Płock - mnóstwo kociąt potrzebuje pomocy!!! Spis - str1

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Śro lip 01, 2009 13:26

jolab pisze:
Gohag pisze:jolab - To te maluszki z Twoich zdjęć?

Tak.Bożenka Osłowska z NK chce zaadoptować kociaka tego który został z Nowego Rynku u Halinki lub tego czarnuszka z uszkodzonym oczkiem.

Ale ona jest spod Siedlec.Wzięła od nas już kilka kotów.Razem w tej chwili ma chyba ze 12 kotów.

jolab

Od: Pon sie 06, 2007 15:53

Post » Śro lip 01, 2009 13:44

jolab pisze:
jolab pisze:
Gohag pisze:jolab - To te maluszki z Twoich zdjęć?

Tak.Bożenka Osłowska z NK chce zaadoptować kociaka tego który został z Nowego Rynku u Halinki lub tego czarnuszka z uszkodzonym oczkiem.

Ale ona jest spod Siedlec.Wzięła od nas już kilka kotów.Razem w tej chwili ma chyba ze 12 kotów.

upsss :oops: to już trochę słabo :?

Gohag

Od: Śro sty 16, 2008 8:16

Post » Śro lip 01, 2009 16:00

Może potrzebna jaka pomoc na weekend - zapytanie do Pani Doktorowej od Kotów, możemy posprzątać jeżeli jest taka potrzeba.

Halina Koczorowska

Od: Czw lis 06, 2008 8:55

Post » Śro lip 01, 2009 16:03

Siedlce trochę daleko ale można coś pomyśleć. Mała Ciocia - Skarpetka znalazła wczoraj domek na Kwiatka. Państwo mają - chomika, świnkę morską, królika, małego pieska i jeszcze jednego pieska szczeniaczka i teraz kotka.Sprawdzę za parę dni co się dzieje w nowym domku Ciotki - Skarpetki.

Halina Koczorowska

Od: Czw lis 06, 2008 8:55

Post » Śro lip 01, 2009 16:07

Tzn,że ten z oczkiem by poszedł do Siedlec?

jolab

Post » Śro lip 01, 2009 18:41

Pani Halinko, dziękuję, da sobie doktor radę, podjedzie w niedzielę, jak zawsze :wink:

Małe są w zadziwiająco dobrej kondycji, rano poszłam obcierać małego z glutów i patrzę, chyba mi go w nocy podmienili, tylko żólte po kropelkach, nochal suchy, oczy suche 8O , brzuch pełny.
Bialo-bury będzie Florian, a czarny Figaro, ten ma już uszkodzoną rogówkę, może jeszcze trochę się wycofa stan zapalny, ale oczko nie będzie w pełni sprawne. Nie ujmuje mu to urody, wyrośnie na pięknego kocura.

To nie są takie maluszki, mają ok.2-3 miesiące...
Leczymy świerzba, odrobaczamy się i już rozglądamy się za domkami...

Heca chowa się w nowym domku po kątach, ale podczas zabawy wyłazi, a bawić się uwielbia...

dokota

Od: Śro lip 16, 2008 21:42

Post » Śro lip 01, 2009 19:43

jednego kociaka (jest to dziewczynka) mam w domu, musialam walczyc z mala dziewczynka zeby mi go oddala, byl u niej okolo 3 godzin wogule gnojuwa nieodpowiedzialna to juz trzeci kociak ktory przez jej dom sie przewinal jednego sprzedala komus za 10zl, nastepnego jak jej sie znudzil to wywalila do piwnicy i tak znalazla sie u mnie Migotka i ten teraz to jest trzeci , nie moglam go zaostawic u niej, poza tym nie wiem gdzie jest drugi maluszek nie moge znalesc go moze matka go przeniodla nie wiem
z malutka bylam u weterynarza ma okropna biegunke dostala syropek na nia i spryskana czym od pchel ma oklo2 miesiace moze mniej
mam pytanie co moge jej dac do papu lekarz powiedzial ze moze byc suche dla kociat ale ona nie chce jesc moze byc ser bialy cieply?
zdjecia zrobie i wstawie jak naladuje mi sie aparat

asiula_7

Od: Czw cze 25, 2009 16:06

Post » Śro lip 01, 2009 21:14

Może być jogurt naturalny nieslodzony, wołowinka, żółtko...Ale może nie chce jeść, bo brzuszek boli?

dokota

Post » Śro lip 01, 2009 21:20

a jedzonko mam podgrzac? narazie dam jej spokoj bo jest ostro zestresowana, jutro zaczne ja karmic w pokoju zostawilam suche jedzonko i wode przegotowana jeski to jej sie nie spodoba to jutro pokombinuje z jedzeniem

asiula_7

Post » Śro lip 01, 2009 21:27

Lekko, byle nie było zimne, jak z lodówki. Mięsko może być o temperaturze pokojowej, przy biegunce surowa wołowina jest dobra. Ale warto dać kocince spokój na noc.

dokota

Post » Czw lip 02, 2009 8:16

asiula_7 pisze:jednego kociaka (jest to dziewczynka) mam w domu, musialam walczyc z mala dziewczynka zeby mi go oddala, byl u niej okolo 3 godzin wogule gnojuwa nieodpowiedzialna to juz trzeci kociak ktory przez jej dom sie przewinal jednego sprzedala komus za 10zl, nastepnego jak jej sie znudzil to wywalila do piwnicy i tak znalazla sie u mnie Migotka i ten teraz to jest trzeci , nie moglam go zaostawic u niej, poza tym nie wiem gdzie jest drugi maluszek nie moge znalesc go moze matka go przeniodla nie wiem
z malutka bylam u weterynarza ma okropna biegunke dostala syropek na nia i spryskana czym od pchel ma oklo2 miesiace moze mniej
mam pytanie co moge jej dac do papu lekarz powiedzial ze moze byc suche dla kociat ale ona nie chce jesc moze byc ser bialy cieply?
zdjecia zrobie i wstawie jak naladuje mi sie aparat

Moje maluchy rzuciły się na gotowane mięsko - właściwie to sparzone (bo surowego jakoś bałam się takim srajtkom dawać) wołowinkę i kurczaka. Nic innego im tak nie smakuje...

Gohag

Od: Śro sty 16, 2008 8:16

Post » Czw lip 02, 2009 8:56

Dzień dobry :)

jolab

Post » Czw lip 02, 2009 13:46

Obrazek

To są zdjęcia malusi. Dzisiaj była u Pani doktor. Dostała kropelki do oczu, okazało się że ma lekki koci katar, ale ogółem Pani Dorota powiedziała, że malutka wygląda dobrze.
Mam proźbę do Pani Gosi. Czy mogła by Pani zgłosić malutką do adopcji na blog Płóckie zwierzaki.

asiula_7

Post » Czw lip 02, 2009 13:48

Obrazek

asiula_7

Post » Czw lip 02, 2009 13:50

Obrazek

asiula_7

[poprzednia][następna]