BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie brzdące w DS :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 16, 2010 18:02 Re: BEMOWO-Osmańczyka - maluchy mają DT :) Pierwszy już w DS! :)

Efcia1 pisze:espresso, skoro kotki już Cię prawie pokochały to pewnie sprawdzałaś czy to na pewno dwa chłopaki? Podziel się wieściami (chyba, że coś na wątku przegapiłam, co też jest bardzo prawdopodobne :wink: )

Moje dzieci to jak najbardziej chlopaki :)
Podobnie jak Spinka, też są kotami pracującymi. Te płytki CD, których nie miałam kiedy uporządkować, posprzątały bardzo sprawnie. Papiery rozrzucone niedbale na stole też wzięły w swoje łapki. Porządek w domu musi być, prawda?

A tu odpoczynek po tak ciężkiej pracy:
Obrazek
Nasze tygrysy - Ginger i Fred: viewtopic.php?t=84021

Obrazek

_espresso

Od: Czw lis 06, 2008 12:57

Post » Śro mar 17, 2010 7:23 Re: BEMOWO-Osmańczyka - maluchy mają DT :) Pierwszy już w DS! :)

O rany jakie krowy fajne z nich :-)

Plastosiu- oczywiście możecie zmienić imię Spince (przepraszam, że piszę dopiero teraz). Ogłaszam wszem i wobec, że jest to teraz Smysia :-) Brzmi mniej zadziornie od Spinki ;-)

Ania_EN

Od: Śro kwi 04, 2007 21:53

Post » Śro mar 17, 2010 8:59 Re: BEMOWO-Osmańczyka - maluchy mają DT :) Pierwszy już w DS! :)

_espresso pisze:Obrazek

Ale urosły! 8O
:D
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Śro mar 17, 2010 10:29 Re: BEMOWO-Osmańczyka - maluchy mają DT :) Pierwszy już w DS! :)

i jak wypiękniały :D i widać peeeeełen relaksik :D
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Śro mar 17, 2010 21:50 Re: BEMOWO-Osmańczyka - maluchy mają DT :) Pierwszy już w DS! :)

heloł :D
sorki za milczenie, ale - póki co - ja nadal jestem w ciężkim szoku.....chyba tak dla towarzystwa dla Andzi :lol:
jak - po tygodniu od złapania otworzyliśmy drzwi od łazienki - żeby się towarzystwo zaprzyjaźniło, młody był przerażony i niechętny do zwiedzania
Obrazek
potem, były powolne próby zaprzyjaźniania zwierzów, z których jeden był zainteresowany wyłącznie zabawką, a drugi tylko "obcym" 8O
Obrazek
teraz, po tygodniu obcowania młody jest nadpobudliwy, biega cały czas i szaleje na potęgę (choć na szczęscie :!: - chyba, że może ja i TŻ jesteśmy przygłusi i nie słyszymy, ale w naszej ocenie nocki przesypia), atakuje własne odbicie w lustrze, a jako że to szafy z lustrzanymi drzwiami są, próbuje się włamywać na tyły i walczyć z przeciwnikiem 8O
generalnie to taki psycholek mały z pogłębionym ADHD :lol: i baaaardzo ciekawski
Obrazek
drapak staje się najważniejszym miescem świata, ale tylko wtedy, gdy podchodzi do niego
Andzia 8)
Obrazek
wtedy się go atakuje 8)
generalnie Andzia reaguje raczej pozytywnie, z dużym zaciekawieniem ale niestety młody napastuje ją z takim natężeniem, że laluni nerwy nie wytrzymują, szczeknięciem i parsknięciem próbuje małego odstraszyć po czym ucieka, co oczywiście prowokuje zajefajny pościg, którego młode footro nie odpuści :lol: młody może się bawić wszyskim i niemal bez przerwy.... dość rzadko pada ze zmęczenia, ale jak już padnie to śpi tak, że patrzącemu serducho mięknie
Obrazek

świerzbowca nie znaleźliśmy, wetka długo materiał pod mikroskopem badała, ale ze względu na nasze obawy dostaliśmy Oridermyl i uszka męczymy wieczorami :roll:

kwestia karmienia footer jest też dośc kłopotliwa, małemu najlepsze dla małych, Andzi dla dorosłych, a rzeczywistośc wygląda tak, że zanim Andzia się namyśli, czy ona swoje teraz będzie jadła to mały już opędzluje swoją miskę i się do Andziowej dopchnie, na co ona pełna odrazy się z kuchni wyniesie...i tyle z jej jedzenia będzie :?

przykrość spotyka mnie natomiast na co dzień taka, że Pani Matka Towarzystwa ostatni znak obecności dała w poprzedni czwartek, a więc już dwa tygodnie, jak żarełko nie ruszone i mam tylko nadzieję, że cała i zdrowa :roll:
pozdrawiam
Katie

Katie_73

Od: Śro lut 10, 2010 20:13

Post » Śro mar 17, 2010 23:33 Re: BEMOWO-Osmańczyka - maluchy mają DT :) Pierwszy już w DS! :)

jak miło czytać dobre wieści!!!! - szczególnie po tak długiej przerwie :wink:

:ok: :ok: :ok: :ok: za domki dla trzech maluszków - u mnie w efekcie też wylądował pingwinek bardzo podobny do Kasinego... - nawet ADHD by się zgadzało :mrgreen: - i dzisiaj już znalazł cudowny domek :D - oby wszystkie bemowiaczki trafiły na równie wspaniałe :ok:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Czw mar 18, 2010 8:37 Re: BEMOWO-Osmańczyka - maluchy mają DT :) Pierwszy już w DS! :)

Andzia... :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Maleńtasek jest bossssski 8) Szczególnie to pierwsze zdjęcie mi się podoba, bo widać skalę - piłeczka kontra brzdąc... :D ech...

Może Mamuśka poczuła wiosnę i buszuje po okolicy?
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Czw mar 18, 2010 15:14 Re: BEMOWO-Osmańczyka - maluchy mają DT :) Pierwszy już w DS! :)

Cześć Kasiu, bardzo się cieszę, że od Was takie dobre wieści :D
A tak a'propos: maluch jest u Was na dt ? :wink:
A o mamuśkę się nie martw, nawet jeśli poczuła wiosnę to przynajmniej kolejnego przychówku Ci nie przyprowadzi. A może na zimę znów wróci?
:ok:
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Wto mar 23, 2010 15:49 Re: BEMOWO-Osmańczyka - maluchy mają DT :) Pierwszy już w DS! :)

Jak maluszki? :D

Ciekawe co z mamą. Może po tych łapankach poszukała miejsca w jej mniemaniu bardziej bezpiecznego... :roll:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Nie kwi 11, 2010 13:35 Re: BEMOWO-Osmańczyka - maluchy mają DT :) Pierwszy już w DS! :)

Duszek właśnie pojechał do swojego domku.
Mało się nie popłakałam...

Ale intuicja mi mówi, że to dobry domek. Duszek będzie mieszkał w Tychach.
Domek miał kotka, podobnego do niego, którego stracili - był chory na serce.
Domek przyjechał specjalnie po Tymka do Warszawy, ja kotka z drżącym sercem wpakowałam do transportera no i pojechali...
Mam obiecaną relację i może jakieś zdjęcia. Smutno mi bardzo.

Tymek prawdopodobnie pójdzie "na swoje" jutro. Tak jestem umówiona z jego nowym domkiem.
Będzie mieszkał blisko, bo na Bielanach.

Ech, że też człowiek tak szybko się przyzwyczaja do tego małego draństwa...
A potem trudno sie rozstać :(

Obrazek

_espresso

Post » Nie kwi 11, 2010 14:03 Re: BEMOWO-Osmańczyka - maluchy mają DT :) Pierwszy już w DS! :)

Właśnie wczoraj o was myślałam, miała odkopać watek :-) Gratuluję i rozumiem żal. Spoko spoko, kolejne tymczasiątka pewnie za jakis czas skutecznie go ukoją :twisted:

Ania_EN

Od: Śro kwi 04, 2007 21:53

Post » Nie kwi 11, 2010 21:29 Re: BEMOWO-Osmańczyka - maluchy mają DT :) Pierwszy już w DS! :)

Tymek chodzi po domu i pomiaukuje, szuka Duszka :(
Niestety, nie udało się oddać ich razem.
Ja wiem, że są jeszcze małe i zapomną, ale bardzo szkoda mi było ich rozdzielać...

Teraz go wybiegałam solidnie za myszką na wędce, to padł zmęczony i mi tu pomrukuje na biurku.
Ale noc może być kiepska.

Obrazek

_espresso

Post » Pon kwi 12, 2010 9:40 Re: BEMOWO-Osmańczyka - maluchy mają DT :) Pierwszy już w DS! :)

espresso, dobrze Cię rozumiem, zawsze żal serce ściska jak się oddaje tymczaska. Ale w takich chwilach myślę, że zwalnia się miejsce dla kolejnego biedaczka w potrzebie. A za chwilę pojawią się stada maluszków. Ja nawet mam już jednego upatrzonego. Ma ok. 5 tyg., chyba już go porzuciła matka, musze tylko doelczyc moje koty i go zgarniam. mam nadzieję, że do tego czasu nic mu się nie przytrafi :?
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Pon kwi 12, 2010 11:57 Re: BEMOWO-Osmańczyka - maluchy mają DT :) Pierwszy już w DS! :)

No i Tymuś pojechał... a raczej go zawiozłam.

Będzie mieszkał niedaleko, na Bielanach. Ma w domu małą dziewczynkę (która wie, co to kot, bo u babci ma kota, i to takiego, co potrafi pacnąć jak mu się coś nie podoba). Ma też małego pieska, który ponoć lubi koty i z kotem u babci się dogaduje.
Mama dziewczynki bardzo fajnie mówi o tym, że dziecko jest pilnowane, aby nie kochało zwierząt zbyt mocno. Co więcej, Tymek wypuszczony z transportera dał się dziewczynce pogłaskać i nie zwiał tak od razu. Potem jednak wbił się w kąt za szafą i tak go zostawiłam, nie chciałam zostać i pić herbaty, bo czułam, że się zaraz popłaczę... ostatni widok to czarny ogonek wystający zza szafy...

Bardzo potrzebuję pocieszenia. Prawda, że będzie dobrze?

Obrazek

_espresso

Post » Pon kwi 12, 2010 12:16 Re: BEMOWO-Osmańczyka - maluchy mają DT :) Pierwszy już w DS! :)

_Espresso - na pewno będzie im super w nowych domach!!!!!! Ja zawsze obszlochuję wszystkie oddane tymczaski, nie mogę na nie spojrzeć, jak je zostawiam i mam total doła przez 2 dni.... :cry: - więc wiem doskonale, co czujesz...

Ale potem strasznie cieszy mnie każdy mail, sms i każde zdjęcie, na którym widać, jakie są szczęśliwe w nowych domach!

Będzie dobrze!!!! :1luvu:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

[poprzednia][następna]