ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-help! -dt to życie - maluchy;Endo[*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 12, 2010 23:04 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Mgiełka, maluchy, Layla, kciuki :-)

Wielkie dzięki w imieniu Toli. Odezwiemy się po wizycie piątkowej.
Bożenko, jesteś aniołem stróżem Tolusi :aniolek:
W 2016 wysterylizowałyśmy 109 kotów (stan na 11.07) - 2015 - 222, 2014 - 130, 2013 - 126, 2012 - 85, 2011 - 107, 2010 - 108, w sumie 887 :)

Kalinuwka

Od: Pon lis 24, 2008 18:10

Post » Czw maja 13, 2010 8:48 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Mgiełka, maluchy, Layla, kciuki :-)

wspaniała fotorelacja :). Jestem pod wielkim wrażeniem! Boguś to szczęśliwy kot :love:. Powinien zostać Ambasadorem Niewidzących i Niesłyszących, aby łatwiej byłoby im znaleźć Dom :ok:.
Obrazek
Obrazek Obrazek

boniantos

Od: Śro lut 18, 2009 15:16

Post » Czw maja 13, 2010 9:56 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Mgiełka, maluchy, Layla, kciuki :-)

Witam
Chciałabym wpisać Iskierkę na wątku. Jest to kotka, która żyje w populacji wolnożyjącej.
Tak można to nazwać, jest to populacja ogrodzona, codziennie dokarmiana.
Znajduje się tam dziewczynka, która wymaga pilnej pomocy. Najważniejsze to wyciągnąć ją stamtąd i rozpocząć leczenie.
Pod koniec tygodnia będę rozmawiała z opiekunką, dopytam dlaczego kotka nie ma oczka. Z tego co zaobserwowałam była tam "tylko" ropa wynikająca z kk. Oczko było zamknięte, nie widać było żadnej opuchlizny czy jakiś dodatkowych niespodzianek.
Kotka jest cudowna, przeurocza, kochana i domaga się bardzo kontaktu z człowiekiem.
Jest chudziutka, ma wyłysienia (bardzo prawdopodobna grzybica) i koci katar.
Szukam dla niej domu tymczasowego, odizolowanego pokoju, pomieszczenia czegokolwiek gdzie można by ją umieścić i rozpocząć leczenie. Kotka jak najbardziej adopcyjna.
Wątek skąd pochodzi kotka:
viewtopic.php?f=1&t=111238&p=5957285#p5957285

Iskierka jest w białymi wstawkami, ten brązowy kociak to jej rodzeństwo też niewiele mu brakuje do ślepoty... :cry:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pixia

Od: Wto paź 27, 2009 15:22

Post » Czw maja 13, 2010 10:03 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Mgiełka, maluchy, Layla, kciuki :-)

Pixia, umieściłam apel o DT na pierwszej stronie wątku.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw maja 13, 2010 10:11 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Mgiełka, maluchy, Layla, kciuki :-)

Kalinuwka pisze:Wielkie dzięki w imieniu Toli. Odezwiemy się po wizycie piątkowej.

Już przelałam dla Toli dofinansowanie od Klubu :D
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Czw maja 13, 2010 10:57 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Mgiełka, maluchy, Layla, kciuki :-)

AprilRain pisze:Bogus fantastyczny! usciski dla Was!

czytam teraz slepaczkowa ksiazke 'historia kota imieniem homer' ... o kocie bez galek, od kocinstwa. polecam!

taka koteczką, która znam jest Ptysia- kocia z mojego bannerka, wyrzucona w zimie w kartonie jako niemowlak, przyniesiona przez przechodniów, którzy z psem do lecznicy szli i zabrali ją do uśpienia, nie wiedząc co zrobić- i tak Ptysia została najukochańszym kociem mojej vet jako 5 kot z "przypadku" :mrgreen:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw maja 13, 2010 11:00 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Mgiełka, maluchy, Layla, kciuki :-)

Pixia , daję także apel o dt na nk -prosz e, polecajcie, kto w znajomych jest, kto nie , zapraszam , co myslicie o ty, aby wpisac na listę kandydatów do wsparcia majowego takze Iskierkę?- oby tylko znalazł sie dt, inaczej nie ma szans na uratowanie oczek :(

alessandra

Post » Czw maja 13, 2010 11:18 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Mgiełka, maluchy, Layla, kciuki :-)

rybcie pisze:wspaniała fotorelacja :). Jestem pod wielkim wrażeniem! Boguś to szczęśliwy kot :love:. Powinien zostać Ambasadorem Niewidzących i Niesłyszących, aby łatwiej byłoby im znaleźć Dom :ok:.
AprilRain pisze:Bogus fantastyczny! usciski dla Was!
Bazyliszkowa pisze:Cudna fotorelacja, cudny Boguś - trudno uwierzyć, że jest pozbawiony dwóch zmysłów. Nie ma natomiast wątpliwości, że to kot szczęśliwy :D :ok:
alessandra pisze:dokładnie, Iweta, nie tylko nie przesadziłaś, ale wpuściłaś promyk słońca do klubu- Bogusia :D
anita5 pisze:Wcale nie przesadziłaś! Cudna fotorelacja. Przepiękny, dzielny koteczek. :1luvu:

Bardzo Wszystkim dziekuję za milusie słowa , musze znaleźć sposób, zeby przekazac je Bogusiowi :1luvu: a szczególnie ten pomysł Ambasadora Niewidzących i Niesłyszących ,to brzmi dumnie :D Wycałuje i wyczochram Bogdanka od Wszystkich :wink: Bogus to jedyny kot w moim domu ,którego wszyscy tak mocno kochaja, że pozwalaja mu na wszystko. A był czas, że mój TZ , który patrzy przez palce na moja kocia bande 8) wykradał mi Bogusia jak szedł spać :!: :wink: no i zaczęłam Bogusia....reglamentować :lol: żeby każdy mógł z nim spać , ale odkąd prawie zupełnie nie widzi ,sam sobie wybiera miejsce do spania. Ostatnio syn jest tym szczęśliwcem, z którym chce sypiać Boguś, a to prawdziwe wyróżnienie :D
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Czw maja 13, 2010 11:45 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Mgiełka, maluchy, Layla, kciuki :-)

AgaPap pisze:
Kalinuwka pisze:Wielkie dzięki w imieniu Toli. Odezwiemy się po wizycie piątkowej.

Już przelałam dla Toli dofinansowanie od Klubu :D

Bardzo dziękuje...spokojnie pojadą nie martwiąc się "czy starczy na wizytę i leki" :D Jeszcze domek jakby się znalazł,żeby Tola w klatce nie mieszkała...bo nie ma niestety domu...żadnej "oferty"...zero...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw maja 13, 2010 13:04 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pilnie Dt pliss dla Iskierki i brata

Nasi kandydaci do wsparcia finansowego

MAJ:

1/ Tola - info Mimisia, Kalinuwka
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=109474
2/ maluchy - info Never
ObrazekObrazek[
viewtopic.php?f=1&t=109854&p=5828373#p5828373
3/ Mgiełka - dt jerzykowka
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=111028&p=5953226#p5953226
4/ Iskierka - info pixia
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=111238&p=5957285#p5957285

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw maja 13, 2010 14:32 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pilnie Dt pliss dla Iskierki i brata

alessandra bardzo dziękuję za zaproszenie.

Przekopiuję z mojego wątku informacje o moim jednooczku. Więcej o moich koteczkach, banerek w podpisie.

Petka-P1 pisze:
do tej pory tu był wątek Kajtusia viewtopic.php?t=81208
W wielkim skrócie:
Kajtuś to koteczek, którego znalazłam przypadkiem i zabrałam jak się okazało od kompletnie &89fdj7q3rifjj ludzi....maluszek ważący 40dag...przerażony....schorowany....jednego oczka nie miał wcale...a z drugiego lała się ropa....
jak Kajtuś osiągnął stosowną wagę oczko zostało zaszyte.
Kajtolek mieszka z nami od 16.08.2008r.
Obrazek

A teraz zmykam czytać część I i doczytywać II
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

Post » Czw maja 13, 2010 16:28 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pilnie Dt pliss dla Iskierki i brata

mirka_t pisze:Obrazek kocurek Obrazek kotka Obrazek kocurek

Obrazek kocurek Obrazek kocurek

Obrazek Obrazek Obrazek

alessandra

Post » Czw maja 13, 2010 17:39 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pilnie Dt pliss dla Iskierki i brata

ja tradycyjnie na weekend wybywam, ale tym razem wroce dopiero we wtorek, a mala przerwa w niedziele. prosze podbijajcie bazarki :)

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Czw maja 13, 2010 17:44 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pilnie Dt pliss dla Iskierki i brata

melduję, ze na Dzielnej są wszystkie 3 kotki. jeden na pewno widzi na jedno oczko, i to jak 8) natomiast mam poważne podstawy zeby sądzić ze pozostałe dwa nie widzą, biało-bury raczej na pewno :? Będę próbowała je łapać z OKI w ten weekend.

Jutro widzę się z jednooczką z Palucha - przekazę wsparcie, zrobię fotki.

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Czw maja 13, 2010 20:03 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- pilnie Dt pliss dla Iskierki i brata

Z Kajtkiem zostaliśmy przyjęci w szeregi klubu...dziękujemy bardzo.

Chciałabym również dorzucić ciut do kasy. Niestety w tej chwili na więcej niż 5 zł nie mogę sobie pozwolić.
Poproszę numer konta na pw.
Obrazek**Obrazek**"Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać Waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem."Théophile Gautier

Petka

Od: Nie cze 22, 2008 23:31

[poprzednia][następna]