Lonia, Marceli i Pugalek

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 04, 2010 21:36 Re: Lonia, Marceli, ropne zapalenie bródki - zdjęcia

Dopiero doczytałam... bidulki... trzymam wielkie kciuki za zdrówko :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Był robiony wymaz z tej bródki?
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pon sty 04, 2010 21:45 Re: Lonia, Marceli, ropne zapalenie bródki - zdjęcia

i jak po wizycie?
Obrazek
Nie ma Sopelka :(

tanita

Od: Śro lip 27, 2005 22:17

Post » Pon sty 04, 2010 21:54 Re: Lonia, Marceli, ropne zapalenie bródki - zdjęcia

Kurczę mój Stefan miał to samo. Zaczeło się od zgrubień na bródce. Może to głupio zabrzmi, ale często go całuję w pychola i bałam się, że to coś czym moge się zarazić. Poszłam do wetki i faktycznie miał na bródce grudki i czarne kropki. Powiedziała, że to zatkane gruczoły jakieś tam i kazała przemywać wodą utlenioną i ... przeszło! U Twoich kotków zrobiło się trochę ostrzej ale wygląda jak u mojego Stefana :|
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Wto sty 05, 2010 9:40 Re: Lonia, Marceli, ropne zapalenie bródki - zdjęcia

wczoraj w końcu nie pojechaliśmy, bo po ustaleniach telefonicznych - loniakowej trzeba krwi utoczyć żeby zobaczyć co w kocie siedzi. W związku z tym dziś jedziemy, będziemy łamać przepisy drogowe, żeby zdążyć przed 18:00

dzięki za kciuki, pokciukajcie jeszcze chwilkę, ok?
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Wto sty 05, 2010 9:44 Re: Lonia, Marceli, ropne zapalenie bródki - zdjęcia

pewnie, że tak
widzę, że dziś doktor D. będzie miała już dwie honorowe dawczynie krwi :twisted:
Mruf z Uschi była rano :lol:
Obrazek

tanita

Post » Wto sty 05, 2010 12:23 Re: Lonia, Marceli, ropne zapalenie bródki - zdjęcia

Oj.
Biedne kotuszki.
Kciuki za bródkę Maciusia i za całokształt Loniastej :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
smil
[Obrazek

smil

Od: Czw lip 14, 2005 20:48

Post » Wto sty 05, 2010 20:21 Re: Lonia, Marceli, ropne zapalenie bródki - zdjęcia

Dziękujemy za kciuki :)

Loniusia dała utoczyć sobie krwi, choć powiedziała "miuuuu!" i zabrała 3 razy łapkę - strat w ludziach i kotach nie zaobserwowano, a po porannej wizycie pewnej Mrufczastej, Loniusia została wychwalona i wymiziana :twisted: :twisted: :twisted:

Marcelkowa bródka bez zmian - znaczy sie lek przeciwzapalny podany
strupeczki pojawiły się przy uszkach i na szyjce - podjerzenie to alergia pokarmowa :/ zbankrutowałam więc na karmę hypo i mam nadzieje, że to przejdzie :/
dziś w lecznicy było dużo cioć, chyba w sumie 4 ciocie oprócz Dominiki zachwycały sie Marcelkowym futrem i Loniusiowym spokojem ;)

w każdym razie nadal nic nie wiem
:(
czekam na wyniki badani krwi i czekam, czy karma pomoże marcelkowi

ehhh :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Wto sty 05, 2010 20:28 Re: Lonia, Marceli, ropne zapalenie bródki - zdjęcia

czyli Marcelek będzie musiał być na diecie, tak?
ciekawe skąd ta alergia? zmieniałaś im ostatnio karmę?
a Lonia jak zwykle zachowała się jak dama, nie to co nasze barachło :lol:
trzymamy kciuki w dalszym ciągu :ok:
Obrazek

tanita

Post » Wto sty 05, 2010 20:36 Re: Lonia, Marceli, ropne zapalenie bródki - zdjęcia

No kurde nie :(
nie wiem o co chodzi :(
nic nie zmieniałam, dieta ta sama, marcelek zresztą je tylko suche i tylko RC :/
czort wie co to :/
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Wto sty 05, 2010 20:41 Re: Lonia, Marceli, ropne zapalenie bródki - zdjęcia

biedny Marcelek :( , mam nadzieje, że dieta pomoże
Obrazek

tanita

Post » Wto sty 05, 2010 20:45 Re: Lonia, Marceli, ropne zapalenie bródki - zdjęcia

tajdzi pisze:Dziękujemy za kciuki :)

Marcelkowa bródka bez zmian - znaczy sie lek przeciwzapalny podany
strupeczki pojawiły się przy uszkach i na szyjce - podjerzenie to alergia pokarmowa :/
w każdym razie nadal nic nie wiem
:(
czekam na wyniki badani krwi i czekam, czy karma pomoże marcelkowi

ehhh :(

Taką samą diagnozę dostał mój Stefan. Dostał antybiotyk i steryd, a na grudki(zatkane gruczoły) wystarczyła woda utleniona. Na początku karmiłam hypo ale teraz je zwykłego RC. Po prostu je tylko to i nic więcej żadnego twarogu, żadnych podrobów. To nic poważnego. U mojego kocura zauważyłam odrazu kiedy tylko ppojawiły się zgrubienia więc nie doszło do wycieku lub rozdrapania ranki. Nie ma co się martwić ;)
Obrazek

Miss

Od: Wto gru 01, 2009 13:59

Post » Wto sty 05, 2010 21:31 Re: Lonia, Marceli, ropne zapalenie bródki - zdjęcia

Ojojoj :( Kciuki za zdrówko, niech to choróbsko zginie, przepadnie. Po karmie hypo jedna moja panna miała okropniaste kupale, nie życzę ;-) Po hillsie d/d jest ok. A nam zdiagnozowano tez u Luśki alergię, ale ona miała małe białe grudeczki, które strasznie ją swędziały. Dostała zastrzyk (nie pamietam nazwy ale to brrrr steryd) i zalecenie diety.

Ania_EN

Od: Śro kwi 04, 2007 21:53

Post » Śro sty 06, 2010 10:23 Re: Lonia, Marceli, ropne zapalenie bródki - zdjęcia

no na razie poobserwuję :/ w każdym razie brody ze strupkami na szyjce pani doc nie łączy - ze to dwie różne sprawy twierdzi

A dziś rano miałam telefon
"Lonia to najzdrowszy kot na świecie" :mrgreen: ponoc wszystko w normach! :)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Śro sty 06, 2010 10:38 Re: Lonia, Marceli, ropne zapalenie bródki - zdjęcia

tajdzi pisze:no na razie poobserwuję :/ w każdym razie brody ze strupkami na szyjce pani doc nie łączy - ze to dwie różne sprawy twierdzi

A dziś rano miałam telefon
"Lonia to najzdrowszy kot na świecie" :mrgreen: ponoc wszystko w normach! :)

no masz ci los :lol:
:ok:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Śro sty 06, 2010 11:27 Re: Lonia, Marceli, ropne zapalenie bródki - zdjęcia

znaczy się wymyślasz i panikujesz :twisted: :lol:
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

[poprzednia][następna]