Tymczasowe Niekochane II-czekają na domy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 12, 2009 6:58

halbinko-tak strasznie mi przykro :cry: :cry: :cry:
spij Byronku [i]
tak zal, jak tak nagle kicio odchodzi :(

przegladam zaległe posty
Irma -cieszę sie ,ze u Trąbki oki
a o semirowych losach to czekam az koda napisze

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Nie lip 12, 2009 17:04

Trzymamy kciuki za domki i za zdrówko :!:
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Nie lip 12, 2009 18:01

Chcialam opisac co nie co co slychac u mojego chlopczyka;) tak wiec malemu osatni raz bactrim dalam w czwartek rano. Do dzisiaj nie zmienila sie wiele sytuacja, oczko nie do konca zdrowe i katarek w nosku. Nie kicha ale widac ze ma zatkany nosek. Ma tez na chorym oczku dosc duza trzecia powieke. Do jedzonka dostaje bozite + royal canin weaning i codziennei scanomune.

Samopoczucie bardzo dobre, szaleje, rozrabia, je bardzo duzo. rosnie i grubnie:)

Jedynie martwi mnie brak poprawy, co mysliscie co mozna jeszcze zrobic? mija miesiac odkad dostal pierwszy antybiotyk, ktory nie zadzialalal a bral go ponad tydzien.

Nie wiem czy zylexis moze cos mu pomoc? (tylko czy bedzie bezpiecznie, a co jak jest uczulony?:/ )

Kropie mu nosek tymi kropelkami xylometazolin i po tym przynajmniej lepiej sie mu oddycha. Czy ma ktos pozyczyc mucosolvan w plynei do inhalacji?
chcialabym mu zrobic taka parowke. Chyba zamowie na allegro tez inhalator parowy zamiast bawic sie w gotowanie soli fizjologicznej w garnku:/

Martwie sie troche czy to nie cos powaznego, czy to nie bialaczke, fip lub inne. ale gdyby tak bylo to jego siostra tez musialaby to miec a ona sie wyleczyla po tygodniu bo dostala antybiotyk co zadzialal od razu..

mika_xx

Od: Pon lis 27, 2006 22:51

Post » Nie lip 12, 2009 19:09

Leonek i Bazylek niedzielnie pozdrawiaja
jak chodzi o ich adopcje - nic, cisza
tak wiec niesmialo przypominaja sie... martwie sie tym bardziej, ze oni sa coraz wieksi, silniejsi, boje sie, ze bedzie coraz trudniej aby ktos zechcial takiego chlopczyka - podrostka. niedlugo juz podrostkami beda.
dzisiaj Leonek zadziwil mnie bo jak weszlam do kuchni to siedzial na wysokiej szafce, na ktorej tylko Brunek siedzial przedtem. opanowal sam metode wskakiwania tam :) CHlopcy sa cudni, coraz sprawniejsi, skorzy do zabaw, pomyslowi...

Ewaa6

Od: Sob paź 30, 2004 14:37

Post » Nie lip 12, 2009 19:26

Mika-gadałysmy juz na gg-wiec nie bede tu sie powtarzac :wink: , ale moze kto cos podpowie

Ewaa-ja pamietam o chłopakach, tylko nie mam od dłuzszego czasu ani jednego telefonu o kociaki, te co ze schroniska znajduja to ludzie tam przychodzacy ,,z ulicy,,
miałam tylko telefon o konkrytnie tmałą tri
A dałabyś rade porobic im papierowe ogłoszenia, takie tez przynoszą domki

Mała1

Post » Pon lip 13, 2009 10:36

mika_xx pisze:Chcialam opisac co nie co co slychac u mojego chlopczyka;) tak wiec malemu osatni raz bactrim dalam w czwartek rano. Do dzisiaj nie zmienila sie wiele sytuacja, oczko nie do konca zdrowe i katarek w nosku. Nie kicha ale widac ze ma zatkany nosek. Ma tez na chorym oczku dosc duza trzecia powieke. Do jedzonka dostaje bozite + royal canin weaning i codziennei scanomune.

Samopoczucie bardzo dobre, szaleje, rozrabia, je bardzo duzo. rosnie i grubnie:)

Jedynie martwi mnie brak poprawy, co mysliscie co mozna jeszcze zrobic? mija miesiac odkad dostal pierwszy antybiotyk, ktory nie zadzialalal a bral go ponad tydzien.

Nie wiem czy zylexis moze cos mu pomoc? (tylko czy bedzie bezpiecznie, a co jak jest uczulony?:/ )

Kropie mu nosek tymi kropelkami xylometazolin i po tym przynajmniej lepiej sie mu oddycha. Czy ma ktos pozyczyc mucosolvan w plynei do inhalacji?
chcialabym mu zrobic taka parowke. Chyba zamowie na allegro tez inhalator parowy zamiast bawic sie w gotowanie soli fizjologicznej w garnku:/

Martwie sie troche czy to nie cos powaznego, czy to nie bialaczke, fip lub inne. ale gdyby tak bylo to jego siostra tez musialaby to miec a ona sie wyleczyla po tygodniu bo dostala antybiotyk co zadzialal od razu..

Mam mucosolvan do inhalacji.
Kolega niedawno kupowała przez allegro dośc tani inhalator w Siemianowicach chyba. Mogę spytac kolegi gdzie kupował. Pozyczyłabym Ci nasz ale Szeryf wciąż go używa. Tylko, że przyzwyczajenie szeryfa do tego syczacego potwora trwało 2 tygodnie. Na początku zamykałam go w transporterze, okrywałam i starałm się zrobi tam komore nasycona tym co tamnebulizator miał zapodane.
Możesz spróbowac mu podac biostymine (chyba po l ampułki dziennie) albo beta glukan (jedna kapsułka na miesiąc). Kupowałam teraz 60 kapsułek za normalną cenę.
Próbowałaś może inhalacje na ciepło z majeranku? też dobrze robią. Anemon kiedyś miała takie fajne aleoesowe i nie tylko kosmetyki i kupiłam u niej olejek z drzewa herbacianego. Jak Szeryf śpi to mu kładę delikatnie taką watke skropiona tym olejkiem. Spokojniej wtedy oddycha.
Nie wiem co Ci jeszcze poradzic a co już radziłam

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pon lip 13, 2009 12:06

a ktorys z tych bylby dobry ?

http://allegro.pl/item677729769_inhalat ... rapia.html

http://allegro.pl/item681792772_markowa ... sklep.html

czy jeszcze jakis inny? bo wlasnie tym wsadzila go pod akwarium zeby zrobic taka komore;)

dzisiaj rano maly wygladal jakby lepiej , zobaczymy jak bedzie jak wroce do domu.

mika_xx

Post » Pon lip 13, 2009 12:33

Obydwa maja za blisko silniczek i będą bardzo stresogenne.
Ja mam taki z metrowym chyba wężykiem. Staram sie to buczące ustawiac jak najdalej a i tak stresuje. Zaraz poszukam.
Firma Medel Family
Ostatnio edytowano Pon lip 13, 2009 12:45 przez Lidka, łącznie edytowano 1 raz

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pon lip 13, 2009 12:41

oki to daj link do takiego co bylby ok bo sie nie znam ;)

mika_xx

Post » Pon lip 13, 2009 17:01

i jak chłopaczek? lepiej cos faktycznie?

a Sówka miała znów atak, to juz trzeci w tydzien po tygodniu.
Byłąm z nia u weta, trzeba było w koncu zbadac jej krew itd.
załoze jej wątek-dam linka
bo nie wiem jak znia postepowac

watek Sówki z padaczka-moze ktos cos wymysli, podpowie

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=96706

Mała1

Post » Pon lip 13, 2009 20:23

Dla wszystkich cioteczek - tak lubimy ostatnio spac (w terrarium kocia telewizja na zywo - tzn 2 gekony)

Obrazek
ObrazekObrazek

zirrael

Od: Wto sty 17, 2006 11:06

Post » Pon lip 13, 2009 20:44

jaki fajny akwariowy kotek :D

Moja tymczasowa Trąba juz wróciła z krótkich wakacji u Irmy :D
Baaardzo dziekujemy Irmie za opiekę.
Trąbka wróciła wieksza, grubsza i wybielona.
Bardzo fajny z niej kotek :D
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Pon lip 13, 2009 21:20

a ja dostane jutro na tydzien znow persa Barnabe, okazalo sie ze jego nowe Duże jada na urlop a poniewaz rezydentka jeszcze atakuje Barnabe nie moga zabrac ich obydwu :evil:
jak zacznie mi sie w koncu remont i klucie kafelek to zamieszka chyba na balkonie :roll:
Obrazek

Lola_

Od: Śro gru 12, 2007 19:45

Post » Wto lip 14, 2009 17:51

lola :? -mama nadzieje,ze jakos sobie poradzisz

Mała1

Post » Wto lip 14, 2009 18:44

ja dzis zawiozlam do nowego domku czarnulke. Zamieszkala w katowicach w samym centrum. domek bardzo mily, mysle ze fajny, poinformowani o oknach i balkonie. oby bylo dobrze :)

Moj chlopczyk chyba lepiej.z oczka mu cieknie, z noska tez nie. fakt zatkany ma troche caly czas ale chyba mniej niz wczesniej. Poczekam jeszcze.
Lidka zapomnialam podjechac do Ciebie po ten mucosolvan ale sprawdze sobie na mapie gdzie to i postaram sie jakos umowic na ktorys dzien ;)

mika_xx

[poprzednia][następna]