mamy wolne pieniądze, nie za dużo- ale troszkę.... anulka iza5 dla PKDT bankowo zrobi ceny preferencyjne dla mateczek z kociętami. galeria na balkonie w pawilonie, to nie zabawa, koty nie będą tam bezpieczne
zrobił się jakiś dramat wiosenny, aż takiego nawału pracy i kotów to żadna z nas się nie spodziewała
UWAGA UWAGA- CHCEMY ZAKUPIĆ NA STAN WYBIEG DUŻY, ZADASZONY Z MOCNEJ KONSTRUKCJI METALOWEJ- COŚ W STYLU DUŻEJ KLATKI DLA KRÓLIKA Z DOMKIEM LĘGOWYM CHRONIĄCYM OD ZIMNA I OD WIATRU
BĘDZIE TO IDEALNY TYMCZASOWY APARTAMENT DLA MATEK KOCICH KARMIĄCYCH- BEZPIECZNY I NAPRAWDĘ FAJNY. PIENIĄDZE NA TO MAMY- ALE POTRZEBUJEMY PILNIE KAWAŁKA OGRODU!!!!!!!!!!!!! KTOŚ Z WAS MA MOŻE ZNAJOMYCH Z OGRODEM, KTÓRZY BY CHCIELI NAM POMÓC I PRZEKOMAROWAĆ MATKI KARMIĄCE????????? ŁATWY MONTAŻ, WYBIEG LEKKI, MOŻNA GO PRZENOSIĆ Z OGRODU DO OGRODU.
złe wieści- jakaś menda o 21.00 podrzuciła mojej siostrze do ogrodu przyblokowego karmiącą, domową
kotkę w kartonie i 5 maluchów ok. 3 tyg
alicja ma 32 metrowe mieszkanko, pracuje na 2 etaty, zajmuje się chorymi rodzicami i ich psem po operacji, ponadto ma rezydenta miśka i kociczkę grację- staruszkę tymczaskę. jest podłamana, ale kotkami się zaopiekuje. prosiła o pomoc w wyadoptowaniu gracji- już powoli traci nadzieję, ze koteczkę ktoś zechce...pocieszyłam ją- że nasza weteranka miśka tez idzie do adopcji, że trzeba trochę czekać. założę gracji nowy wątek, bo o to prosiła moja siostra.
alicja ma teraz 8 kotów a nie ma jej nigdy w domu, ktoś jej naprawdę zrobił wilczą przysługę, bo wiadomo że ta osoba musiała wiedzieć, ze alicja jest DT dla PKDT- nikt z obcych przecież tego nie wiedział. w wejherowie jest masa ogródków przyblokowych, a kocica właśnie trafiła do niej...dziwny ten zbieg okoliczności nie????
w sobotę na posiadówce u znajomych spotkałam laskę która ze świętym spokojem opowiadała jak denerwowała ich- ich ruda persiczka niesterylizow., i mąż jednego dnia wywiózł ją do AKAD. MORSKIEJ i podrzucił karmicielce do kociego stada......po prostu szlag mnie trafił i pogratulowałam męża, który pewnie niedługo wywiezie im dzieci na plac zabaw do trąbek wielkich lub odda do domu dziecka, z uwagi na to że były np. za głośne....laska strasznie się wzburzyła- jak ja niby będąc w ciąży mam czelność porównywać dzieci do kotów. chwała bogu, że owego męża tam nie było- bo by niechybnie zarobił od ciężarnej z plaskacza, a mi uszło by to płazem i zwaliła bym na buzujące hormony
soso- wiezie kocięta obłużaki do michała, studenta , kolego lali. soso dogadaj się z nim co do kociej wyprawki, niech michał do nas zadzwoni i przeleje mu maja pieniążki na nie!!!!!!!!! elu dziś czy jutro kocięta wędrują do michała>????????? czuję się za nie w pełni odpowiedzialna

:!
aha- ginekolog stwierdził u mnie prawdopodobnie 2 dziewczynki,, żadnemu bliźniaczkowi jajeczka nie rosną, a to już 6 miesiąc się rozpoczął

będę miała z kim łapać koty
złe wieści- prze kolejne 4 tyg mam zalecenie: "ROBIĆ NIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!" nie mogę się prężyć i napinać bo dzieciaki będą szukać sobie dogodnej pozycji i aby nie trafić do szpitala - muszę się w tym miesiącu strasznie pilnować

więc z góry przepraszam,bo będe naprawdę bierna
ale nadrobię wkrótce