Kciuki wielgaśnie!

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
vega36 pisze:Jedna dawka to 40 zł na jeden kilogram kota. Potrzebne są przynajmniej trzy zastrzyki w odpowiednich odstępach czasu, czyli cała kuracja to przynajmniej 120 zł na kilogram kota. Jeżeli kot waży np. 3 kg, to kuracja kosztuje min. 360 zł.
40 zł za jedną dawkę na kilogram kota płaciłam w styczniu. Myślę, że ceny się nie zmieniły. Jest to interferon koci, o ludzkim nie mam pojęcia.
Erin pisze:Generalnie jest tak, że ampułka zawiera 10ml leku. 1ml podaje się na 1kg wagi.
Erin pisze:Vega, chyba to nie do końca tak. Dawka liczona jest w zależności od wagi i raczej wyjdzie to sporo więcej niż 40 zł. Homerek waży ok. 3kg, więc jedna dawka = ok. 100 zł, może trochę mniej, w zależności od ceny ampułki. Ja w czerwcu płaciłam 312 zł za jedną. Generalnie jest tak, że ampułka zawiera 10ml leku. 1ml podaje się na 1kg wagi. I nie minimum 3 zastrzyki, tylko 3 serie po 5 zastrzyków, licząc odkładnie od dnia 0, 14 i 60. Jest też schemat dla bezobjawowych nosicieli - wtedy faktycznie są 3 zastrzyki, w dniach: 0, 2 i 9. Jeżeli przyjąć pierwszą wersję, każda seria to 15ml, czyli 1,5 ampułki, czyli 3 razy po ok. 450 zł. W drugim schemacie 1/3 ceny. Kwestia tylko, czy Homera można zakwalifikować do bezobjawowych nosicieli. Aniu, zajrzyj na wątek białaczkowców.
Kciuki wielgaśnie!
Ruach pisze:duzo pije, duzo sika......może mocznica?
Erin pisze:Gallu, jedna dawka będzie kosztowała ok. 90-100 zł, bo to 1/3 ampułki - zgodnie z dawkowaniem.
Erin pisze:Nery nerami, ale plus na teście wyszedł.
I poczekać trochę można, ale z całą pewnością nie zbyt długo, bo to dziadostwo jest bardzo podstępne.
Kciuki za Homerka
W poniedziałek wysyłam spirulinę.
Ruach pisze: wiem wiem wiem...
ale: warto zrobic usg jamy brzusznej w tzw pierwszym rzędzie.........
Użytkownicy przeglądający ten dział: mictrz, osspdg, Wojtek i 73 gości