ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-help! -dt to życie - maluchy;Endo[*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 26, 2010 0:38 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Prosimy o DT dla 4 biedulek

Mialam się tutaj zameldować jestem wreszcie. :oops: Jeśli znacie sposób na wydłużenie doby to to poroszę przydałoby mi się jeszcze z 8 godzin.
Bardzo jestem wdzięczna ,że ślepaczki bakonowe mają szansę- jeżeli sprawa aktualna muszę ujawnić sie i znaleźć za wszelką cenę-boję się bardzo bo to kotki zeszłoroczne czyli wlaśnie dojrzały i z tydzień ich nie widzę jak poszły na milośne wyprawy i coś im się stało- jeszcze tydzień tem były :( :( :( a teraz nie przychodzą do p.Uli pod okno.
One są takimi dzikuskami trzeba się z tym liczyć ale kontakt z ludźmi mają bo na tym balkonie były i od tygodnia przychodzi tylko ich mama. Czyli dwa buraski dzikuski jeden całkiem ślepy i chudziutki drugi trochę widzi i jest grubszy i sprytny łapie ptaszki. To napiszcie mam się ujawniać i iść do paszczy lwa bo to jedyna droga żeby sie dowiedzieć co się z nimi dzieje. Jak je zabiorę to koniec nie ma powrotu
Zdjęć nie mam bo nawet komórki co robi nie mam i rzadko je widziałam bo tam musiałabym specjalnie jeżdzić ale zawsze pytałam czy przychodzą jeść i były a od tygodnia nie ma. To mam szukać tak...zajrzę tu rano a potem wieczorem.
Pozdrawiam serdecznie
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

iwonac

Od: Śro sty 25, 2006 12:53

Post » Pt mar 26, 2010 8:40 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Prosimy o DT dla 4 biedulek

Iwonac, czy ślepaczki balkonowe to te z tego wątku? viewtopic.php?f=1&t=69435&start=945

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pt mar 26, 2010 15:26 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Prosimy o DT dla 4 biedulek

Nasi kandydaci do wsparcia finansowego

MARZEC:

1/ Krówcia dt Anita5
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=103832&p=5737525#p5737525

2/ Niunia - RTOZ Radomsko
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=108148

2/ Bodzio - u Iwety
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=69645&start=1095

Lista kandydatów do wsparcia nadal otwarta, czekamy na zgłoszenia.

Bazyliszkowa

Post » Pt mar 26, 2010 16:12 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Prosimy o DT dla 4 biedulek

Bazyliszkowa pisze:Potrzebne kciuki za ślepaczka Sonka u Agn:
Agn pisze:W poniedziałek Sonek się posmarkał. Dostał antybiotyk. Przestał mieć też apetyt. Wczoraj go nawodniłam podskórnie i nakarmiłam na siłę. Dziś wylądowaliśmy u Doc...
Sonek nie miał [i nie ma] żadnych objawów. Katar, który winiłam za spadek apetytu przeszedł po trzech dawkach antybiotyku. Na USG widać mocno zmienione nerki, jakieś 'twory' na wątrobie [raczej jak cysty niż guzy, ale nie wiadomo, czy nie nowotworowe]. Pobrana do badania krew w ciągu 15 min. rozwarstwiła się. Testy FIV/FeLV - ujemne.
(...) Sonek bardzo źle znosi wynoszenie z domu - jest ślepy, więc strasznie go niepokoją wszystkie odgłosy, ale w gabinecie był bardzo grzeczny.

Martwię się o mojego ślepaka...

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

oby był to fałszywy alarm kciuki za dobre nowiny :ok:
Agn, miałam kotka watrobowego- cysty i naprawdę można opanować to, watroba ma to do siebie,że bardzo ładnie sie regeneruje, wspomagana dietą i dobrymi lekami nie pzreszkadza w funkcjonowaniu kotkowi -zatem bądź dobrej myśli :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pt mar 26, 2010 16:18 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Prosimy o DT dla 4 biedulek

Never pisze:A co to za tri? czy ona nie widzi?

Hanulka pisze:u Niuni nie jest za dobrze.. oczki cały czas chore, jedno juz zarasta prawie, konieczna jest specjalistyczna opieka okulistyczna...natychmiast.. weci tu na miejscu jej nie moga zapewnić... Niunia potrzebuje natychmiastowej pomocy!!!
Obrazek

Niunia - 7-8 mieś. kotka odebrana w wyniku interwencji razem z trójką rodzeństwa . Kotka ma chore oczy , jeszcze kilka tygodni bez leczenia stanu zapalnego i przestała by widzieć.Zresztą i tak już nie widzi w znacznym stopniu. Dolna powieka w lewym oczku jest przyrośnięta do gałki ocznej. Po dwóch dniach podawania leków stan oczek nieco się poprawił. Niestety kotka jest w zaawansowanej ciąży a jest drobniutka i zaniedbana.Kotki były karmione gotowaną kaszą dla psów.
Została odrobaczona i odpchlona

alessandra

Post » Pt mar 26, 2010 16:55 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Prosimy o DT dla 4 biedulek

pieniadze za moj bazarek wplynely:) puszcze je w czwartek razem ze skladka za kwiecien :)

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Pt mar 26, 2010 22:24 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Prosimy o DT dla 4 biedulek

Bazyliszkowa pisze:Iwonac, czy ślepaczki balkonowe to te z tego wątku? viewtopic.php?f=1&t=69435&start=945

Tak to te kotki :) tylko wątek już trochę mi się zestarzał i trzeba się doszukiwać informacji aktualnych jutro pojadę się za mimi rozglądać.

iwonac

Post » Sob mar 27, 2010 15:43 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Prosimy o DT:Kaszmir, Mała z Palucha

Obrazek Gwiazdeczka w swoim azylu klatkowym, tu czuje się bezpieczna, a ja jestem niedobra, bo podaję kropelki... :| Ona tego bardzo nie lubi...
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Nie mar 28, 2010 8:12 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Prosimy o DT:Kaszmir, Mała z Palucha

Do góry ślepaczki - niech was domki wypatrzą!

Bazyliszkowa

Post » Nie mar 28, 2010 12:31 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Prosimy o DT:Kaszmir, Mała z Palucha

Ślepaczki proszę o dt i ds...
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Nie mar 28, 2010 19:26 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Prosimy o DT:Kaszmir, Mała z Palucha

Pojechałam tam dwa razy(codziennie) kotków nie widziałam ale u nas co trochę pada ktoś mówił ,ze widział podlądałam mieszkanie ale wygląda jakby nikogo nie było nawet firanka w ten sam sposób podninięta może wjechali na święta bo słyszałam ,że do rodziny za granicę jeżdzą kotków na balkonie nie było :?

iwonac

Post » Nie mar 28, 2010 19:49 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Prosimy o DT:Kaszmir, Mała z Palucha

Znalazłam taką informację na stronie internetowej dr. Garncarza:

W dniu 18.04.2010 planujemy dodatkowy termin badań w Sczecinie. Tym razem oczy i serce (włącznie z echo). Chętnych zapraszamy do zgłaszania się do naszej rejestracji pod nr tel. 22 858 80 62.

I jeszcze to:

W 2 połowie maja 2010 planujemy badania oczu i serca (echo + Doppler) w Toruniu. Chetnych prosimy o zgłaszanie się do naszej rejestracji pod nr tel. 22 858 80 62.

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Pon mar 29, 2010 14:12 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Prosimy o DT:Kaszmir, Mała z Palucha

Procent i Promilka w dt:

Aleba pisze:Nowa fotorelacja ;)

1. Migotka: "O... pańcia odsunęła szafkę i wyjęła nasze zabawki! Ależ mnie korci bym tam podejść! Ale przecież Księżniczce nie wypada... poczekam trochę..."

Obrazek

2. Promilka: "Jestem w raju?"
Obrazek

3. Promilka: "Co by tu wybrać?"
Obrazek

4. Procent: "Buuu, siostra zabrała ten fioletowy wałek, muszę znaleźć coś jeszcze fajniejszego żeby mi zazdrościła!"
Obrazek

5. Procent: "Dam radę zwędzić ciotce Inar tę łaciatą piłkę spod łapy czy dostanę bęcki?"
Obrazek

6. Promilka: "O, ciotka Migotka dziwnym trafem myje się AKURAT tuż przy zabawkach :) :) :) Zażartować sobie z niej, czy lepiej jednak nie ryzykować?"
Obrazek

7. A i tak najfajniejszą zabawką okazała się być oskórowana do plastiku myszka...
Obrazek

alessandra

Post » Pon mar 29, 2010 14:35 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- transport dla Kaszmira Elbląg-Szczecin

Kaszmirek ma dt u Jahody :D , lecz poszukiwany jets transport Elbląg -Szczecin lub:
Jahoda pisze:Znalazłam już ten wątek.
Nic nie pasuje. Znalazłam tylko w CZĘSTO: na pierwszej pozycji, Szczecin - Słupsk.
Dodam jeszcze, że na święta jadę do Wałcza. Może więc ktoś mógłby pomóc na trasie Elbląg - Wałcz w okresie świątecznym ?

alessandra

[poprzednia][następna]