Zestaw słodko/kwaśny: Cukierek, Buka, Torina i Czarna Mamba

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 25, 2010 17:51 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Oswajamy!

Cukierek, będzie słodko?

Jeszcze nie, chociaż widzę że kot próbuje nam się pokazać z jak najlepszej strony. Chociażby wczoraj, kiedy wskoczył wieczorem do łóżka, żeby poleżeć w obecności człowieka, który wcale nie jest taki zły. Na głaskanie jest jednak za wcześnie, wyjątkiem jest, kiedy kot zajada się z apetytem w kuchni, wtedy można go delikatnie pogłaskać przy nakładaniu jedzenia, jeśli nie ucieknie od misek, to znak że można dalej głaskać. Kiedy leżakuje na parapecie i nie zdąży uciec przed zbliżającym się do niego człowiekiem, to też można miziać. Mam wrażenie że jemu się to zaczyna podobać, i choć nie powie tego wprost... to ja wiem swoje. Myślę, że i z czasem pozwoli się głaskać w każdym miejscu, o każdej porze i będzie się wręcz o to upominał. Bo on nie jest dziki, nie jest płochliwy, jest tylko nieśmiały i musi przełamać tę barierę lęku. Cukierek jest też kotem strasznie ciekawym świata, wszędzie musi wejść, a przy okazji coś zrzucić. Musieliśmy wyciągnąć worek z naszego mini śmietnika, bo Cukierek usilnie próbował go gryźć i zjadać. Szafy czy wysokie półki nie stanowią dla niego problemu. Wczoraj siedział na szafie razem z Buką, i obserwował co się wokół niego dzieje. Chwilę później biegał jak opętany z kotami, i bawił się zabawkami. Jeszcze będzie z niego super kot. Nawet już zaczyna nim być!

Dzisiaj była wielka łapanka, Cukierka do czyszczenia uszu. Zamkneliśmy wszystkie drzwi, a kot i tak skakał po ścianach z przerażenia. Uszy, o dziwo pozwolił sobie wyczyścić bez żadnych protestów. W najbliższym czasie czeka nas też wizyta u weterynarza.

Cukierek zaufa, zrozumie. To tylko kwestia czasu.

Obrazek

Buka, odrobina słodyczy w tej goryczy.

Buka zrobiła wczoraj jeden krok w kierunku człowieka. Odważyła się obok mnie przejść. Na początku się wahała, kiedy zobaczyła mnie przy komputerze, na początku weszła do pokoju po łóżku, które znajduje się tuż obok biurka. Ale z pokoju wyszła już po podłodze, tuż obok mnie. Ciągle mnie obserwuje, czy to na szafie, czy na podłodze. W jej oczach nie ma strachu, raczej ciekawość. Ma piękne umaszczenie. Wygląda jakby ktoś popaćkał ją farbą. Z kotami dogaduje się bez żadnego problemu. Najbardziej polubiła Cukierka. Niestety, nie mogę zlokalizować jej dzisiejszej kryjówki. Pewnie gdzieś śpi.

Obrazek

Wszyscy są u nas mile widziani. Zapraszamy :1luvu:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Czw mar 25, 2010 18:13 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Oswajamy!

Buka jest pstrokata jak sroczka :D

BArdzo lubie czytac takie watki przemianowe :) PIsz pisz Kamila nawet o najmniejszych pierdolach :)

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Czw mar 25, 2010 18:14 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Oswajamy!

Cukierek fajny kot. Tylko mu powiedz, że ciekawość to pierwszy stopień do piekła ;) A u Buki zawsze najbardziej podobały mi się jej różnokolorowe wąsy na lewym policzku :)
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Czw mar 25, 2010 18:45 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Oswajamy!

zaznaczam :)

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Czw mar 25, 2010 19:37 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Oswajamy!

Będzie dobrze :) Koty w doskonałych rękach :)

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Czw mar 25, 2010 19:52 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Oswajamy!

Oj trafiły w naprawdę dobre, oswajające ręce :) Na pewno przejdą przemianę w bardzo proludzkie koty:)

KAsia Amy

Od: Nie sty 03, 2010 21:17

Post » Czw mar 25, 2010 20:18 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Oswajamy!

Cześć szczęściarze!!!!!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: fajnie jest u Cameo co?????? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

poryczałam się jak bóbr czytając pierwszą stronę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek
Moje kocie serduszko :) :) :) :) :) :)

Ira.

Od: Śro sie 05, 2009 9:34

Post » Czw mar 25, 2010 20:23 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Oswajamy!

A mnie się podobają u Buki paćki na nosie :lol:
Cukierek - śliczniusi :D
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Czw mar 25, 2010 21:24 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Oswajamy!

Ciekawe co sobie teraz Buka myśli... :roll:

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Czw mar 25, 2010 21:34 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Oswajamy!

Przepiękne koty - tylko czekać jak u Ciebie rozkwitną

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Czw mar 25, 2010 21:55 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Oswajamy!

U Kamili wszystkie rozkwitają. :1luvu:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Czw mar 25, 2010 23:07 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Oswajamy!

no to jestem :) Buka... nie podoba mi sie to imie, ale kicia ma ciekawe kolorki :) Takie charakterne, lekka nutka drapieznosci w nich jest.
A Cukierek... Strasznie slodkie imie :1luvu: Wiec niech mu tym bardziej zycie slodko plynie :ok:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw mar 25, 2010 23:24 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Oswajamy!

Dzięki za zaproszenie :D

Koty cudne :1luvu:

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Czw mar 25, 2010 23:24 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Oswajamy!

Piękne te Twoje koty.
Dopiero teraz zaznaczam, bo mi się komp zawiesza(

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt mar 26, 2010 0:37 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Oswajamy!

Cukierek zdobywa szczyty, nie górskie, ale meblowe... odkryliśmy że uwielbia tuńczyka, a dzisiaj zajadał się z kotami suchym RC. Na głaskanie w budce też wyraził zgodę. To teraz trochę fot słodziaka...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Buka, w swoim świecie. Mam wrażenie że ona nie boi się ludzi, tylko rąk. Znowu zastałam ją na parapecie, a kiedy mnie zobaczyła, to ani drgneła. Siedziała sobie spokojnie na parapecie, wlepiając we mnie te swoje sowie oczyska. Inny dzikus już dawno by zwiał. Dopiero kiedy zobaczyła rękę, którą chciałam jej nałożyć tuńczyka, zaczeła syczeć. Co prawda nie skusiła się na tuńczyka, ale zerkała ciekawie na puszkę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

[poprzednia][następna]