Saga i Misia- Saga bez kolnierza :))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 13, 2004 14:03

Biedna Sagunia :(
Poprzeczytaniu tego co piszesz zajrzałam Misi pod kubraczek ale na szczescie rana jest sucha, zasklepiona, ponadto zarasta futerkiem 8O.
Ten kubraczek naprawde zdaje egzamin, ale po tym co sie zrobilo Sadze, wynika, że trzeba byc czujnym.
Trzymam kciuki za Sagę, trzymaj się dzielnie
Dominika &
Misia, 2pac, Drops (zaocznie)

dobrawa1

Od: Nie cze 22, 2003 7:30

Post » Nie mar 14, 2004 11:43

Cos tam nadal cieknie z miejsca przy supelku, ale chyba nie jest zle... Drugi supelek "zarosl zupelnie" wiec moze i ten zniknie. Reszta rany slicznie sie zasklepila.
Jeszcze 3 dni noszenia kolnierza.. Ale sie Saga ucieszy jak sie wreszcie bedzie mogla porzadnie umyc! Zal mi jej ze taka zaniedbana chodzi (naprawde widac roznice jesli chodzi o stan futerka) Z tej frustracji kicia namietnie lize kolnierz od srodka.

A tu zdjecie (zrobione 5 minut temu) na dowod, ze w kloszu od lampy nie musi byc niewygodnie

:arrow: http://upload.miau.pl/2996.jpg
Obrazek Obrazek

Ylva

Od: Pon kwi 07, 2003 16:59

Post » Nie mar 14, 2004 11:48

Ylva pisze:http://upload.miau.pl/2996.jpg

Śliczne :1luvu:
Dzielna na Twoja Sagunia, że tak sobie ładnie radzi. Niech wszystko ładnie się tam goi :ok: Jak zdejmiesz wreszcie ten klosik to się cały dzień będzie pucować :wink:
Agatka i
Obrazek
"Koty prowokują człowieka do nieustannych wyznań miłości"
Christopher Sandt

mysikluliczek

Od: Sob sty 10, 2004 22:20

Post » Czw mar 18, 2004 19:13

Hurra !! Obrazek

Bylismy dzis na kontroli u milego pana weta ktory po pierwsze: wyjal Saguni wystajace supelki- po drugie: powiedzial ze "zdjac jej ten kolnierz bo nic juz sobie nie ma szans rozlilzac a tylko sie meczy" a po trzecie stwierdzil ze Saga nie jest tlusta, bo to co ma na brzuszku to tluszcz podskorny ktory jest normalny, a zle byloby gdyby gromadzil sie na bokach. (Zwazylam tez wreszcie moja kicie i wazy 3,2 kg- a wet w Tczewie mowil ze 4!) Wiec moje serce matki zostalo uspokojone ze nie utuczylam malenstwa (jeszcze..? :roll: )

I generalnie jest fajnie. Saga caly czas sie myje, poza tym wlazi w szczeliny w ktore kolnierz jej nie pozwalal i wyglada na bardzo zadowolona.

jeszcze raz dziekuje za wszystki kciuki i pozytywne mysli :D :D :D

dobrawa tez chce brzuszek Misi pokazac najpierw wetowi a dopiero potem zdecydowac o zdjeciu kubraczka. Jestem pewna ze jutro wet powie im to samo :ok: :D (pomijajac fragment o tluszczyku bo Misia na pewno go nie ma :oops: )
Obrazek Obrazek

Ylva

Post » Czw mar 18, 2004 19:29

Ylva :ok: to super wiadomości. Ja tam wiedziałam, że Saga nie jest tłusta :wink:
Agatka i
Obrazek
"Koty prowokują człowieka do nieustannych wyznań miłości"
Christopher Sandt

mysikluliczek

Od: Sob sty 10, 2004 22:20

Post » Czw mar 18, 2004 19:35

mysikluliczek pisze:Ylva :ok: to super wiadomości. Ja tam wiedziałam, że Saga nie jest tłusta :wink:

dziekuje za wiare we mnie :lol:
Bo ja naprawde mam kubeczek Royal Canina i odmierzam jej dawki.. a jak dostaje miesko (ktore uwielbia) to suchego jest mniej. Nie chce jej utuczyc, ale nie chce tez rezimu niepotrzebnie wprowadzac- w kazdym razie jeszcze nie. Wet z reszta powiedzial ze nie powinnam ograniczac jedzonka za bardzo dopoki kot nie skonczy roku, bo jednak caly czas sie rozwija.
Obrazek Obrazek

Ylva

Post » Czw mar 18, 2004 19:35

No to szczesliwy koteczek (i Wy tez!) :catmilk:
Calusie dla Sagusi!

sorsha

Od: Pon gru 01, 2003 21:33

Post » Czw mar 18, 2004 19:37

sorsha pisze:No to szczesliwy koteczek (i Wy tez!) :catmilk:
Calusie dla Sagusi!

O, sorsha :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Przepraszam ze Ci jeszcze nie odpisalam na pm, obiecuje ze nadrobie!
Obrazek Obrazek

Ylva

Post » Czw mar 18, 2004 20:04

Mizianki dla nietlustej Sagi :D
:ok:

ani

Od: Pon mar 10, 2003 23:31

Post » Pt mar 19, 2004 22:23

Dzielna Sagusia :D :D :D Tyle wytrzymała z tym paskudnym kołnierzem :) :1luvu: kochana kiciunia :)

katanga

Od: Czw sty 01, 2004 21:50

Post » Pon maja 03, 2004 11:16

Widzialam wczoraj Sagunie :D I musze zdementowac plotki, jakoby Sagunia byla tlusta :lol:
To najpiekniejsza, najzgrabniejsza buraska jaka znam :lol: (Zuza to szkieletor wiec sie nie liczy)
Saga jest sliczna koteczka, ktora bardzo lubi ....gadac. Slyszelismy wczoraj na powitanie fantastyczne mialki. Wprawdzie u mnie na reku siedziec nie chciala za to do woli pozwalala sie miziac.

Ylva, jak tylko wroci Twoj aparat 8) to ja poprosze o fotki Sagi!

Izabela

Od: Nie cze 08, 2003 20:33

Post » Pon maja 03, 2004 12:05

Izabela pisze:Widzialam wczoraj Sagunie :D I musze zdementowac plotki, jakoby Sagunia byla tlusta :lol:
To najpiekniejsza, najzgrabniejsza buraska jaka znam :lol: (Zuza to szkieletor wiec sie nie liczy)
Saga jest sliczna koteczka, ktora bardzo lubi ....gadac. Slyszelismy wczoraj na powitanie fantastyczne mialki. Wprawdzie u mnie na reku siedziec nie chciala za to do woli pozwalala sie miziac.

Ylva, jak tylko wroci Twoj aparat 8) to ja poprosze o fotki Sagi!

Izabelo, dziekuje za zaintersowanie :love: I wygrzebanie tego watku z odmetow forum :lol:

Obiecuje ze fotki Sagi beda, zwlaszcza ze nalezy jej sie rekompensata za te zachwyty nad intruazmi ;)
Obrazek Obrazek

Ylva

Post » Czw maja 06, 2004 22:34

Ylvo jestem pod wielkim wrażeniem Twoich (no Waszych) dokonań. Pod bardzo wielkim wrażeniem. Saga jest cudowna (już z podpisu wynikało, że jest śliczna, ale jak obejrzałem pozostałe zdjęcia, to tylko się w tym utwierdziłem).

Pozdrawiam
Marcin

filemon

Od: Pt kwi 23, 2004 19:17

[poprzednia]