ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 27, 2009 8:22 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Podnoszę koteczki. :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Wto paź 27, 2009 9:14 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Do klubu ślepaczków chciałam zgłosić swoją tymczasową Zojkę (link do wspólnego wątku moich kotów viewtopic.php?f=1&t=89312&start=465).
Zojka ma zaćmę młodzieńczą. Na jedno oko nie widzi od urodzenia, w drugim wzrok systematycznie się pogarsza. Przy czym po niej wcale nie widać, że jest w jakiś sposób niepełnosprawna.
Oczywiście szuka najlepszego domu :)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Wto paź 27, 2009 9:16 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Witamy Zojkę.
Śliczna z niej koteńka :1luvu:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto paź 27, 2009 12:02 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Bazyliszkowa pisze:I dobra wiadomość na początek dnia, a bardzo nam tu takich trzeba:
Walercia z Łodzi ma DOM :D

marija pisze:JEEEEEST :!: i to chyba najlepszy jaki mógłby być- Walerka zostaje ze swoim wetem :1luvu: :1luvu:
Wczoraj robiliśmy testy FIV i FELV (ujemne) no i tak jakoś .... :oops: napomknął, że po co szukać, że nie wiadomo na kogo trafi, że on już się przywiązał, polubił, no to może by wziął :D
Z psem już zakolegowana, apetyt dopisuje, psoty w głowie- no normalnie płakać mi się chce ze szczęścia :oops: :oops:
i pomyśleć, ze parę miesięcy temu....

viewtopic.php?f=13&t=92478

usp, omskło mi się :oops:

CUDOWNA WIADOMOŚĆ!!!! :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Lecę uściskać Mariję :lol:
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Wto paź 27, 2009 13:12 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Zapraszam do wątku wszystkich opiekunów kotów niewidzących i niedowidzących. Tych, którzy wahają się, czy przyjąć takiego kota pod swój dach. Tych, którzy szukają rad, jak opiekować się kotem niewidzącym lub niedowidzącym. Tych, którzy znaleźli takiego kota i nie wiedzą, co dalej. Zapraszam też wszystkich sympatyków takich kotów. I tych którzy chcieliby im pomóc: dając dom, pomagając w poszukiwaniu domu, wspierając finansowo.
Każdy znajdzie tu miejsce dla siebie.
KAŻDY MOŻE POMÓC

Bazyliszkowa

Post » Wto paź 27, 2009 13:17 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

A Simba ma zeza :D :mrgreen:
Poza tym czuje się coraz lepiej, wybrzydza z jedzonkiem jak na prawdziwego Króla Lwa przystało i będzie szukał niedługo DS :)

Wklejałam już jego nowe zdjęcia? Bo nie pamiętam :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto paź 27, 2009 13:18 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Gibutkowa pisze:Wklejałam już jego nowe zdjęcia? Bo nie pamiętam :roll:

Nie, chyba u seniorów wklejałaś :)

Bazyliszkowa

Post » Wto paź 27, 2009 13:23 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

To czekamy na zdjęcie. :)
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Wto paź 27, 2009 20:00 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Podrzucę!

Bazyliszkowa

Post » Wto paź 27, 2009 23:29 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

ja tez podrzucam! :)

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Śro paź 28, 2009 3:45 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Jeszcze taka bidusia Tereska
viewtopic.php?f=1&t=102505&p=5108803#p5108803

Aja sie pogubilami i nie wiem komu mam wpłacic tak jak do tej pory, czy sie juz skarbnik zmienił?

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro paź 28, 2009 10:20 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Byłam na wątku Tereski i kopiuję informacje o niej:

Kasia D. pisze:Obrazek Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek

To cudne szylkretowe maleństwo to Tereska.
Ma może 8-9 tygodni...
Dziś przyniosła ją do gabinetu mojej wetki pani, która dokarmiała ją od kilku dni przy liceum im. Św. Teresy. Stąd imię malutkiej.
Przyniosła , bo kotce z oczu zaczęła lecieć krew...

Kicia jedno oczko ma do usunięcia. Drugie- sprobujemy ratować.
Jest mieszanką persa: ma nieco krótszy pyszczek niz dachowce. I może nieco dłuższą sierść...
Nie wiadomo czy coś widzi. Na pewno widzi światło. Może jeszcze kontury osób i przedmiotów...
Rzuciła sie na RC Kittena. Nic dziwnego: pani karmiła ją bułką. Nawet chciała w lecznicy zostawić resztkę tej bułki, ktorej kotka dziś nie dojadła... :?
Kotka jest kociakiem domowym. Lgnie do ludzi, reaguje na głos: natychmiast przywiera do kratek klateczki i wyciąga łapki żeby dotknąć "głos", który ją woła. I mruczy. Tak bardzo bardzo głośno... jak by na przekór temu strasznemu kalectwu i upiornemu wyglądowi.
Gdy przyniesiono ją do lecznicy wetka zadzwoniła do mnie z pytaniem co robić. Czy usypiać czy ratować w nadziei na dom. No i obiecałam, ze znajdę dom.
Stąd ten wątek.
Będę w nim pisac o Teresce i wrzucać fotki. Może ktoś zlituje się nad biedaczką i zechce dać jej dom.
Te dzisiejsze, przedoperacyjne, zrobił TZ szczesi, za co mu serdecznie dziękuję.

viewtopic.php?f=1&t=102505

Bazyliszkowa

Post » Śro paź 28, 2009 10:22 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Lidka pisze:Aja sie pogubilami i nie wiem komu mam wpłacic tak jak do tej pory, czy sie juz skarbnik zmienił?

Na razie nie ma nowego skarbnika. Była propozycja AgaPap, ale nie wiem czy się ostatecznie zgodziła. Musimy czekać na informacje od alessandy, która jest chwilowo odcięta od sieci.
Póki co - wpłacamy na dawne konto.

Bazyliszkowa

Post » Śro paź 28, 2009 10:27 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Przypominam naszych październikowych kandydatów do wsparcia:

alessandra pisze:kandydaci na październik do wsparcia:

[1.Zezik u piccolo viewtopic.php?f=1&t=98904
Obrazek

2.biały kotek u kotiki /Kubuś viewtopic.php?f=1&t=99412 Obrazek[/url]

3. kotka z tego watku :http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=99988 kontakt novena Obrazek

4.mała koteczka Sisi Obrazek w lecznicy u CC w Łodzi wspólny watek kasi86 viewtopic.php?f=1&t=99457&start=735

5.kotek u Oluszki z tego watku viewtopic.php?f=1&t=100274

6. Niuńka Obrazek viewtopic.php?f=1&t=101698 brak dt kontakt Kinya

Nikoś u delfin 612 Obrazek
viewtopic.php?f=13&t=101699
-wsparcie przekazane dla innych kotków , dziekujemy :D

7. maluszek u Ani Rylskiej Obrazek[/url] viewtopic.php?f=1&t=101681
8.Kubus mały Obrazek dt andzelika viewtopic.php?f=13&t=101462&start=105

9.Kosmitka Obrazek wrocławski schron kontakt Gibutkowa

Szarka [*] i Panga[*] u formici Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=92969&start=390

koteczek nie udało sie uratować ...:cry:

Za TM są już Kosmitka ['] i Nikosia ['], a także Shy ['], Piotruś ['], Kaperek [']

A wsparcia potrzebują kolejne ślepaczki:
mała koteczka u Bordo: viewtopic.php?f=1&t=99668&start=165
maluch Procent u jopop: viewtopic.php?f=1&t=101202&start=345
Terska z Lublina: viewtopic.php?f=1&t=102505

Czy jakiś kotek w potrzebie finansowej mi umknął? Jeśli tak, to proszę o informację.

Bazyliszkowa

Post » Śro paź 28, 2009 10:35 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- adopcje, pomoc, klub cz.II

Bazyliszkowa pisze:
Lidka pisze:Aja sie pogubilami i nie wiem komu mam wpłacic tak jak do tej pory, czy sie juz skarbnik zmienił?

Na razie nie ma nowego skarbnika. Była propozycja AgaPap, ale nie wiem czy się ostatecznie zgodziła. Musimy czekać na informacje od alessandy, która jest chwilowo odcięta od sieci.
Póki co - wpłacamy na dawne konto.

Z tego co wiem alessandra z marcjannąkape uzgodniły, że pomoc za październik będzie jeszcze przez marcjanne zbierana, a od listopadowych wpłat ewentualnie ja będe prowadzić finanse ślepaczków.

Oczywiście pod warunkiem, że któraś z członkiń się na skarbnika nie zgłosi - bo u mnie na stanie futrowym nie ma żadnego akurat z problemami ocznymi i dlatego do tej pory to raczej rzadko na ten wątek zagladałam, a że z alessandrą w jednym mieście mieszkamy i wie, że finansami w pracy się zajmuje to mnie zmolestowała :mrgreen:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

[poprzednia][następna]