzdrowiał do końca, ale drugi raz do weterynarza nie dał się zabrać. Uciekł z kontenerka i był wobec mnie bardzo nieufny przez kilka dni. Potem mi wybaczył i znów mogłam go głaskać i przemywać mu oczy. Dałam mu inny antybiotyk, też przez 10 dni i teraz jest prawie dobrze. Już nie kaszle, a sierść pięknie odrosła, głównie po zaaplikowaniu preparatu na pchły, wszy i robale całej czwórce rezydentów. Tak wygląda pokrótce historia Herbatnika. W następnym poście napiszę, dlaczego jest to kot wyjątkowy.

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Czw maja 27, 2010 19:45 Re: GDAŃSK. Wyrzucony Herbatnik szuka swojej paczki.

Bardzo się cieszę, że tu przyszłaś.
Im więcej będzie wieści o Herbatniku, tym większe jego szanse, że ktoś go wypatrzy.
A ten kotuś mnie urzekł.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Czw maja 27, 2010 20:19 Re: GDAŃSK. Wyrzucony Herbatnik szuka swojej paczki.

Herbatnik jest wyjątkowy! Ktoś pozbawiony uczuć wyrzucił go z domu, a on nadal tęskni za człowiekiem. Weterynarz powiedziała mi, że muszę być przygotowana na to, że jak kot wyzdrowieje, to przestanie być tak przymilny. Herbatnik jednak nie przestał.
Codziennie przed pracą, karmię cztery koty, a one, każdy na swój sposób, okazują mi przywiązanie.
Ogonek wychodzi mi naprzeciw, żebym broń Boże nie pomyliła się i nie wyłożyła jedzenia gdzie indziej, zamiast do ich miseczek pod rurą. Prowadzi mnie więc, kręcąc ósemki i upewniając się, że nie zgubiłam drogi.
Przystojniak dyscyplinuje mnie łapą z pazurami, jak tylko się zapomnę i wyciągnę w jego kierunku rękę.
Koteczka-Gwiazdeczka od czasu sterylizacji zrobiła się nieufna i tylko czasem pozwala się pogłaskać po główce.
A Herbatnik? Jako jedyny nie rzuca się na jedzenie, tylko podchodzi do mnie, ociera się o nogi i domaga pieszczot. Muszę mu zostawiać część jedzenia na póżniej, bo tymczasem pozostałe kocie głodomory zajadają, aż im się uszy trzęsą i nic by dla niego nie zostało. Herbatnik zaś ociera się o moje kolana i patrzy mi w oczy z wyrzutem:
Dlaczego nie zabierasz mnie do domu? Przecież jestem taki grzeczny, miły i spokojny.
Przechodnie pewnie myślą, że zwariowałam, ale czeszę go szczotką, a on nastawia raz jeden, raz drugi boczek. Pozwala też, acz mniej chętnie, przemywać sobie oczy i pyszczek. Czasem tylko, jak przeginam, odpycha mi rękę łapką. Zaczyna jeść, dopiero jak odchodzę. Bo bardziej od pożywienia potrzebuje miłości.
Jeśli ktoś go pokocha, to chętnie pomogę finansowo w dalszym leczeniu kotka, gdyby to okazało się konieczne.
Bo choć przestał kaszleć, to wciąż jeszcze ma katar i wydzielinę w oku. Jest tego coraz mniej, a robi się coraz cieplej, także mam nadzieję, że mu samo przejdzie.
Poza tym, gdyby ktoś nie zauważył, to podkreślam, Herbarnik jest piękny. Ma jedwabistą sierść z ciemnorudawymi plamami. Wygląda niczym majestatyczny władca. A oczy ma pełne przywiązania i miłości.
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Post » Czw maja 27, 2010 20:22 Re: GDAŃSK. Wyrzucony Herbatnik szuka swojej paczki.

Tak się cieszę, że Herbatnik znalazł już życzliwych mu ludzi. Dzięki jaaana za miłe słowa i tyle sympatii dla Herbatnika
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Post » Czw maja 27, 2010 20:30 Re: GDAŃSK. Wyrzucony Herbatnik szuka swojej paczki.

Fanszeta pisze:Tak się cieszę, że Herbatnik znalazł już życzliwych mu ludzi. Dzięki jaaana za miłe słowa i tyle sympatii dla Herbatnika

Niestety, nic więcej nie mogę dla niego zrobić :(

jaaana

Post » Czw maja 27, 2010 21:31 Re: GDAŃSK. Wyrzucony Herbatnik szuka swojej paczki.

Herbatniku do gory! niech Cie ktos wypatrzy!

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Pt maja 28, 2010 1:01 Re: GDAŃSK. Wyrzucony Herbatnik szuka swojej paczki.

Fanszeta pisze:Tak się cieszę, że Herbatnik znalazł już życzliwych mu ludzi. Dzięki jaaana za miłe słowa i tyle sympatii dla Herbatnika

Fanszeto fajnie, że jesteś. :D

Herbatnik, niezwykły kot znalazł tu wyjatkowo życzliwych ludzi, ale on potrzebuje tego jednego. :ok:
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Pt maja 28, 2010 9:14 Re: GDAŃSK. Wyrzucony Herbatnik szuka swojej paczki.

prosze Państwa! komu Herbatnika, komu?

AprilRain

Post » Pt maja 28, 2010 9:23 Re: GDAŃSK. Wyrzucony Herbatnik szuka swojej paczki.

Niech szybko ktoś go pokocha!
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Pt maja 28, 2010 10:47 Re: GDAŃSK. Wyrzucony Herbatnik szuka swojej paczki.

Wiadomość spod rury:
Herbatnik ma cztery kleszcze mniej. Wszystkie usadowiły się w okolicach prawego ucha i szyi. A teraz już leżą w śmietniku.

Wierzę, że Herbatnik znajdzie swojego Kochającego Człowieka, takiego, o którym marzy i śni we wszystkie zimne noce.

Fanszeta

Post » Pt maja 28, 2010 10:51 Re: GDAŃSK. Wyrzucony Herbatnik szuka swojej paczki.

kotika pisze:
Fanszeto fajnie, że jesteś. :D

Herbatnik, niezwykły kot znalazł tu wyjatkowo życzliwych ludzi, ale on potrzebuje tego jednego. :ok:

A jak ja się cieszę, że tu mogę być, że powstało takie miejsce dla Herbatnika. Wieeeeeeeelkie dzięki!

Fanszeta

Post » Pt maja 28, 2010 15:31 Re: GDAŃSK. Wyrzucony Herbatnik szuka swojej paczki.

Herbatnik miejsce na forum ma, teraz pora, żeby znalazł miejsce w czyimś sercu i domu.

jaaana

Post » Sob maja 29, 2010 9:57 Re: GDAŃSK. Wyrzucony Herbatnik szuka swojej paczki.

Witam Herbatniczka w sobotę.

Komu fajnego kota, komu???

jaaana

Post » Sob maja 29, 2010 18:37 Re: GDAŃSK. Wyrzucony Herbatnik szuka swojej paczki.

Herbatniczku, moze w sobote ktos Cie wypatrzy?

AprilRain

Post » Sob maja 29, 2010 18:41 Re: GDAŃSK. Wyrzucony Herbatnik szuka swojej paczki.

Podnoszę kotka!
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36

[poprzednia][następna]