Kasa K. - 106 szt.:) +27- Znowu na dnie...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 14, 2009 21:12

W Legnicy panienka jest na zabiegu,do odebrania jutro.Pieniążki też już doszły.
Tylko jest jeden maleńki(chyba)problem,ja nie umiem skanować,a dziecię wyjechane,czy w takim razie mogę wysłać Ci rachunek pocztą?
Legnica

Post » Wto lip 14, 2009 22:17

To super! :)

Moze byc poczta. Zrobie fotke i wstawie. Sle pw z adresem.

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Śro lip 15, 2009 14:22

Dotarly pieniazki za bazarek Montes od Magomi i Cypiska :) Bardzo dziekuje :)

alareipan

Post » Czw lip 16, 2009 6:44

druga kotka też już ciachnięta

w poniedziałek wyjeżdżam, więc jeśli nie zdążę się skontaktować z dokumnetami, wtedy zrobi to Grażyna, na miau Gaga (która bezpośrednio zawoziła kotki na sterylkę i ma kontakt z lecznicą)
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Czw lip 16, 2009 7:34

alareipan pisze:Dotarly pieniazki z duza gorka za bazarek Montes od Grazyny :) Grazyna, bardzo dziekuje :)

Ciekawe ilu forumowych nalogowcow dzis mialo nerwowke... ;)

Ja chociaż wreszcie popracować mogłam...

Gohag

Od: Śro sty 16, 2008 8:16

Post » Czw lip 16, 2009 9:58

:lol:

Kaja przyslij mi dane i numer konta, rozliczy sie, zeby bylo wiadomo na czym Kasa stoi ;)

alareipan

Post » Czw lip 16, 2009 15:37

To jeszcze cos z dobrych wiesci: dotarly pieniazki od Agiag i Almacity :) Dziewczyny, jak zwykle bardzo Wam dziekuje :)

alareipan

Post » Sob lip 18, 2009 8:18

witam, mma pytanie, próbuje zdobyć środki na 10 kotek do sterylizacji, powiedziano mi bym zapytała tutaj, jak możn uzyskac takei środki? czy może dac coś na sprzedaz tu? mammy tragiczną sytuacje i z nikąd pomocy, zaangażowałyśmy się pomoc zwierzętom ale jak wszystkich zapewne jedyne co nas chamuje są środki finanasowe, może ktoś nam coś doradzi. jesteśmy z Chrzanowa

cangu

Od: Pt maja 09, 2008 21:17

Post » Sob lip 18, 2009 11:10

to, co mogę zasugerować, to bazarki - trochę kasy uzbieracie.
Może załóżcie własny wątek na kotach, poproś innych o pomoc finansową... może też ktoś na Wasz cel zrobi jakiś bazarek? To się dość często zdarza. Sama mogę poszkać w domu, jakieś książki czy płyty się znajdą na bazarki :)

Poza tym - czy macie jakąś zaprzyjaźnioną, sprawdzoną lecznicę, gdzie wet zrobi sterylki po obniżonych cenach? Jeśli zadeklarujesz, że przynieszesz mu 10 kotek na zabiegi, to i tak powinien dać jakiś upust (tak się robi na wolnym rynku). Wówczas będziecie wiedzieć, ile konkretnie kasy musicie uzbierać. To też pomaga - widoczny, osiągalny cel.

Co do Kasy Kastracyjnej, to zdecydować może tylko Alareipan, czyli założycielka. Tak ja to przynajmniej widzę ;)

Trzymam kciuki za kotki i Waszą akcję! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Malk

Od: Pon paź 01, 2007 18:30

Post » Sob lip 18, 2009 13:35

Cangu nie bede sie powtarzac po Malk, bo wszystko sluszne co napisala.
Zalozcie watek na Kotach, zrobcie bazarki albo choc przyslijcie fotki produktow, to ja wystawie.

Kasa K. tez pomoze, ale nie bede klamac, ze na 10 na raz to funduszy mamy... "Zywimy sie" tu z bazarkow, ile uzbieramy wspolnymi silami, tyle mamy.

I wszystko oczywiscie zalezy od tego jaka cene za kotke i kocura wynegocjujecie, bo w skali 10 sztuk to juz sie robi spora roznica w sumie.

Mozemy na poczatek 2-3 numerki dla Was zarezerwowac, to na pewno bedziemy to w stanie w jakims czasie splacic.

Czyli pierwsze co powinnas zrobic, to ustalic cene sterylizacji i wtedy bedziemy wiedziec na czym stoimy i myslec jak to zorganizowac, ok?

alareipan

Post » Sob lip 18, 2009 14:45

robiłam bazarek ale prawie nikt nie wpłacał, tzn. tylko kilka osób, które i tak same nie mają :( i w sumie same zbierają. Myśle, że udało by się wynegocjować cene 40 zł za sterylke ale to i tak z 400 zł, nie wiem czy przez wakacje ale naprawde trudno jest coś uzbierać na te cele. A może macie pomysły na aukcje allegro? jak tu skutecznie przekonać ludzi z poza MIAU by wpłacali? chyba coś robie nie tak bo na sterylki ludzie nie dają, na chore tak ale nie na sterylki, o szczepieniach już nie wspomne, jest tego mase do zaszczepienia i nie ma środków.

cangu

Post » Sob lip 18, 2009 15:14

cangu pisze:robiłam bazarek ale prawie nikt nie wpłacał, tzn. tylko kilka osób, które i tak same nie mają :( i w sumie same zbierają. Myśle, że udało by się wynegocjować cene 40 zł za sterylke ale to i tak z 400 zł, nie wiem czy przez wakacje ale naprawde trudno jest coś uzbierać na te cele. A może macie pomysły na aukcje allegro? jak tu skutecznie przekonać ludzi z poza MIAU by wpłacali? chyba coś robie nie tak bo na sterylki ludzie nie dają, na chore tak ale nie na sterylki, o szczepieniach już nie wspomne, jest tego mase do zaszczepienia i nie ma środków.

Za taka cene, rozkladajac to troche w czasie, to i z Kasy to pokonamy.

A fani sterylizacji sa i wplacaja... Zeby daleko nie szukac... spojrz np. na Malk... dziewczyna chudziutka, nie dojada.... juz alareipan jej konto do cna wyczyscila... :lol: :lol: :lol: :wink: I inne dziewczyny tez ;)

Z bazarkami jest teraz roznie, wakacje, urlopy, ale podeslij co masz.

alareipan

Post » Sob lip 18, 2009 15:48

alareipan pisze:
cangu pisze:robiłam bazarek ale prawie nikt nie wpłacał, tzn. tylko kilka osób, które i tak same nie mają :( i w sumie same zbierają. Myśle, że udało by się wynegocjować cene 40 zł za sterylke ale to i tak z 400 zł, nie wiem czy przez wakacje ale naprawde trudno jest coś uzbierać na te cele. A może macie pomysły na aukcje allegro? jak tu skutecznie przekonać ludzi z poza MIAU by wpłacali? chyba coś robie nie tak bo na sterylki ludzie nie dają, na chore tak ale nie na sterylki, o szczepieniach już nie wspomne, jest tego mase do zaszczepienia i nie ma środków.

Za taka cene, rozkladajac to troche w czasie, to i z Kasy to pokonamy.

A fani sterylizacji sa i wplacaja... Zeby daleko nie szukac... spojrz np. na Malk... dziewczyna chudziutka, nie dojada.... juz alareipan jej konto do cna wyczyscila... :lol: :lol: :lol: :wink: I inne dziewczyny tez ;)

Z bazarkami jest teraz roznie, wakacje, urlopy, ale podeślij co masz.
dziś i jutro nie moge ale podeśle w poniedziałek coś na bazarek, a co do kasy to jak to wygląda technicznie, musze zgłosić daną kotke? przedstawić rachunek?

cangu

Post » Sob lip 18, 2009 16:58

Krok 1: rezerwujemy numerki - zarezerwuje Ci na poczatek powiedzmy 3 sztuki. Zasady dzialania numerkow sa dokladnie opisane na stronie 26 - zapoznaj sie z tym ogloszeniem, zeby wszystko bylo jasne, bo rezerwacje to NIE kolejka (numerki decyduja o kolejnosci splaty zadluzenia, jesli saldo spadlo by ponizej 0, ale nie o kolejnosci zabiegow)

Krok 2: umawiasz termin zabiegu. Przysylasz mi namiary na weta, namiary na siebie i numer konta. Ja wysylam pieniazki.

Krok 3: po zabiegu bierzesz od weta zaswiadczenie o zabiegu. Nie musi byc rachunek, bo za te cene wet musialby wpisac wedlug cennika "zastrzyk z witamin" ;) W 1. poscie na 1. stronie sa przy kazdym kocie odniesienia do strony, na ktorej jest papier wet.Obejrzyj sobie jak dziewczyny sie do tej pory rozliczaly.

Dwie rzeczy sa wazne: zagladac na saldo K.K. (1.post 1 str) i w razie wyblagac weta o odroczenie platnosci tak z tydzien.

I po krzyku ;)
Ostatnio edytowano Sob lip 18, 2009 17:05 przez alareipan, łącznie edytowano 1 raz

alareipan

Post » Sob lip 18, 2009 17:00

Czyli lista rezerwacji, BEZ KOLEJKI:
nr 34 i 35 - Kaja555
nr 36 i 37 - Nika28
nr 38 - Puss
nr 39 - Strup
nr 40 - Strup
nr 41 - Zirrael
nr 42 - Zirrael
nr 43 - IKA 6