Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw sty 14, 2010 21:33 Re: Koty w schronisku w Józefowie UWAGA!!! str32 - choroba!

Kaprys2004 pisze:Dywany przetarłaś czy nie masz dywanów?
Jakim roztworem domestosa?

Kasiu, domestos do dywanów absolutnie nie :!: Domestos odbarwia i niszczy tkaniny. Poza tym jest mniej skuteczny niż virkon. Kiedyś pytałam wetów o odkażenie po pp domestosem, powiedzieli, że co najmniej 60 min w czystym domestosie.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Czw sty 14, 2010 22:05 Re: Koty w schronisku w Józefowie 13 zabranych, szukamy DTstr19!

genowefa pisze:
Mysza pisze:Istnieje jednak ryzyko, ze to schroniskowe koty, dlatego prosze wszystkich o uważną obserwację kotów i w razie jakichkolwiek objawów o podanie Caniserinu.

Caniserin może spowodować wstrząs. Znaczenie lepszą opcją jest podanie surowicy z krwi zdrowego regularnie szczepionego kota.

To bym musiała komuś pobrać 35 ml krwi, trochę dużo...

wszystkie koty dostały Caniserin, po 1,5 h jak wychodziłam miały się dobrze. MOje panny szaleją po opędzlowaniu kolacji.
Ogólnie lecznicowe mają się ok.
Dymek kupę ma idealną i jest najgrzeczniejszy.
Biało-bury kupę ma lepszą, jeszcze trochę twardości musi nabrać.
Ruda kupę ma kłapaciatą, ale bez tragedii. Wygięła igłę przy zastrzyku :roll:
Wszystkie mają humor na mizianie i apetyt.

dziś się dowiedziałam, ze z biało-burą koteczką przyjechał też czarny kociak, ale od razu poszedł do domu. Dziś dom dzwonił, że kociak chory. Czarny się z naszymi kotami w ogóle nie widział, także to by potwierdzało, że to stamtąd pochodzi zaraza.
Lecznica na razie nie przyjmuje kotów.

Kciuki nadal prosimy. Koty dostały surowicę przed wystąpieniem jakichkolwiek objawów, także musi być dobrze.
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Czw sty 14, 2010 22:12 Re: Koty w schronisku w Józefowie UWAGA!!! str32 - choroba!

musi być dobrze

oby, to już by było nie do zniesienia, jeśli to znowu pp :(
0
AnielkaG

Post » Czw sty 14, 2010 22:20 Re: Koty w schronisku w Józefowie UWAGA!!! str32 - choroba!

Kciuki trzymane.. Oby nie pp.
Szkoda i czarnej kociny..

Aga, dzięki. Ja popełniłam skrót myślowy z tym domestosem i dywanami. Wiem, że może odbarwiać, więc bym do dywanów go nie zastosowała, ale wirkon tak. Natomiast nie wiem w jakim rocieńczeniu stosować domestos np. do mycia glazury, by był skuteczny na zarazy. Bo kuwety myję nierozcieńczonym.

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pt sty 15, 2010 0:11 Re: Koty w schronisku w Józefowie UWAGA!!! str32 - choroba!

Trzymam kciuki. Przypomnijcie, która to lecznica?
.:: Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji ::.

Obrazek

avild

Od: Wto lis 17, 2009 23:28

Post » Pt sty 15, 2010 11:10 Re: Koty w schronisku w Józefowie DT PILNIE! 9stycznia jedziemy!

avild pisze:Trzymam kciuki. Przypomnijcie, która to lecznica?
Śreniawitów na Tarchominie

Przypomnę jeszcze raz :)

KOTY ZABRANE

1. Obrazek tri z chorymi oczami, ma DT u Anielki
2. Obrazek Ruda kotka, bardzo chuda, po sterylce w lecznicy- DT u genowefy
3. Obrazek mała czarna dziewczynka- DT u Zofia&Sasza
4. Obrazek bura panienka- DT na Gocławiu
5. Obrazek buro-białą koteczka- DT na Gocławiu
6. ObrazekObrazek krówka z wrzodem na oku, w lecznicy na Modlińskiej, potem DT u szept
7. Obrazek - bardzo chuda kotenia z kk, w lecznicy na Modlińskiej, potem DT u szept
8. Obrazek krówka bardzo chuda i zakatarzona DT u joulki
9. Obrazek namolny Dymek, w lecznicy na kastracji, potem TDT u genowefy
10. Obrazek Obrazek Dymno-biała miziasta panienka, 4-5 m-cy z Cosiem na oku, być może uszkodzona rogówka. kk mały.
11. Obrazek czarna przestraszona panienka, 2,5 m-ca, mały kk, DT u Madie
12. ObrazekObrazek buro-biały kocurek, chudy z puchatą sierścią, bardzo miły, z 4,5 m-ca, już po kastracji w lecznicy, DT w Legionowie
13. Obrazek- piękna tricolorka już w DS

KOTY KTÓRE ZOSTAŁY

14. Obrazek płeć nieznana, raczej kocur bo duże, przestraszone
15. ObrazekObrazek wielki kocur, bał się, nie agresywny
16. Obrazek bura kotka
17. Obrazek czarna, gruba kotka, raczej domowa kiedyś -MAM DLA NIEJ DT
18. Obrazek mały bury kocurek, dziczył, ale nie drapał
19. Obrazek młody kocurek, trochę się nas bał
20.Obrazek bardzo miła kotka, podlotek
21. Obrazek kocurek, bardzo miły, podlotek

szukamy dalej DT choć dla miłych podlotków, szkoda ich :(
Obrazek

Mysza

Post » Pt sty 15, 2010 11:28 Re: Koty w schronisku w Józefowie UWAGA!!! str32 - choroba!

Szukamy DT!!!

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Pt sty 15, 2010 13:17 Re: Koty w schronisku w Józefowie UWAGA!!! str32 - choroba!

Mysza, czy istniała by mozliwość zaszczepienia w schronisku tych kotów co zostały? Wtedy łatwiej by było o DT, dużo domów jest po pp. Ja bym mogła zabrać wtedy któregos z młodziaków :?
AnielkaG

Post » Pt sty 15, 2010 13:17 Re: Koty w schronisku w Józefowie UWAGA!!! str32 - choroba!

Obrazek

I'm Isis ma się jak widać :lol: W nocy wystraszyła mnie straszliwie, bo obudził mnie odgłos jakby żyganka :strach: Na szczęście po zapaleniu lampy i dokonaniu inspekcji okazało się, że to kaszelek. Też niefajnie, ale jednak ulga duża. Mała je straszliwe ilości, do tego odgania Frodzika od miski i wyjada jeszcze jego porcję. Biedny bezjajeczny Frodokotek usuwa się na bok i patrzy tylko z wyrzutem. Ten kot to istny Gandhi...
Co do pp, to wczoraj dokonałam (przy wsparciu mądrzejszych) analizy sytuacji i doszliśmy do konkluzji, że to bardzo mało prawdopodobne, żeby spora kotka zaraziła się od kociaków i odeszła, zważywszy że kociakom - odpukać - nic nie dolega... Sytuacja z czarnym kocurkiem tylko potwierdza te wnioski.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt sty 15, 2010 13:18 Re: Koty w schronisku w Józefowie UWAGA!!! str32 - choroba!

AnielkaG pisze:Mysza, czy istniała by mozliwość zaszczepienia w schronisku tych kotów co zostały? Wtedy łatwiej by było o DT, dużo domów jest po pp. Ja bym mogła zabrać wtedy któregos z młodziaków :?

Problem w tym, że one podobno BYŁY szczepione... Choć nie ma na to żadnych dokumentów.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt sty 15, 2010 13:33 Re: Koty w schronisku w Józefowie UWAGA!!! str32 - choroba!

AnielkaG pisze:Mysza, czy istniała by mozliwość zaszczepienia w schronisku tych kotów co zostały? Wtedy łatwiej by było o DT, dużo domów jest po pp. Ja bym mogła zabrać wtedy któregos z młodziaków :?

Dyrektorka twierdzi że wszystkie SĄ szczepione, ale żadna z nas w to nie wierzy...
Obrazek

Mysza

Post » Pt sty 15, 2010 13:34 Re: Koty w schronisku w Józefowie UWAGA!!! str32 - choroba!

Zofia&Sasza pisze:Obrazek

Co do pp, to wczoraj dokonałam (przy wsparciu mądrzejszych) analizy sytuacji i doszliśmy do konkluzji, że to bardzo mało prawdopodobne, żeby spora kotka zaraziła się od kociaków i odeszła, zważywszy że kociakom - odpukać - nic nie dolega... Sytuacja z czarnym kocurkiem tylko potwierdza te wnioski.

ale - jeśli dobrze rozumiem - istnieje niestety szansa, że to nasze maluchy poprzez kontakt z wirusem w lecznicy uległy zarażeniu? ile trwa okres "wyklucia się" wirusa po zarażeniu? kiedy będziemy mogły odetchnąć z ulgą?

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pt sty 15, 2010 13:39 Re: Koty w schronisku w Józefowie UWAGA!!! str32 - choroba!

Zofia&Sasza pisze:Co do pp, to wczoraj dokonałam (przy wsparciu mądrzejszych) analizy sytuacji i doszliśmy do konkluzji, że to bardzo mało prawdopodobne, żeby spora kotka zaraziła się od kociaków i odeszła, zważywszy że kociakom - odpukać - nic nie dolega... Sytuacja z czarnym kocurkiem tylko potwierdza te wnioski.

szkoda kotów, ale tez mnie to pociesza...

U mnie czarna po wczorajszej wizycie w lecznicy jakby się przekonała, ze mój dom jednak fajniejszy od lecznicy... Zaczęła się BAWIĆ, pierwszy raz od przywiezienia. Wskakiwała na pralkę, wannę za Iskierką, zaczęła się mysia bawić. No będzie z niej jeszcze normalny kociak :) Nawet ja już nie byłam taka straszna, bawiła się u moich stóp :) Ale cobym nie cieszyła się tak bezgranicznie, to i nasyczała na mnie :lol:
Obrazek

Mysza

Post » Pt sty 15, 2010 13:45 Re: Koty w schronisku w Józefowie UWAGA!!! str32 - choroba!

joluka pisze:ale - jeśli dobrze rozumiem - istnieje niestety szansa, że to nasze maluchy poprzez kontakt z wirusem w lecznicy uległy zarażeniu? ile trwa okres "wyklucia się" wirusa po zarażeniu? kiedy będziemy mogły odetchnąć z ulgą?

ale one nie miały kontaktu z wirusem w lecznicy... One trafiły tylko na chwilę na stół i wróciły do transporterków.
Koty nie przebywające w szpitaliku są zagrożone tylko jakby zaraz przywleczona została jednak z schroniska. Jak na razie wszystko wskazuje, że nie... Czekać trzeba 12 dni, od soboty to będzie 21szy. (choć standardowy czas wyklucia się choroby to chyba 3-7(9?) dni)
Obrazek

Mysza

Post » Pt sty 15, 2010 13:57 Re: Koty w schronisku w Józefowie UWAGA!!! str32 - choroba!

Mysza pisze:

Dyrektorka twierdzi że wszystkie SĄ szczepione, ale żadna z nas w to nie wierzy...

Ja też nie wierzę, ale trochę trudno będzie poprosić o zaszczepienie kocisk...
Obrazek

Zofia.Sasza

[poprzednia][następna]