LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 15, 2009 12:11 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Wiecie co moi kochani. Niejeden watek rozpadł sie pod wpływem wypowiedzenia słów pod wpływem emocji. Ja proponuję aby zonamiśka spotkała sie z kya w obecnosci i syna i spokojnie porozmawiała. Młodzieź ma to do siebie, ze czasami przekreca słowa i wstawia takie które jej zdaniem sa odpowiedniejsze. Na forum i w swoim gronie wypowiadamy rózne zdania podbiegajace czasami o czarny humor i tylko osoby nas nie znajace moga sie o to obrażać.
Kya bardzo Cie prosze nie rezygnuj z pomagania kotom w tym watku. To jest coś co bardzo sobie cenię. A przeciez nie skonczyliscie jeszcze pracy. Jeszcze trzeba przewieźć reszte kotów. Zapomniałas o tym. Przeciez one nic temu nie winne, że ktos sobie źle Ciebie wyobraza. Za długo pomagasz kotom aby teraz odpuścić. Bardzo prosze w imieniu futer, które zostały tam na mrozie :( :( :( :(
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Wto gru 15, 2009 19:27 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

IKA6 nie ma strachu! Kya nawet przez sen mamrocze "...skończyć płot... trzeba kotki połapać i przewieżć..tak tak i skończyć płot i kuwety oj i żwirek i kotki złapać wysterylizować... i płot najważniejszy.." HI HI HI HI :ryk: Kya ma wielki mózg, wielkie serce i wielką buzię... i odpowiadam na pytanie ze stron poprzednich : To jest przepis na załatwienie wagonu sypialnego dla kotków i baraku .
Ostatnio edytowano Śro gru 16, 2009 22:41 przez dominikanna1, łącznie edytowano 1 raz

dominikanna1

Od: Wto lis 04, 2008 0:21

Post » Wto gru 15, 2009 20:52 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

taaaa...iz to ciotkę kofffamy :mrgreen:
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Wto gru 15, 2009 21:27 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

He he he! Wyrzucą ją drzwiami to wróci oknem :mrgreen: Kya tylko napisała że nie bedzie sie na tym wątku udzielać ale działać i pomagać... to ma serduszku i nic tego nie zmieni.

dominikanna1

Od: Wto lis 04, 2008 0:21

Post » Wto gru 15, 2009 22:27 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

dominikanna1 pisze:IKA6 nie ma strachu! Kya nawet przez sen mamrocze "...skończyć płot... trzeba kotki połapać i przewieżć..tak tak i skończyć płot i kuwety oj i żwirek i kotki złapać wysterylizować... i płot najważniejszy.." HI HI HI HI :ryk: Kya ma wielki mózg, wielkie serce i wielką buzię... i odpowiadam na pytanie ze stron poprzednich : To jest przepis na załatwienie wagonu sypialnego dla kotków i baraku do jedynego Azylu dla kotów w Szczecinie!!!!!

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Śro gru 16, 2009 12:45 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

UWAGA !UWAGA ! Przekazuję prośbę od WIoli - nie traktujmy tego miejsca i nie nazywajmy ani AZYLEM ani SCHORNISKIEM . Z powodu tego , że ludzie zaczną tam znosić wszystkie 'niepotrzebne" kotki. Przyjęła pod swoją opiekę kotki , które postaramy się jak najwięcej wyadoptować do domów. :1luvu: Traktujemy to miejsce jako DT. Proszę, pamiętajcie o tym rozmawiając z kimkolwiek i prostujcie błędne wyobrażenie o tym miejscu. Wiola ma pod opieką ok. 70 kotków, też dokarmia w paru miejscach w mieście. To ogromna ilość. :ok: Wiola nigdy nie chciała zrobić z tego miejsca schroniska. Pomagajmy dalej, aby kotki które przyjęła pod swój dach były najedzone. A w sobotę kończymy -oczywiście wszyscy się widzimy - bez wyjątku. A TYŚKI ?? czy ten regał jest aktualny? Dajcie mi na pw wiadomość , kiedy go można zabrać...
Obrazek

kacola

Od: Wto paź 20, 2009 18:45

Post » Śro gru 16, 2009 17:30 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

To zdjęcia z ostatniej zapracowanej soboty - troszkę spóźnione migawki. Choć aura była dość chłodna, wszyscy ruszyli do dzieła. Oczywiście ognisko musiało płonąć w "domu" i trochę ogrzać nasze czerwone noski.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zdążyliśmy uporać się z wkopaniem wszystkich słupków. W niedzielę , tak jak KYA już pisała , siatkę udało się położyć prawie na całej długości /więcej się nie dało , bo troszkę siatki zabrakło :| / To niesamowity widok oglądać , jak plan się powiódł. W sobotę czekają nas drobiazgi to zakończenia - zamontowanie drzwiczek dla kotków , poustawianie budek, połatanie dachu , dziur w płocie i taka tam drobnica.
Jak zwykle - zaczynamy od 9.00 .

Po tym zajmiemy się adopcją wszystkich domowych lotniskowców. Agii-sowi podeślę pożądne opisy koteczków i myślę , że trzeba też będzie umieścić zdjęcia ich tutaj - na wątku. Oczywiście poproszę albo KYA albo E-DIT o pomoc w ich zamieszczeniu, bo ja się jeszcze nie naumiałam :oops:
Ostatnio edytowano Czw gru 17, 2009 12:16 przez kacola, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

kacola

Post » Śro gru 16, 2009 19:22 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

pochwalę dzieciaki rodziców i nauczycieli szkoły w której uczę :mrgreen:

w czasie Festynu Świątecznego zebraliśmy ponad 2 tysiące zł
wszystko poszło na karmę kocio - psią ;)
Obrazek Obrazek

agiis-s

Post » Śro gru 16, 2009 19:47 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Ja z moimi dzieciakami ,jako ze nigdy nie robilismy nic przed swietami zdazylismy tylko zrobic troszke ozdob z makaronu na choinke, aniolkow z piorek i kartek swiatecznych . Na dzieciach zrobilo ogromne wrazenie zdjecie Dużego jak siedzi w misce i siusia .Ze taki biedny bez ucha,ze nie ma zabkow i ze ma miske zamiast kuwety;)
Obrazek Obrazek
Zbieraly na zwirek dla kocia i kuwetke :mrgreen: Niewiele uzbierali (ok.130 zl)bo u nas niestety ciezko z takimi akcjami finansowymi ,ale na pewno na zwierek dla Duzego starczy :mrgreen:
Od jutra na terenie szkoly wisi plakat " Swiateczka paczka dla kociaczka" .Sa tam zdjecia i opisy kotow .Dzieci beda wybierac sobie konkretnego kota , robic mu paczuszke na swieta i wrzucac do specjalnego Mikolajowego worka . Jesli wychowawcy odpowiednio podejda do sprawy to powinno cos tam tez skapnąć dla kotkow .
Ja rowniez uwazam ,ze nie powinnismy nazywac tego azylem ,jednak przyznaje ze w oficjalnej rozmowie z p.dyrektorem uzylam zwrotu" prywatny azyl" zeby za bardzo nie platac sie w opisie co to jest . Natomiast nigdzie nie ujawniam miejsca z oczywistych wzgledow .

Ps.Ciotko imponujacy widok ! :mrgreen:

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Śro gru 16, 2009 19:57 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

ciotko normalnie moi rodzice majętniejsi wiec łatwiej mi było ;)
ale serca wielkie niezależnie od szkoły i zawartości portfela ....i dzieciaków i rodziców...normalnie szacun :king:

agiis-s

Post » Śro gru 16, 2009 20:01 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Podziękowania dla dzieci, rodziców i organizatorek zbiórek :)
Misio [*] 9.07.2021,Bąbel [*]1.03.2020, Weron [*] 31.12.2014,Tysia [*]13.11.13, Bazyl [*]06.07.13, Dasia (Dakota) [*]18.06.13, Leon [*]10.12, Gabriel [*]19.11.2011, Majki [*]01.06.2011

Tysiek

Od: Czw lut 07, 2008 7:35

Post » Śro gru 16, 2009 23:04 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

I z avonowego bazarku mamy już 40 zł. :) Wpłacono 47, ale 7 idzie na wysyłkę. :) kittymaggie i Irma podesłały nam więcej, niż wylicytowały, dzięki czemu mamy już pieniądze na coś. :) Podesłać już, czy poczekać na całość? Bo nie wiem, jak z kasą stoimy i czy nie potrzeba na już...
Kodak, Agent i Puszkin oraz CTR Admirał
Obrazek Obrazek

DorotaEm

Od: Pt paź 09, 2009 17:53

Post » Czw gru 17, 2009 12:19 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Dołączam się do podziękowań :1luvu: dla wszystkich ofiarodawców - tych małych i dużych. To naprawdę MEGA PACZKA dla kocianek. :kotek: :kotek: :kotek:
Obrazek

kacola

Post » Czw gru 17, 2009 15:35 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Takie cos stoi od dzisiaj na korytarzu szkolnym. Teraz to w sumie wszystko zalezy od wychowawcow :-

Obrazek

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Czw gru 17, 2009 15:48 Re: LUDZIE ODESZLI-KOTY ZOSTALY ,pomóżmy im żyć -Szczecin

Łączymy się ze wszystkimi wychowawcami :1luvu: w zdrowym kotkowym dopingu :kotek: :kotek: :kotek:
Obrazek

kacola

[poprzednia][następna]