Cosia Czitka,Balbi,Mić-kopciuszki, wracajcie do gniazd!!!!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 27, 2010 20:50 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V- ogłaszam wiosnę! Idą!!!!!!!

Wyszłam rano do sklepu, słońce świeci, wracam, a tu sąsiad w kaloszach z grabiami ryje działkę 8O Tak między śniegiem grabi a plackami trawy, która wyszła. O, mówię, panie sąsiedzie, już? - Ano już, już pani Olu, trzeba robić, bo się potem nie zdąży!
Kto czytał moją książkę, to wie, że jak Szczepan wyjdzie w kaloszach i grabi, to wiosna. Żadne kalendarze, prognozy i tym podobne. Sąsiad w kaloszach za płotem - koniec zimy!!!!!!!
Jak trzeba, to trzeba, pomyślałam, wyjęłam i swoje grabie z komórki i do roboty. A przez ramię patrzyłam cichcem na Szczepana. Szło mu lepiej i systematyczniej :evil:
Koty oczywiście wniebowzięte cały dzień spędziły w ogrodzie. Poza wszystkim, o czym pisałam kilka dni temu, MićMIć już się tarza w plamach słońca, przeważnie na zgniłych liściach, Czitusia zajęła na godzinkę swoje miejsce na krześle pod Hiltonem.
To też było pierwszy raz tej wiosny. Balbina poluje na Micia, a on się chowa do komórki, tak na paluszkach idzie się tam schować i udaje, że nic sobie z syczącej Balbi nie robi. Specjalnie przechodzi obok niej bardzo powolnym krokiem i udaje, że ona go w ogóle nie interesuje. Ale wszystko dzieje się na paluszkach. Powoli znika w komórce, nie mija pięć sekund, robi tam w tył zwrot i łepek wychyla, czy ona widzi i czy jest i czy dalej chce go zamordować. Potem jest zmiana ról i tak w kółko.
Natomiast najbardziej zaskoczyła mnie dzisiaj Cosia, które całe popołudnie i wieczór przesiedziała na jednym pieńku pod płotem od strony suki buuuu...(świętej pamięci).
I tak sobie myślę, dlaczego ona tam siedzi, przecież nic się nie dzieje, nie ma tam nic nadzwyczajnego.
I nagle olśnienie!
W zeszłym roku tam mieszkała i pokazywała się myszka!!!!!
Cosia zapamiętała miejsce bezbłędnie i pewnie będzie tam teraz siedzieć do jesieni :P
Ale zapewne nie tylko Cosia ma taką pamięć do miejsc i zdarzeń!
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Wto mar 02, 2010 9:16 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V- ogłaszam wiosnę! Idą!!!!!!!

A właśnie miałam się pytać o sąsiada!!!
Bo ja już od tygodnia czuję wiosnę, a potwierdzenia nie było!!! :mrgreen:

Balbusia pięknie na drzewie wygląda :D :D :D

Ja kiedyś przez krótki czas miałam po zalaniu w łazience rybiki.
Minęło pół roku, a dwa koty prawie mieszkają w łazience w oczekiwaniu na te obrzydliwemałesrebrnepełzające :roll:
Wolałabym myszki :P

B-dur

Od: Nie paź 02, 2005 11:17

Post » Wto mar 02, 2010 9:32 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V- ogłaszam wiosnę! Idą!!!!!!!

B-dur , coś w tym jest !
Uzmysłowiłas mi własnie ,że ja u siebie tez już dawno tego tałtajstwa nie widziałam a kiedyś mi się zalęgło i nie mogłam sie pozbyć.
Widocznie koty spacyfikowały ! :twisted:
Ale myszek nie wolałabym, bo chyba bym sie zapłakala jak by mi futra je upolowały :oops: :oops: a tego obrzydliwstwa to mi przynajmniej nie żal :evil:
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Wto mar 02, 2010 10:28 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V- ogłaszam wiosnę! Idą!!!!!!!

Pamiętacie rybiki Inki?
Bardzo się z nimi przyjaźniła :)

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Wto mar 02, 2010 21:43 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V- ogłaszam wiosnę! Idą!!!!!!!

Żeby było do tematu:
Obrazek
Plac Grunwaldzki, na wysokości Klinik wet Uniwersytetu Przyrodniczego :)
I jak to nie wierzyć, że wiosna już jest?
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Śro mar 03, 2010 1:15 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V- ogłaszam wiosnę! Idą!!!!!!!

Dałabym sobie rękę odciąć, że słyszałam dziś śpiewającego kulczyka - to a propos wiosny. Oczywiscie ptaszor mógl sięrąbnąć i przylecieć zbyt szybko, natomiast pamiętam, że na miau.pl wiosnę zwiastuje czitkowy sąsiad i jego kalosze :mrgreen: :ok:
Pozdrawiam! :)

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Śro mar 03, 2010 10:00 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V- ogłaszam wiosnę! Idą!!!!!!!

Z całą pewnością jest wiosna! Proszę o fotki wiosny z Wrocławia, sama też coś pstryknę i nie wierzę w żadne prognozy!
Uwaga Wrocław!!!!!!
Mam super fachowca typu "złota rączka"! Hydraulika, elektryka, wszystko! Punktualny, grzeczny, z narzędziami i prokoci!
Telefon do Mistrza mam, jak ktoś w potrzebie- zgłaszać!
To że wiosna, to jedno. Ale dzisiaj jest wiosna szczególna, dzisiaj jest 3.03 :piwa:
Trzi, Trzi!

Tuta kończy siedem wiosen :1luvu:
Obrazek

czitka

Post » Śro mar 03, 2010 10:13 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V-urodziny Czitusi, mamy 7 wiosen!!!!

Wszystkiego najlepszego, wiosennego, kociego i smakowitego Czitusiu !
Zyczą
Hipcia, Kocioł i ja :D
Obrazek

Hipcia

Post » Śro mar 03, 2010 10:32 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V-urodziny Czitusi, mamy 7 wiosen!!!!

Dla Czituni od Hery i Dorinki:

Obrazek

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Śro mar 03, 2010 10:48 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V-urodziny Czitusi, mamy 7 wiosen!!!!

Sadysta !!!!! :evil:
Obrazek

Hipcia

Post » Śro mar 03, 2010 10:58 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V-urodziny Czitusi, mamy 7 wiosen!!!!

Czitusiu sto lat, sto lat w zdrowiu.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Śro mar 03, 2010 14:53 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V-urodziny Czitusi, mamy 7 wiosen!!!!

Najsmaczniejsze życzenia od Fortunki, Dzikuski, Sreberka, Złotka, Agatki i Pusi :mrgreen:

Obrazek

B-dur

Od: Nie paź 02, 2005 11:17

Post » Śro mar 03, 2010 20:48 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V-urodziny Czitusi, mamy 7 wiosen!!!!

Wszystkiego dobrego!!!!

A tak a'propos wiosny - nie sfotografowałam, bo nie miałam aparatu, ale w parku za Słowackim, przy Panoramie Racławickiej, żółto od ranników.
Wiosna!!
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Śro mar 03, 2010 20:56 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V-urodziny Czitusi, mamy 7 wiosen!!!!

Ja, Dostojna Jubilatka Czitusia, bardzo, bardzo dziękuję wszystkim Ciociom i Wujkom i Kociastym za przecudne życzenia :1luvu:
Dzień miałam senny i leniwy, i nawet na tej pamiątkowej fotografii zrobionej godzinę temu trochę to widać. Przytuliłam się do ciepłej ściany przylegającej do kominka i sobie przemyślałam ostatnich siedem lat. I wyszło mi na to, że jestem bardzo, bardzo szczęśliwą kotą. Mam prawie siostrę Balbusię, prawie córcię Cośkę i prawie męża Micia. I Pańcię, która mnie bardzo, bardzo kocha. I forum kocie :1luvu: , które o mnie pamięta :1luvu:
To ja dzisiaj!
Obrazek
Właśnie się zbudziłam i pobiegnę do ogrodu. Muszę sprawdzić, czy jest wiosna!
Coś Wam powiem! Jest!!!!! Jutro zaczynam moją ósmą wiosnę życia :P
Obrazek

czitka

Post » Śro mar 03, 2010 21:26 Re: Cosia Czitka Balbi Mić V-urodziny Czitusi, mamy 7 wiosen!!!!

Obrazek
Dostojna Jubilatko Czitusiu :1luvu:
Stu kolejnych wiosen w takim szczęściu
:piwa:
Obrazek

Amidalka

Od: Czw cze 10, 2004 14:46

[poprzednia][następna]