Kocia Koalicja 2 - listonosz do nas przyszedł :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 05, 2009 6:43 Re: Kocia Koalicja 2 - zima idzie...

No to miałaś trochę ruchu dla rozgrzewki :twisted: :lol:
Kochane kotecki :mrgreen:

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Pon paź 05, 2009 7:36 Re: Kocia Koalicja 2 - zima idzie...

taki prezent dostałaś, jeszcze żywy, żebyś sama mogła sobie zagryźć, a Ty wybrzydzasz, no wiesz co :roll:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Pon paź 05, 2009 7:42 Re: Kocia Koalicja 2 - zima idzie...

Georg-inia pisze:taki prezent dostałaś, jeszcze żywy, żebyś sama mogła sobie zagryźć, a Ty wybrzydzasz, no wiesz co :roll:

:ryk: :ryk: :ryk:
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon paź 05, 2009 8:51 Re: Kocia Koalicja 2 - zima idzie...

Kochany koteczek, przyniósł myszkę do ciepełka, żeby się ugrzała 8)
Jaki wrażliwy, myśli o innych biednych zwierzątkach :1luvu:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Pon paź 05, 2009 9:28 Re: Kocia Koalicja 2 - zima idzie...

Wrażliwy koteczek, jak diabli :roll: .
Swoją drogą mam dzięki nim przegląd gatunków gryzoni działkowych. Ta "mysz" był inna - spora, bardzo ciemna, brunatna, prawie czarna, bez żadnych jaśniejszych miejsc. Pewnie też dlatego nie zwróciłam uwagi, co Moher ma w paszczy - u Trykota lub Sybirka byłoby ją widać od razu. Na pewno nie ryjówka, ale ani to mysz polna, ani domowa, ani nornica. Chyba że to jakiś mutant kolorystyczny. Nie miałam aparatu, dopiero po akcji mysiej komórka mi przyszła do głowy.

Kociska padły dziś zupełnie, szczególnie Moher. W niedzielę było bardzo ładnie i ciepło, ale strasznie wiało, więc opadające liście fruwały po całej działce. Tyle zabawek, że nie wiadomo którą łapać :mrgreen: . Dawno nie widziałam tak szalejącego Mohera - gonił je, skakał wysoko, tarzał się w nich :lol: .
KK1, KK2, Kocia Koalicja 3
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Od: Śro lut 08, 2006 21:42

Post » Pon paź 05, 2009 10:41 Re: Kocia Koalicja 2 - zima idzie...

Ja w prezencie dostaję tylko myszki futerkowe-sklepowe i tylko od Jasminy :mrgreen:
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Pon paź 05, 2009 11:13 Re: Kocia Koalicja 2 - zima idzie...

Kotecek dba o wszechstronna edukacje Panci :lol:
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Pon paź 05, 2009 13:10 Re: Kocia Koalicja 2 - zima idzie...

A moze kreta Ci przytaszczyl? :lol: Jestem pelna podziwu dla ogromu uczuc, jakim darza Cie Twoje koteczki :mrgreen:
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Pon paź 05, 2009 14:50 Re: Kocia Koalicja 2 - zima idzie...

Szura, myszki-zabawki Sybirek regularnie wkłada mi do butów. Na szczęście z oryginałami na ten pomysł jeszcze nie wpadli :strach: .

Chat, aż tak duże to było :lol: . Kretów u nas nie ma i nie będzie, uff. Musiałyby mieć świdry z diamentowymi wiertłami zamiast pazurów - tutaj posadzenie czegokolwiek równa się wyrzuceniu wiadra kamieni.

Rozglądam się za sankami :mrgreen: . Na razie w necie, żeby zorientować się, co w ogóle teraz produkują, bo na sankach jeździłam chyba ze 30 lat temu. Szukam drewnianych, prostych z odpinanym popychaczem (albo popychadłem :twisted: , jak to nazwano na jednej z aukcji) - popychacz po to, żeby mi sanki z kotami czy innym ciężarem nie podcięły nóg przy zjeździe z góry, a odpinany, bo grzech byłoby samemu ich nie wykorzystać na naszych górkach :twisted: .
Jedyne proste z popychaczem znalazłam dla dzieci do 30 kg - nawet ja się łapię :twisted: . Poza tym takie za ciężką kasę do zaprzęgów - jakoś kotów pociągowych nie widzę :roll: . Gdzie się za tym w ogóle rozglądać?
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Pon paź 05, 2009 14:52 Re: Kocia Koalicja 2 - zima idzie...

Monostra pisze:Wrażliwy koteczek, jak diabli :roll: .
Swoją drogą mam dzięki nim przegląd gatunków gryzoni działkowych. Ta "mysz" był inna - spora, bardzo ciemna, brunatna, prawie czarna, bez żadnych jaśniejszych miejsc. Pewnie też dlatego nie zwróciłam uwagi, co Moher ma w paszczy - u Trykota lub Sybirka byłoby ją widać od razu. Na pewno nie ryjówka, ale ani to mysz polna, ani domowa, ani nornica. Chyba że to jakiś mutant kolorystyczny. Nie miałam aparatu, dopiero po akcji mysiej komórka mi przyszła do głowy.

Przypuszczam, iz stracilas okazje odkrycia zupelnie nowego gatunku :wink:
A kotek dostarczyl Ci obiekt do reki :twisted:

A tak bez jaj, to moj ojciec w 1968 r. miedzy Trzebina a Chrzanowem
odkryl zupelnie nowy gatunek mszycy 8O Aphis longini go nazwano.

Ten mikroskop, ktory masz, to jego zakup, choc malo wykorzystywany.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon paź 05, 2009 14:55 Re: Kocia Koalicja 2 - zima idzie...

Mysi mutant? Dla duzego kota, duza mysz 8)
Sanki widzialam u nas w sklepie ogrodniczym :lol:
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Wto paź 06, 2009 10:18 Re: Kocia Koalicja 2 - zima idzie...

Uff, nadrobiłam zaległości czyli całe 58 stron :D
Nie wiem, który z Twoich kotów podoba mi się najbardziej, zaś 3 na raz - to po prostu mieszanka powalająca z nóg swoim urokiem :1luvu: Ze względu na charakter, to zdecydowanie Sib :1luvu: Jak Cię wkurzy :mrgreen: - u mnie miejsce ma gwarantowane :wink:

Zorganizowałam rodzince pokaz slajdów z KK. Przekaz wyraźnie brzmiał: nasze koty też będą tak ślicznie wyglądać w ogródku. Odpowiedzi: "a pies gdzie będzie biegał" (duży chop), "ja chcę trzeciego kota" (mały chop). I gadaj tu z chopami. :evil: Eh, poradzę sobie sama, w końcu to tylko 100 mb siatki, w tym połowa zasłonięta żywopłotem z ałyczy (5 cm kolce :evil: ), do uszczelnienia od dołu, bo mam nadzieję, że łazić po siatce nie będzie im się chciało.

Jednego Monostra nie rozumiem:
Monostra pisze:popychacz po to, żeby mi sanki z kotami czy innym ciężarem nie podcięły nóg przy zjeździe z góry, a odpinany, bo grzech byłoby samemu ich nie wykorzystać na naszych górkach :twisted: .

Te sanki to dla kotów? :? 8O Będą zjeżdżać z górki na pazurki? :spin2:
Obrazek Obrazek

Trucia-mama

Od: Czw sty 24, 2008 8:01

Post » Wto paź 06, 2009 11:29 Re: Kocia Koalicja 2 - zima idzie...

Dorota pisze:Przypuszczam, iz stracilas okazje odkrycia zupelnie nowego gatunku :wink:
A kotek dostarczyl Ci obiekt do reki :twisted:

Obawiam się, że nici z przejścia do historii zoologii :( . To pewnie gatunek świetnie znany - tyle że nie mnie :lol: .

Trucia-mama pisze:Jednego Monostra nie rozumiem:
Monostra pisze:popychacz po to, żeby mi sanki z kotami czy innym ciężarem nie podcięły nóg przy zjeździe z góry, a odpinany, bo grzech byłoby samemu ich nie wykorzystać na naszych górkach :twisted: .

Te sanki to dla kotów? :? 8O Będą zjeżdżać z górki na pazurki? :spin2:

8O :lol: :lol: :lol: Faktycznie napisałam to tak, jakby mi całkiem odbiło :twisted: .
Nie mam zamiaru zmuszać kotów do uprawiania sportów zimowych. W zimie tam bywa sporo śniegu, a ja muszę zjechać na działkę gruntową dróżką dobre 80 metrów, czego większość stromo w dół. Nawet gdyby mi się chciało to odśnieżać, to i tak bez łańcuchów do góry nie wyjadę. Wolę zostawić auto na górze, ale koty, jedzenie itd. trzeba jakoś zanieść, a że to wszystko lekkie nie jest, więc wykombinowałam, że sanki będą akurat. A skoro będą, to co się mają marnować - pojeździć też można :lol: .
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

Post » Wto paź 06, 2009 11:56 Re: Kocia Koalicja 2 - zima idzie...

Teraz wszystko jasne - Monostrze nie odbiło :D
Za to będą zdjęcia KK na śniegu. W zeszłym roku-wątku chyba nie było :?
Obrazek Obrazek

Trucia-mama

Od: Czw sty 24, 2008 8:01

Post » Wto paź 06, 2009 22:08 Re: Kocia Koalicja 2 - zima idzie...

Trucia-mama pisze:Za to będą zdjęcia KK na śniegu. W zeszłym roku-wątku chyba nie było :?

Nie było, bo nie jeździły :wink: . Nie było za bardzo warunków - późno zrobili ogrzewanie, jeszcze później śnieg przesadził :evil: - sięgał góry bramy :roll: . Ale podobno to anomalia była, bo jeszcze poprzedniej zimy, gdy doglądałam prac było super! Spróbujemy - zobaczymy :lol: .
ROWERZYŚCI TO ZUO!

Monostra

[poprzednia][następna]