Brygada RRR... rok bez Renesha

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 21, 2009 18:21

Renesh ma 2,5 a Kazar minimum 3,5 roku.

Balkon owiklinowany:

tak to wyglądało po dniu pracy:
Obrazek

z dystansu:
Obrazek

nieco bliżej:
Obrazek

i detal, dla porównania z moją dłonią aby rozmiary witek pokazać:
Obrazek

A to wszystko pod czujnym okiem kota się działo:
Obrazek

W sumie 12 godzin pracy. Wczoraj 6, dzisiaj kolejne 6, z czego ostatnie 3 to przycinanie witek, malowanie przyciętych miejsc i psikanie impregnatem. Trochę pociętych końcówek spadło na balkon sąsiadów, pobiegłam dziś z ciastem i przeprosinami. Sąsiadka oświadczyła, że "nie jadamy ciasta", na szczęście mąż z głębi domu zdążył krzyknąć, że on chce. Uf... Bo troche głupio mi się zrobiło.
Ostatnio edytowano Pt sie 21, 2009 18:26 przez AprilRain, łącznie edytowano 2 razy

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Pt sie 21, 2009 18:24

nie napisałaś ile ma renesh :D
to rozumiem, że na dole balkonu będzie wiklina,a na górze co?siatka?
ta sąsiadka to niemiła strasznie, nie jadamy ciasta i czego ejszcze? :evil:
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Od: Czw sie 07, 2008 9:08

Post » Pt sie 21, 2009 18:33

agul-la pisze:nie napisałaś ile ma renesh :D
to rozumiem, że na dole balkonu będzie wiklina,a na górze co?siatka?
ta sąsiadka to niemiła strasznie, nie jadamy ciasta i czego ejszcze? :evil:

No właśnie widzę, że mi wiek Renia umknął, poszłam po książeczkę żeby sprawdzić ale nie wpisałam. Już się poprawiam :) Na dole wiklina, na górze w kociej części siatka. Czekamy teraz na wyschnięcie impregnatu i jutro zakłądamy siatkę.

Agul-la - próbowałam znaleźć wątek Twojego kociego agenta moczącego tylek w wannie, ale nie umiem. Mogłabyś podlinkować? :)

AprilRain

Post » Pt sie 21, 2009 18:36

ja nie mam wątku. :roll: jestem przybłedą, która podsikuje na stałe w wątku pomponmamy i shiry :D
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Pt sie 21, 2009 18:39

agul-la pisze:ja nie mam wątku. :roll: jestem przybłedą, która podsikuje na stałe w wątku pomponmamy i shiry :D

AAAaaa....
No proszę! Więc to taka metoda :) To będę Cię tam podglądać:)

Kazar ukrył się pod kapą na łóżku i udaje, że "nie ma kota"... :)

AprilRain

Post » Pt sie 21, 2009 18:42

pokrótce ci powiem, bo tam wiele części jest do czytania, że koty mam od roku. znalazlam je kiedy miały ze 3-4 dni, były ślepe i miały pępowiny. odkarmiłam butlą i zostały :D
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Pt sie 21, 2009 18:42

Uch...profesjonalne osiatkowanie z owiklinowaniem :) Podglądam bo to jeszcze przede mną, jednak w tej chwili wystawiłam obecne mieszkanie na sprzedaż więc zrobię już w nowym :? Prawie przeżyłam już lato więc w chłodniejszej porze będzie łatwiej. A następne lato mam nadzieję już na nowym - osiatkowanym.
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Pt sie 21, 2009 18:47

my za rok już też osiatkujemy. w sumie dobrze, że teraz tego nie zrobiliśmy, bo trzeba by było ściągać wszystko przez ten remojnt elewacji na bloku.
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Pt sie 21, 2009 18:58

agul-la pisze:pokrótce ci powiem, bo tam wiele części jest do czytania, że koty mam od roku. znalazlam je kiedy miały ze 3-4 dni, były ślepe i miały pępowiny. odkarmiłam butlą i zostały :D

Toż prawdziwa Kocia Mama z Ciebie! takie niemowlaki wychować! Gratuluję!
Mi się serce kraje jak widzę chłopaków siedzących na parapecie i patrzących tęskno za okno. Do tej pory wszystkie nasze koty były w pełni wychodzące - rodzice mają ponad hektarową działkę - istny koci raj. Mam nadzieję, że u nas uda się namiastkę takiego raju zorganizować:).

AprilRain

Post » Pt sie 21, 2009 19:17

ja mam balkon malutki, za dużo tam nie poszaleja, ale zawsze będziemy na dworze trochę :D
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Sob sie 22, 2009 21:03

Dziś zmiana - TŻ rano grał turniej a ja zostałam z chłopakami w domu. No i się okazało, że mój drogi sportowiec sporo stracił. Po pierwsze - Kazar znów nasikał na kanape. Złapałam go na gorącym i mokrym uczynku. No i wiem w czym jest kłopot. Kazar boi się klapki w krytej kuwecie. Pierwszego dnia była zainstalowana, później ściągnęliśmy górę żeby chłopaków systemem ratalnym oswajać, w środę założyliśmy górę, ale bez klapki. Dziś przyszła kolej na klapkę. No i się nie udało.

Wczorajszy wieczór upłynął pod znakiem sportu. Zobaczcie co interesuje Renia.

Piłka nożna jest nudna:
Obrazek

Czyżby panie były ciekawsze?
Obrazek

Nie, to Kazar! Na misji zwiadowczej. Jak ten Mały Czołg się tam dostał? Trzymając się terminologii wojskowej to chyba F16 też!
Obrazek

Trzeba się dołączyć do niego!
Obrazek

Do tej pory to Kazar był kotem zwiadowczym, sprawdzającym wszystko co się da na wysokości.Renesh to, z naszych obserwacji, kot niskopienny. A dziś wchodzę rano do kuchni i mnie zamurowało.

Renek na kredensie!
Obrazek

A potem na szafkach
Obrazek

I na okapie!
Obrazek

I jeszcze dalej!
Obrazek

Oj, dużo TŻ stracił...

A potem już wspólnie odkrywali uroki sekretery...

Obrazek

Obrazek

AprilRain

Post » Sob sie 22, 2009 21:09

zdejmij klapkę na razie. z tego co wiem sporo kotów się boi tej klapki i nie chce z kuwety korzystać :D nie wszystkie zdjęcia mi się otwierają, coś mi dziś internet szwankuje :(
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Sob sie 22, 2009 21:11

zdejmij klapkę na razie. z tego co wiem sporo kotów się boi tej klapki i nie chce z kuwety korzystać :D nie wszystkie zdjęcia mi się otwierają, coś mi dziś internet szwankuje :(
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

Post » Sob sie 22, 2009 21:14

Zdjęłam od razu po siusanym wypadku. Za tydzień spróbuje znów, może się uda.
Zdjęcia się paskudnie długo na fotosik ładowały. Może jutro będzie lepiej :).
Lecę odpoczywać, bo dziś dzień pełen emocji był.

dobranocka!

AprilRain

Post » Sob sie 22, 2009 21:21

my też się kładziemy, bo dziś jakiś cięzki dzieńbył. głowa mi pekała od rana :roll: oże jutro forum będzie lepiej chodzić i sobie zdjęcia pooglądam? :D
miłych snów :D
ObrazekObrazekObrazek

agul-la

[poprzednia][następna]