Ramzes -rudy miziak U KOSMITEK NIE ŻYJE [*] [*] [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 09, 2009 22:43

Cudne!!! :D :love: :1luvu:
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Śro cze 10, 2009 6:26

ale kociaki juz sie kochaja, jak pieknie :D

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Śro cze 10, 2009 10:17

Fotki przepiękne i taka sielanka z nich bije...Kosmitki - ale białego kota jeszcze musisz mieć - nie ma zmiłuj :twisted: - Aniołki Charliego jak malowane
Obrazek
A jam ma jeszcze wniosek formalny o sklonowanie Kosmitek - tak nam trzeba takich domków............. :twisted:

Gohag

Od: Śro sty 16, 2008 8:16

Post » Śro cze 10, 2009 11:39

tak, klonowanie w tym przypadku szczerze porządane :lol:

widać, że kociaki w symbiozie :1luvu: Ramzesku, kochanu rudasku masz wspaniały domek :ok:

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Śro cze 10, 2009 20:30

Gohag tez bym tak chciala :D Ale klonowac ludzi nie wolno ;) Ramziu, widze, ze sie bardzo zakumplowales z Salwadorkiem :) To super, bo taki sympatyczny i towarzyski kociak powinien miec kociego kumpla :) Gasparku dla ciebie szczegolne mizianko i pomruczenia za przyjaznz naszym kochanym, madrym Ramziem :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pt cze 26, 2009 15:02

co tam u Ramzia? Jak zdrowko i wogole? Nawet nie macie pojecia, jak mi pyszczak brakuje :) Tego wlazenia na kolana bez pytania o zgode, tego laszenia sie, jego mruczenia, dzikiego spojrzenia podczas zabawy i tego rozbrajajacego krzywego usmieszku :) Kochany miziulek :) Kosmitki, glaski i pomruczonka dla obu panow, bo Salwadorek jest rownie cudny :)

wybaczycie, drodzy koci przyjaciele, ze wyskocze tak ni z gruszki ni z pietruszki :oops: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=95683 i poprosze was o trzymanie lapek za te kociaki :oops:

Kociara82

Post » Czw lip 09, 2009 20:52

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4666152#4666152 bazarek na kociaki z hoteliku, zapraszam :)

Kociara82

Post » Śro lip 15, 2009 13:15

DOSTAŁAM DZIŚ SMS A OD KOSMITEK ŻE RAMZESEK MA ŻÓŁTACZKE I TRZEBA GO UŚPIĆ , MAM NARDZIEJE ŻE NAPISZĄ DLACZEGO TAK SIE STAŁO I ŻE OPISZĄ DOTYCHCZASOWE LECZENIE , DOPIERO PO MOICH PYTANIACH DOWIEDZIAŁAM SIE ŻE JEST LECZONY OD 2 TYG , JEST MI BARDZO PRZYKRO ŻE NIE ZOSTAŁAM O TYM POINFORMOWANA WCZEŚNIEJ , MOŻE BY SIE DAŁO GO JESZCZE URATOWAĆ :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
JA SIE NA ŻÓŁTACZCE NIE ZNAM ALE SA TU NA FORUM LUDZIE KTÓRZY BY MOGLI POMÓC .....
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Śro lip 15, 2009 14:39

jak mi Justyna tego esa przeslala, to az mialam lzy w oczach ;( On juz tyle przeszedl, a taki mlody jest, dlaczego :?: :!: :evil: :x :crying: :crying: :crying: Kosmitki walczcie o niego do samego konca, nie poddawajcie sie! Ramziu, kochanie, ty tez sie nie poddawaj, przeciez jestes silnym kotem! Prosze, blagam, ramziu, nie opuszczaj nas! Kochamy cie za bardzo, zeby sie z tym pogodzic :!: :crying: Mam nadzieje, ze Salvadorek sie nie zarazi, bo wystarczy, ze jeden kot cierpi... Ramziu :*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:* miliony buziakow, glaskow i miziakow tylko dla ciebie, przyjacielu kochany :) Tylko blagam, walcz, nie poddawaj sie, nie rob nam tego, nie zostawiaj nas!

Kociara82

Post » Śro lip 15, 2009 15:06

nie mam telefonu do Kosmitek, przeslijcie mi pilnie

jesli to nie FIP to na zoltaczke nie musi kot umrzec, kolezanki kot mial 10- krotnie przekroczone parametry watrobowe.
Leczcie, ornipuralem!
Ostatnio edytowano Pt lip 17, 2009 18:22 przez Etka, łącznie edytowano 1 raz

Etka

Post » Śro lip 15, 2009 15:21

rany, odpowiedzcie prosze, bo nie mam jak sie z Justa skontaktowac, Petka nie odbiera, jesli to nie FIP to niech nie usypiaja absolutnie kota!

Etka

Post » Śro lip 15, 2009 19:44

Moje Drogie sprawa wygląda nastepujaco:
Rudasek chowal sie pieknie, juz nabral energii i sily. hasal wesolo z Salwadorem.
4 lipca w ten wielki upal zauwazylysmy ze kociak sie nie rusza, nie jadl nie pil i nie skakal, a jak probowal to spadal natychmiast.
pomyslalysmy ze upal go zmogl bo salvador tez lezal na kafelkach. Malenstwo przespalo caly dzien, po cieplych uszkach wieczorem rozpoznalysmy temperature. Niedziele tez przekimal na poduszce, polizal sosik, roche podjadl ale bardzo niewiele (co jak na niego dziwne). W poniedzialek zabralysmy go do weterynarza. Diagnoza;infekcja. 5dni byl na antybiotyku, goraczka spadla dzien po podaniu nawet pochodzil po domu, ale byl slaby bardzo.
W kolejny weekend okazalo sie ze lek nie zadzialal, wet zmienil lek, ale po drugiej dawce zrobil wszystkie badania, ktore kociak zniosl bardzo zle. Natychmiast schudl, nie jadl przez tydzien, czasem popijal wode, ale malutko.
nagle pogorszenie nastapilo w poniedzialek. Kot dostal kroplowke, ktora natychmiast zwymiotowal, i wysiusial. Caly pachnie zolcia, siusia na pomaranczowo nawet i z buzi pachnie mu zolcia, rozkladajaca sie watroba.
Uszkodzona watrobe musial miec zanim trafil do nas, juz wtedy mial niepokojaco luzna kupke, ale na diecie jakos sie poprawialo, z kolei bardzo nieregularnie, raz kupka normalna a raz wrecz woda. Pytalysmy wtedy telefonicznie Justyne co to moze byc, dowiedzialysmy sie ze stres...dlatego zarzuty Justyny ze go nie leczymy tak nas zabolaly, bo nie ma pojecia ile wkladamy staran zeby go wyleczyc.
Biegunke mial caly czas, ale poniewaz wywiad super, Salvador czasem tez ma biegunke to przyjelysmy to jako nadwrazliwosc. Oba koty jadly RC Intestinal i Urinal zeby duzo pily, bo zapominalo im sie ze jest takie cos jak woda.
Kocienkowi siersc zaczela dramatycznie wypadac w ostatnim tygodniu. Wychudl, zle pachnie, ma zazolcone osocze, krew w moczu, oczka tez zmienily kolor. Spi caly czas nie rusza sie, nie odpowiada. Od poniedzialku de facto czekamy na cud dostaje lek, witamine B, ale kot nie reaguje. Jezeli sam nie zacznie jesc to sie nie wyzbiera. Watroba w rozkladzie... jestesmy w szoku, ze tak szybko sie to stalo, przeciez koty watrobowce zyja jakos... a rudasek sie poddal. Kazdy zastrzyk znosi fatalnie, cierpi okrutnie. juz nawet nie miauczy, a same wiecie ze darl sie zawsze glosno.
Nas tez boli, tez nam przykro, ze Justyna w ten sposob zareagowala, zupelnie tak jakbysmy czychaly az kot padnie!!
Kociak nie byl tez szczepiony jak do nas trafil, a Justyna utrzymywala ze "nie pamieta czy go szczepila"... chcialysmy go zaszczepic ale najpierw dostawal cos na biegunke, potem mial katar, ciagle nie bylo najlepiej, choc czul sie swietnie.
Nie pisalysmy ze ma infekcje bo to byla kwestia leku i tego ze zaraz kociak wyzdrowieje, a tu od poniedzialku cios za ciosem. Nam tez jest ciezko. Wiecie doskonale, ze nie zaniedbalysmy niczego, oba kociaki maja najlepsze karmy, stala opieke weta i duuuzo milosci.
Lawinowo siadaja kolejne narzady, kot nie otwiera oczu nawet. Rano zawieziemy go do weta, tam będziemy podejmowac decyzje. Nie chcemy żeby cierpial a widac ze się meczy.
Z ciezkim sercem to piszemy. Ta noc będzie fatalna.
Wetowi ufamy w 100%, ornipural jasne, ale nie w tym stanie… to juz nie tylko watroba.
p.s. wybaczcie nieodbieranie ale chcialybysmy spedzic ten czas w spokoju.
Kosmitki & Salwador i Ramzes

Kosmitki

Od: Nie maja 03, 2009 13:53

Post » Śro lip 15, 2009 19:51

dziewczyny odbierzcie prosze, rozmawialam z wetem, ornipural wlasnie jest na watrobe i to wlasnie lek cud, Radek sam powinien to wiedziec bo dwa koty na ktorych polozyl kreske wyzbieraly sie po ornipuralu.

Jesli to nie FIP ( bo zakladam ze niestety byc moze) to Ornipural to jedyna jego nadzieja,
Justyna nie ma pretensji do Was ze go nie leczycie, wrecz prezeciwnie.
Ale Ornipural wiele razy zdzialal cuda i Radek Przybylski to wie.
Ale niestety nie moze go zdobyc ( w przeciwienstwie do nas, bo moja przyjaciolka ma ten lek).

ps. ornipural dziala takze dobrze na nerki

Etka

Post » Śro lip 15, 2009 19:53

jestem z kocurkiem i wierzę, że jest kochany przez was. zrobicie co będzie możliwe.
Niedawno odchodził u mnie kot z bardzo złym stanem wątroby, wiem jak to jest.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro lip 15, 2009 19:58

jeśli jest jakas możliwość - na pewno spróbujecie, prawda?
To młody kot, ja miałam starowinkę, zupełnie inne podłoże choroby.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

[poprzednia][następna]