^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 08, 2009 21:02 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Istna ja jestem z pomorzan, miałam parę razy do czynienia z p.Każmierczak z ul. chmielewskiego. Przez pare lat leczyła moje kolejne sunie do momentu gdy Sara urwała sobie więzadła krzyżowe w kolanie a wetka bez dokładnych badań (jak się póżniej okazało bardzo prostych) stwierdziła że to zapalenie stawu. Po paru zastrzykach które nie pomagały pojechałam na ostrawicką a tam Lemański od razu wiedział co się stało. Wetka leczy psy policji, ma długą praktyke i gdyby nie to zdarzenie nadal bym tam jeżdziła ale wtedy moja sunia bardzo cierpiała jak się okazało bez sensu...

dominikanna1

Od: Wto lis 04, 2008 0:21

Post » Śro wrz 09, 2009 1:12 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Nawiązuję do tematu Provery. Od lat podaję kotom zewn. od stycznia do połowy wrzesnia. Kupuję Proverę 10mg (jest tam 30szt). i dzielę tabl. na pól. W ten sposób otrzymuję dwa razy wiecej dawek tj. 60szt w cenie niewiele wyższej niż gdybym kupowała Proverę 5mg (tez jest 30szt. w opakowaniu). Przy kilku-kilkunastu kocicach daje to istotną oszczędność.
Kiedyś tak faszerowałam 11 kocic. Na szczęście z czasem wszystkie udało się wysterylizować i był spokój dopóki tam mieszkałam.
Później nikt tego nie kontynuował i stado odbudowało się w ciągu kilku lat.
Teraz czasami faszeruję Proverą nowe kocice do chwili złapania ich do sterylki. Robię to z obawy, aby któraś nie okociła się zanim uda mi się ją złapać. Myślę, że już nie ma potrzeby o tej porze roku podawać Provery, gdyż zakończyły się raczej tegoroczne ruje.

NOT

Od: Wto wrz 02, 2008 23:26

Post » Śro wrz 09, 2009 5:10 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

NOT a kiedy wysterylizowac kociczke,ktora ma w tej chwili jakies 4 miesiace? Myslalam zeby dac jej spokoj teraz bo i tak zima idzie a od lutego na wszelki wypadek provere by doczekac cieplejszej wiosny. Dobry czy zly pomysl? Ten sam dylemat mam z Kocia Bida tą nowa kotka,ktora przywloka ze soba dzieciaczki .Male maja jakies 2 miesiace i laza za matka jak cien .Boje sie ja teraz na sterylke zabrac bo to w koncu 2 dni bez mamy .Zima raczej w ciaze nie zajdzie chyba?

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Śro wrz 09, 2009 7:23 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

hej :mrgreen:
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Śro wrz 09, 2009 7:36 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

witam z rana
wczoraj swój domek znalazła Oleńka
Ogi narazie zostaje u swojej pani zobaczymy co będzie dalej mam nadzieje ze pani nie zmieni zdania
a więc na dzień dzisiejszy wszystkie białe parchacze mają swoje domki mi został grzyb w domu i gigantyczny dług u weta
mam nadzieje ze Szylka nie załapie grzyba (niestety nie znalazł sie DT i menda lata u mnie po pokojach)
wisi na de mną widmo zabrania pod koniec września maluszków uratowanych z rąk dzieciarów
oto one
Obrazek
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Śro wrz 09, 2009 9:23 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

dominikanna1 pisze:Istna ja jestem z pomorzan, miałam parę razy do czynienia z p.Każmierczak z ul. chmielewskiego. Przez pare lat leczyła moje kolejne sunie do momentu gdy Sara urwała sobie więzadła krzyżowe w kolanie a wetka bez dokładnych badań (jak się póżniej okazało bardzo prostych) stwierdziła że to zapalenie stawu. Po paru zastrzykach które nie pomagały pojechałam na ostrawicką a tam Lemański od razu wiedział co się stało. Wetka leczy psy policji, ma długą praktyke i gdyby nie to zdarzenie nadal bym tam jeżdziła ale wtedy moja sunia bardzo cierpiała jak się okazało bez sensu...

Jestem w desperacji i wielkiej kropce z tą moją kicią. Jesli do przyszłego tygodnia wciąż będzie trwało to zawieszenie w przestrzeni "nikt nic nie wie czeski film" będę chyba szukała konsultacji u różnych weterynarzy... :roll: Wiem ze nawet dr Haus długo szuka przyczyny choroby ale mnie trochę ciśnie nacisk ze strony TZ o zaprzestanie wyrzucania setek złotych na nic. No i zwierza szkoda - męczy się juz 3 tygodnie...
Obrazek

Istna

Od: Sob sty 19, 2008 14:25

Post » Śro wrz 09, 2009 9:26 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

NOT pisze:Nawiązuję do tematu Provery. Od lat podaję kotom zewn. od stycznia do połowy wrzesnia. Kupuję Proverę 10mg (jest tam 30szt). i dzielę tabl. na pól. W ten sposób otrzymuję dwa razy wiecej dawek tj. 60szt w cenie niewiele wyższej niż gdybym kupowała Proverę 5mg (tez jest 30szt. w opakowaniu). Przy kilku-kilkunastu kocicach daje to istotną oszczędność.

Dziękuje za dobre rady :) Więc od przyszłego roku trzeba bedzie zacząć akcje dywersyjną na kotkach tych niereformowalnych "przyjaciół zwierząt" 8)
Obrazek

Istna

Post » Śro wrz 09, 2009 9:30 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

monika74 pisze:witam z rana
wczoraj swój domek znalazła Oleńka
Ogi narazie zostaje u swojej pani zobaczymy co będzie dalej mam nadzieje ze pani nie zmieni zdania
a więc na dzień dzisiejszy wszystkie białe parchacze mają swoje domki mi został grzyb w domu i gigantyczny dług u weta
mam nadzieje ze Szylka nie załapie grzyba (niestety nie znalazł sie DT i menda lata u mnie po pokojach)
wisi na de mną widmo zabrania pod koniec września maluszków uratowanych z rąk dzieciarów

:ok: za Oleńkę i Ogi - oby sie utrzymały
Ja miałam wczoraj juz pierwszy telefon w sprawie Marcysi - ale ludziom zależało żeby teraz zaraz nie było mowy o czekaniu do soboty :roll: Najpierw było mi żal że domek przeszedł koło nosa ale z drugiej strony na fali tych "zwrotów" - może to i dobrze bo "jak nagle to po diable" jak mawai staropolskie przysłowie :wink: Nie wiem czy to była przemyślana decyzja jakoś podejrzanie gwałtownie juz teraz zaraz
Obrazek

Istna

Post » Śro wrz 09, 2009 10:16 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Pogubiłam się - czyli niepotrzebnie odnawiałam ogłoszenia Ogi? Zdjąć?

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Śro wrz 09, 2009 11:02 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

reddie pisze:Pogubiłam się - czyli niepotrzebnie odnawiałam ogłoszenia Ogi? Zdjąć?

Madziu sama tez sie juz pogubiłam 8O
narazie stanęło na tym ze Ogi zostaje u dotychczasowej opiekunki mam nadzieje ze za pare dni nie zmieni zdania
Obrazek Obrazek

monika74

Od: Czw gru 25, 2008 14:45

Post » Śro wrz 09, 2009 11:32 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Ok. Oby to była ostateczna decyzja. W razie czego daj znać. Na razie ją zdejmuję.

reddie

Post » Śro wrz 09, 2009 15:45 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

http://infoludek.pl/ogloszenia/?akcja=z ... 2&&strona=

Zastanawia mnie to: WAŻNE tylko do godziny 15 bo to jakaś promocja? :roll: Kot sprawia wrażenie zadbanego, aż szkoda, że go musza oddać :( Ale to "Ważne.." eh, nie wiem o co chodzi ;/
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

Post » Śro wrz 09, 2009 16:02 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Nie wiem, rzeczywiście dziwnie sformułowane.

Mnie przygnębiła ta fotka "zestawu" do oddania :(

Dla formalności uporządkuję może sprawy z ogłoszeniami adopcyjnymi:

1. wolontariuszka zajmie się wstawianiem ogłoszeń na: alegratce (tylko region kujawsko-pomorski), adopcje miau.pl. allegro
2. ja będę wstawiać ogłoszenia na: alegratce (region zachodniopomorski), stronie Kociej Doliny+adopcje.org

Alegratka została dziś podzielona na dwa konta: zachodniopom. i kuj-pom. To dzięki kochanej e-dicie :1luvu:

Tak, czy inaczej formularze zgłoszeniowe wysyłać należy na maila fundacji (chyba, że ktoś chce mieć tylko zrobione na alegratce zachodniopomorskiej, wtedy można olać procedury - choć mi się łatwiej wstawia ogłoszenia, jak są odpowiednio przygotowane).

reddie

Post » Śro wrz 09, 2009 16:08 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

najwyrazniej kotek juz spakowany.jeszcze tylko pozostalo kopnac go w dupe na dowidzenia i po klopocie .Nie pokazujcie mi prosze takich ogloszen bo zostane terrorystka i zaczne podkladac bomby pod domy takich ludzi :evil:

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Śro wrz 09, 2009 17:04 Re: ^^ KocI SzczEciN~~ /część 2

Zgłaszam gotowość do adopcji Fistaszka :mrgreen: Pewne juz jest, ze nadaje się do życia z człowiekiem- chociaż to kot którego za żadne skarby nie oddam do domu z małymi dziećmi lub ludźmi których po 12 h nie ma w domu- bo Fistach zdziczeje na nowo :( Szukam domu idelanego- z osoba doświadczona, która miała już kota :mrgreen: znacie taką? :D Dodam, ze kocurek ma ok 8 tyg, już po szczepieniu, piękny, puchaty ^^ link do temtu i fotek: viewtopic.php?f=13&t=99119 :ryk:
Miau,miau,miau :)

sebriel

Od: Pt mar 13, 2009 11:21

[poprzednia][następna]