BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie brzdące w DS :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 21, 2010 12:57 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

:D

super wieści... :1luvu:

a z tym pluszakiem - kurcze rewelacyjny pomysł :D
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Nie lut 21, 2010 13:50 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

Kicia wyczesana- ani śladu bytności pchełek :roll: Wyczesałam trochę martwej sierści, ale przy okazji pojawił się łupież. To pewnie od potartego szczoteczką naskórka? :roll: Tak czy siak, włączyłam witaminki, na pewno nie zaszkodzą.

Ania_EN

Od: Śro kwi 04, 2007 21:53

Post » Nie lut 21, 2010 14:01 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

Dzieki pomysłowi Ani_EN, żeby kota potraktować myjką, uzyskałam pierwsze nieśmiałe mruczenie u Duszka :)
Nie mam myjki frotowej, ale wzięłam malutki miękki ręczniczek, zmoczyłam w ciepłej wodzie i zaczęłam myć kociaki.
Im się to bardzo podoba! Duszek zaczął trochę mruczeć - a potem jak to on, zwiał.
Ale Tymek przeszedł samego siebie, nadstawiał się, mruczał, obracał, no w ogóle pełnia szczęścia :D
Potem sam trochę zaczął się lizać, ale za dużo to mu się nie chciało...

Ania_EN pisze:Espresso- gdzież na Żoliborzu mieszkacie? Do którego weta chodzisz?

Aniu, zasadniczo chodzimy do weta na Staffa 2, to jest taka malutka ale miła lecznica, tuż przy metrze Słodowiec.
Ale teraz mieszkam na Potockiej i myślę o pójściu do lecznicy Oaza na Potockiej 4, bo mam ją w następnym bloku.
Tyle tylko, że przeczytałam w internecie, że zmieniła się tam obsada, więc nie wiem, jak będzie (poprzednio na forum były pozytywne opinie o nich).
Nasze tygrysy - Ginger i Fred: viewtopic.php?t=84021

Obrazek

_espresso

Od: Czw lis 06, 2008 12:57

Post » Nie lut 21, 2010 14:33 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

Oaza to była moja ulubiona lecznica dopóki się tam nie zrobiło diabelsko drogo :twisted: Kiedyś jak przyszłam z dwoma kotami, liczyli za wizytę i leki dla obu, a potem osobno za wizytę każdego- wychodziłam ze strasznymi rachunkami. Jak odeszła doktor Jałonicka (teraz pracuje na Podleśnej, ale jako specjalista od gryzoni i innych takich cudaków), przestałam tam chodzić. Nie wiem czy doktor Kacprzak- Kamińska już wróciła z macierzyńskiego- jej tez bez obaw bym powierzyła swoje koty. Resztę personelu traktuję ostrożnie ;-) Badania laboratoryjne zlecam tam. Fajnie, że masz tam tak blisko :-) Tylko lepiej się zabezpiecz dobrze finansowo jak zabierzesz tam swoje tymczasiątka :-)

Fajnie, że sposób z wilgotną szmatką zadziałał :-) Ciekawam ile ważą twoje tymczasy i czy są takie małe jak toto u mnie.

edit: widzę, że w Oazie rewolucja- zmienił się właściciel, a może i ceny i personel też. Hm.

Ania_EN

Post » Nie lut 21, 2010 16:02 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

maluch nie chce współpracować :roll:
raz, jak zajrzałam do wnęki , to stał i się gapił 8O
pogadałam chwilę, ale bez reakcji :?
co tu robić? poopowiadać jak się rodzeństwo mizia, jakie brzuszki pełne i wygłaskane :idea:
pozdrawiam
Katie

Katie_73

Od: Śro lut 10, 2010 20:13

Post » Nie lut 21, 2010 16:42 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

Ale się trafił zawodnik ;-)
A u nas kupki ani widu ani słychu, zaraz pakujemy w kota kolejna dawkę parafiny... Jak do jutra nic nie zrobi- zacznę się poważnie martwić... Dam jej potem też troszkę śmietanki.

Ania_EN

Post » Nie lut 21, 2010 16:46 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

Katie_73 pisze:maluch nie chce współpracować :roll:
raz, jak zajrzałam do wnęki , to stał i się gapił 8O
pogadałam chwilę, ale bez reakcji :?
co tu robić? poopowiadać jak się rodzeństwo mizia, jakie brzuszki pełne i wygłaskane :idea:

Mały drań. I jaki niewychowany - Ty do niego gadasz, a on nawet nie odpowie :)
Kasiu, wg mnie możesz tylko systematycznie go karmić - wtedy zostanie w garażu i będzie przychodził w porze karmienia. No i w końcu się złapie...

Obrazek

_espresso

Post » Nie lut 21, 2010 16:54 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

A Kasia przejdzie intensywny kurs bycia cierpliwą... ;-)

Ania_EN

Post » Nie lut 21, 2010 19:09 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

Ania_EN pisze:A Kasia przejdzie intensywny kurs bycia cierpliwą... ;-)

taaaak....właśnie TŻ pojechał z misją po tuńczyka i waleriankę :twisted:
pozdrawiam
Katie

Katie_73

Post » Nie lut 21, 2010 22:03 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

Po pokoju biega małe, czarne coś z prędkością światła. Toczy korek od wina, a dwa pozostałe koty nie ogarniają o co kaman ;-)

Cuda jest :-) Ale cholernie trudno jej zrobić sensowne zdjęcie.

Ania_EN

Post » Nie lut 21, 2010 22:22 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

Pokot poobiedni (a futerko mokre, bo po myciu kota szmatką)
Obrazek

Obrazek

_espresso

Post » Nie lut 21, 2010 22:26 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

Ania_EN pisze:Po pokoju biega małe, czarne coś z prędkością światła. Toczy korek od wina, a dwa pozostałe koty nie ogarniają o co kaman ;-)

:ryk: :ryk: :ryk: :ok:
Fox
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

iwo_wawa

Od: Czw gru 24, 2009 0:41

Post » Nie lut 21, 2010 23:21 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

no niestety cierpliwość moja i TŻeta została wyczerpana... :?
klatka została uprzątnięta po 13 godzinach :evil: kolega kotek kilka razy mi się w oddali pokazał i to by było na tyle :?

Ania_EN pisze:Po pokoju biega małe, czarne coś z prędkością światła. Toczy korek od wina, a dwa pozostałe koty nie ogarniają o co kaman ;-)

Cuda jest :-) Ale cholernie trudno jej zrobić sensowne zdjęcie.

Wspaniale, że stresik został zapomniany i maleństwo się potrafi spokojnie bawić :lol: jednak liczymy na to , że mniej lub bardziej sensowne zdjątko jednak zamieścisz i ucieszysz oczy Ciotek :lol:

_espresso pisze:Pokot poobiedni (a futerko mokre, bo po myciu kota szmatką)

_espresso ! wielkie gtaulacje dla Ciebie za to, że Ty robisz zdjęcie a one tak słodko śpią i kierunku ucieczki nie obmyślają :ok:
pozdrawiam
Katie

Katie_73

Post » Pon lut 22, 2010 8:35 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

cudna ta drzemka :D
no i Twoje opisy Ania_EN :1luvu:

kurcze to coraz mocniejsze kciuki za ostatniego berbecia... Może jeszcze się zdecyduje, żeby wyściubić nochala?
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Pon lut 22, 2010 11:20 Re: BEMOWO-Osmańczyka - wszystkie maluchy mają DT :)

Kurczę, szkoda że ostatni maluch taki ostrożny. Sam został, na pewno jest przerażony. Kasiu, a może by tak spróbować klatkę głębiej wstawić, żeby kocio nie musiał wychodzić z tej swojej dziury? Nie wiem tylko czy się zmieści :? A ja dzisiaj mamuśkę muszę wypuścić...
Zastanawiam się czy malutka u Ani_En to ten sam miot co kociaki u espresso. Przecież chłopaki wyglądaj spoko na cztery m-ce, a ona rzeczywiście sporo mniejsza. Chyba, że nie dopychała się do cyca i nie urosła :wink:
Tak czy inaczej, super że już w ciepełku i taka rozbrykana. Dziewczyny, szacun :ok:
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

[poprzednia][następna]