ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-help! -dt to życie - maluchy;Endo[*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 12, 2010 7:09 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Mgiełka, maluchy, dużo pilnych :(

Są widoki na domek dla Layli z Gdańska:
Marea pisze:Domek forumowy po wizycie, jeszcze nie mam wieści z pierwszej ręki ale wydaje się super i jest chętny na Laylę, drugi kotek z opisu opiekunki wydaje się być b dobrym kompanem, spokojny opiekuńczy nie wykazujący agresji raczej ustępujący, kotek choć duży dorosły kocur...mało ruchliwy ze względu na kalectwo

:ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro maja 12, 2010 7:44 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Mgiełka, maluchy, dużo pilnych :(

Małe jednooczki z tego wątku viewtopic.php?f=1&t=110885&p=5952566#p5952566 jadą do DT w Olsztynie :ok:

Bazyliszkowa

Post » Śro maja 12, 2010 8:24 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Mgiełka, maluchy, dużo pilnych :(

NASZE AKTUALNE FINANSE:

Razem: składki + bazarki = 210,00 (11 maja 2010r.)
składki + bazarki + rezerwa = 434,49

1. ze składek - 95,00 zł

karolinas,
anita5,
bazyliszkowa
cynamon i wanilia
alessandra
Anna Katolik

2. z bazarków - 115,00

Rezerwa - 224,49 zł
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro maja 12, 2010 8:25 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Mgiełka, maluchy, dużo pilnych :(

Bazyliszkowa pisze:
BOZENAZWISNIEWA pisze:Mam pytanie:czy możliwe jest wsparcie Toli teraz?chodzi o finanse...wiem,że dziewczyny kasy nie mają(rozmawiałam z Kalinuwką)...Wizyta chyba w ten piątek jest...,a oczy b.źle .I bardzo pilnie domek potrzebny... :(

Czy możemy pomóc już teraz? Jak myślicie?

jestem za, po cos w koncu mamy rezerwe...

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Śro maja 12, 2010 8:33 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Mgiełka, maluchy, dużo pilnych :(

AprilRain pisze:
Bazyliszkowa pisze:
BOZENAZWISNIEWA pisze:Mam pytanie:czy możliwe jest wsparcie Toli teraz?chodzi o finanse...wiem,że dziewczyny kasy nie mają(rozmawiałam z Kalinuwką)...Wizyta chyba w ten piątek jest...,a oczy b.źle .I bardzo pilnie domek potrzebny... :(

Czy możemy pomóc już teraz? Jak myślicie?

jestem za, po cos w koncu mamy rezerwe...

Podam na pw numer konta Mimisi ,jakie dostałam od Kaliny(Kalinuwki)Wiem,ze wizyta ma byc w tym tygodniu, wiec...czy sie zgadzacie?czekam na pw komu numer konta przesłac.Bardzo dziekuję...w imieniu Kalinuwki i swoim...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Śro maja 12, 2010 8:47 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Mgiełka, maluchy, dużo pilnych :(

Konto już mam, teraz tylko musimy zadecydować ile prześlemy z rezerwy dla Kici. Średnio wychodzi ok. 100 złotych jak się patrzę wstecz, czasem mniej jak było mało kasy, a dużo kotów. Wydaje mi się, że to byłoby sprawiedliwie jakby tyle przelać. Czekam, jakby co, na konkretne dalsze propozycje jeśli ktoś ma inne zdanie. :wink:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro maja 12, 2010 10:04 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Mgiełka, maluchy, dużo pilnych :(

Trudno zgadnąć, jakie będą nasze potrzeby w tym miesiacu i ile pieniędzy uda się uzbierać.
Myślę, że 100 zł to odpowiednia kwota.

Bazyliszkowa

Post » Śro maja 12, 2010 10:27 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Mgiełka, maluchy, dużo pilnych :(

Ponieważ Mgiełka na dt u jerzykowki będzie miała konsultację okulistyczną i wymaga też innego leczenia i konsultacji (problemy neurologiczne), wpisałam ją na listękandydatów do pomocy w maju.

Oto aktualna lista:
Nasi kandydaci do wsparcia finansowego

MAJ:

1/ Tola - info Mimisia, Kalinuwka
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=109474
2/ maluchy - info Never
ObrazekObrazek[
viewtopic.php?f=1&t=109854&p=5828373#p5828373
3/ Mgiełka - dt jerzykowka
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=111028&p=5953226#p5953226

Bazyliszkowa

Post » Śro maja 12, 2010 10:46 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Mgiełka, maluchy, dużo pilnych :(

Bazyliszkowa pisze:Trudno zgadnąć, jakie będą nasze potrzeby w tym miesiacu i ile pieniędzy uda się uzbierać.
Myślę, że 100 zł to odpowiednia kwota.

:ok: :ok: :ok:

i nareszcie dobre wieści aż z tylu zakątków :ok:
porządkuje zatem 1 stronę -Mgieka ma dt, maluchy jada na dt, a Layla będzie miała domek :D

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro maja 12, 2010 11:33 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Mgiełka, maluchy, Layla, kciuki :-)

Ryszard dziękuje za wsparcie finansowe :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Fundacja PRO EQUO Szczecin / Moryń kontakt 798 442 668 proequo@gmail.com

proequo

Od: Wto lut 02, 2010 13:52

Post » Śro maja 12, 2010 17:25 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Mgiełka, maluchy, Layla, kciuki :-)

Witam wszystkie Ślepaczki i ich opiekunki :D a takze osoby, które maja obawy przed przygarnieciem na DS lub DT niewidomego kociaka.
Postanowiłam pokazać "małą" fotorelacje z codziennego życia Bogusia :wink: no dobrze miała być mała ale trudno wybrac najlepsze zdjecia, bo chetnie wstawiłabym wszystkie, żeby pokazac jakim cudownym kociakiem jest mój Boguś

Rozumie obawy osób, które "boją" sie ślepego kociaka, myśla;jak ja sobie dam rade z takim kotem, a prawda jest taka, ze kot sam świetnie daje sobie rade :D Gdy traci wzrok wyostrzaja mu sie inne zmysły np. słuch. Poznaje domowników, miejsca czynności po dźwiekach jakie wydaja i bezbłędnie trafia tam gdzie chce :D

Mój Bogdanek jest niewidomy od kilku miesiecy ale....Boguś jest również głuchy :(

Wstawiając te zdjecia chciałam Wam pokazać, że mimo utraty tych dwóch najważniejszych zmysłów jest wesołym rozrabiakom, który świetnie daje sobie rade uzywają zmysłu węchu. Włazi na stoły, krzesła, chodzi po schodach, śpi w szafkach i na szafkach i gdzie tylko sie da. Czasami musze się nieźle naszukać , żeby go namierzyć, bo na wołanie przecież nie zareaguje. Nie mam też problemu z innymi kociakami, widzą, że jest inny i po prostu omijają go :wink:
Nie zamieniłabym mojego Bogunia na żadnego innego kota :ok:

Tak sobie łazikuję po róznych meblach :D

Obrazek...Obrazek...Obrazek...Obrazek...

...a tak rozrabiam

Obrazek...Obrazek...Obrazek...Obrazek....
Obrazek....Obrazek....Obrazek....

...czasami się zamyślę :(

Obrazek.....Obrazek....Obrazek....Obrazek...

....ale najbardziej to lubię spać :D

Obrazek...Obrazek...

....a tu możecie zobaczyć filmik jak morduje pająka :D pająk to najlepsza zabawka na swiecie, no moze na równi z moim plastikowym paseczkiem
:wink:

http://www.youtube.com/watch?v=aZcG0IbPXO8

Ola, chyba przesadziłam z tą fotorelacją Bogusia 8) ale może osoby, które wahają sie przed przyjęciem niewidomego kociaka zmienią decyzje widząc jak radzi sobie kot ,który jest głuchy i niewidomy .
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Śro maja 12, 2010 18:11 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Mgiełka, maluchy, Layla, kciuki :-)

Wcale nie przesadziłaś! Cudna fotorelacja. Przepiękny, dzielny koteczek. :1luvu:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Śro maja 12, 2010 19:48 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Mgiełka, maluchy, Layla, kciuki :-)

dokładnie, Iweta, nie tylko nie przesadziłaś, ale wpuściłaś promyk słońca do klubu- Bogusia :D
z wielką przyjemnoscią oglądam fotorelacje, a wiele ośób zapewne ze zdziwieniem,że kot, który zyje w świecie ciszy a w dodatku traci wzrok, nie tylko radzi sobie w życiu domowym, ale potrafi łobuzować :ok:

zapraszamy do fotoreportaży, dzielenia sie radością z życia z kotkiem wyjątkowym, to wnosi tyle radości :D

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro maja 12, 2010 20:42 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Mgiełka, maluchy, Layla, kciuki :-)

Cudna fotorelacja, cudny Boguś - trudno uwierzyć, że jest pozbawiony dwóch zmysłów. Nie ma natomiast wątpliwości, że to kot szczęśliwy :D :ok:

Bazyliszkowa

Post » Śro maja 12, 2010 21:57 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Mgiełka, maluchy, Layla, kciuki :-)

Bogus fantastyczny! usciski dla Was!

czytam teraz slepaczkowa ksiazke 'historia kota imieniem homer' ... o kocie bez galek, od kocinstwa. polecam!

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

[poprzednia][następna]