SchronWro - koniec

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt wrz 11, 2009 15:55 Re: SchronWro - najnowsze fotki str. 86

Mawin, mnie się wydaje, że ten facet, do którego jest podany numer na opisie RTG z UP jest właścicielem Pusi (Pusia, nie Pysia - mój bład straszliwy :oops: ).

W schronie powiedzieli mi, że została przyniesiona wieczorową porą, żadnego lekarza już wtedy nie było. Pan, który ją przyjmował usłyszał ponoć dwie wersje: najpierw, że została znaleziona :conf: :conf: :conf: , a potem, że ją oddają, bo nie mają pieniędzy na leczenie...

Gdybyś zdobyła jakieś informacje od niego, to byłoby super :) Tak myślę :) Chciałam do niego zadzwonić wczoraj, ale obawiam się, że to nie byłaby miła rozmowa z mojej strony i pewnie niewiele by mi o kocince powiedział...

A Pusia jest mega-przesłodka i mega-przekochana, i mega-przepiękna :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Pt wrz 11, 2009 17:15 Re: SchronWro - najnowsze fotki str. 86

To była jedna wersja
Została oddana przez osobę która ją znalazła, poszli z nią do tamtego weta ale że leczenie było drogie to jednak zdecydowali się oddać.

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Pt wrz 11, 2009 20:28 Re: SchronWro - najnowsze fotki str. 86

no to teraz o Pusi - z łapką jest bardzo źle, dopiero wróciła od weta. Dzisiaj zrobiliśmy zdjecie bo łapka dalej była spuchnięta a Pusi przestała siusiaći na zdjeciu wyszło, że wszytsko się rozwaliło. przy takich złamaniach daje się dwa druty a Pusia miała jeden i efekt jest taki, że Pusia może stracić łapkę bo drut się przesunął.
jutro o 21 Pusia ma operację, moi lekarze będą próbowac poprawić łapkę, jeśli stwierdzą , że się nie da to ją amputują.
trzymajcie kciuki bardzo mocno aby się udało.

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pt wrz 11, 2009 20:52 Re: SchronWro - najnowsze fotki str. 86

:ok: :ok: :ok:
Pusia, trzymaj się!
Kto tak spartolił?
Niedzielski dobrze łata złamania.
Obrazek Obrazek Obrazek
Moja mała Lolunia 07.03.2009 [']

Monisek

Od: Śro gru 27, 2006 13:15

Post » Pt wrz 11, 2009 21:00 Re: SchronWro - najnowsze fotki str. 86

8O 8O 8O 8O 8O 8O

No nie... Mam nadzieję, że uda się uratować tą łapkę... U kogo będzie miała operację?
Obrazek

Kruszyna

Post » Pt wrz 11, 2009 21:23 Re: SchronWro - najnowsze fotki str. 86

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Za łapkę Pusi, żeby udało się ją uratować

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Kruszyna

Post » Pt wrz 11, 2009 21:52 Re: SchronWro - najnowsze fotki str. 86

Chol....ra :evil: po co brali się w schronisku za składanie skomplikowanego złamania :!: :?:
Nie mogli jej zawieźć na UP? :evil: Biedna kicia , nie dość że tyle wycierpiała to jeszcze teraz może łapkę stracić...
Ręce opadają :cry: :cry: :cry:

Niestety kicią którą wzięłam ze schronu, nadal w ciężkim stanie. Było lepiej...już się ucieszyłam
ale niestety jest znów gorzej. Ma zapalenie płuc. Choroba postępuje mimo antybiotyków i sterydów :cry:
Zaczynam się martwić czy to nie coś gorszego..... oby wreszcie wyzdrowiała, bo jej opiekunka bardzo ją pokochała a historia
ma szansę na happy end! tylko kicia musi się postarać i wyzdrowieć :)

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pt wrz 11, 2009 22:10 Re: SchronWro - najnowsze fotki str. 86

operację będzie robił doktor Czerski z doktorem Włodarczykiem.
drut puścił :-( operacja powinna być jak najszybciej, doktor Czerski próbował umówić nas do doktora chyba Bernackiego na Stabłowicach, ale nie dało rady. Niedzielscy są znowu bardzo drodzy.
strasznie boję się o Pusię.

mawin

Post » Sob wrz 12, 2009 7:09 Re: SchronWro - najnowsze fotki str. 86

Wzieli się za to, bo my nie zawiozłyśmy jej na UP.Z Bioderkiem ,którego zawiozłyśmy i wzięłyśmy fakturę na schron jest już super.Ale miałyśmy niestety duże nieprzyjemności, że zrobiłyśmy to na własną rękę po adopcji kotka i nie zapłaciłyśmy z własnej kieszeni. Umówiłam się więc,że Pusię zawiezie na UP na operację schronisko,a dopiero potem będziemy szukać dla niej tymczasu. Potem okazało się,że w schronie nie ma jej kto zawieźć,a dr Rak-chirurg może operację wykonać sam. Mam wyrzuty sumienia,że nie zawiozłam Pysi na UP,ale zaczęłam pracę i mam bardzo mało czasu.Poza tym wyraźnie umawiałam się z p.kierownik,że mała będzie operowana na UP u Bieżyńskiego i nie spodziewałam się takiego biegu wydarzeń. Bardzo mi przykro,że Pusia cierpi...W razie czego wet Kruszyny lub nasz-chirurg na pewno pomogą.
Teraz już wszyscy wiemy, jak wyglądają ustalenia z p. kierownik. Ja miałam na tymczasie Jarka bez oka,który miał amputowane oczko przez dr Dominikę,która już w schronie nie pracuje. Po kilku dniach okazało się,że trzeba operację powtórzyć,bo został kawałek oka w oczodole...Kot niemal nie przypłacił tego życiem,ponieważ wdało się zakażenie.
Niestety jest nas za mało i nie mamy na tyle funduszy, aby finansować i operować wszystkie potrzebujące koty w schronie. W tym roku udało się uratować kilkadziesiąt kotów. Ale to nie zmienia faktu, że w przypadku Pusi może zawiodłam. Nie chciałam wyręczać schronu i na prawdę nie miałam jak. Zaufałam też dr Rakowi,który dzień przed operacją zapewniał mnie,że jest to rutynowy zabieg, jakich wykonał już wiele...
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Sob wrz 12, 2009 7:41 Re: SchronWro - najnowsze fotki str. 86

Jak Pusia po nocy? Mam nadzieję, że jej stan w widoczny i drastyczny sposób się nie pogorszył :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Kruszyna

Post » Sob wrz 12, 2009 8:38 Re: SchronWro - najnowsze fotki str. 86

Pusię boli, to widać. rano napiła się wody i zjadł dosłownie kilka chruperk. na szczęście po wczorajszym zastrzyku zrobiła siku. kurcze strasznie się o nią boję.

mawin

Post » Sob wrz 12, 2009 9:24 Re: SchronWro - najnowsze fotki str. 86

Prosimy o mocne kciuki za Pusię :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Kruszyna

Post » Sob wrz 12, 2009 11:28 Re: SchronWro - najnowsze fotki str. 86

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Sob wrz 12, 2009 12:08 Re: SchronWro - najnowsze fotki str. 86

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :(
biedactwo :(
Jak piszesz Mruczeńka o tych ludziach pracujących w schronie to aż mnie szlag trafia. Nie da się zebrać tych wszystkich przypadków które spiep.... :evil: zepsuli i napisać jakiegoś dużego pisma urzędu miasta? albo gdzieś to nagłośnić...
przecież tak nie powinno być. Jestem tu nowa i nie zdawałam sobie sprawy z tego co się w schonie dzieje....

Kułko

Od: Nie sie 09, 2009 23:38

Post » Sob wrz 12, 2009 12:18 Re: SchronWro - najnowsze fotki str. 86

Nie ma co uogólniać-są świetni pracownicy,z którymi współpraca układa się b.dobrze. Ja mam zastrzeżenia do p .kierownik, często do niekompetencji lekarzy i do p. Gosi z baraku.
Wiele skarg poszło do urzędu miasta i do TOZu. Niestety nie ma wogóle odzewu.
Obrazek

Mruczeńka1981

[poprzednia][następna]